Archive - Date

Archive - Geography

Collected lists

Lauparen og Grytavasstinden

Date:
25.10.2014
Characteristic:
Hike
Duration:
6:15h
Distance:
16.9km

Map    

Solnedgang på Vardane

Date:
16.10.2014
Characteristic:
Hike
Duration:
3:12h
Distance:
11.3km

Måtte spurte opp til toppen for å få med meg solnedgangen. På toppen ble jeg i over 1 time for å se på fargespillet, før jeg gikk ned igjen i bekmørket.

Map    

Sætredalsfjellet

Date:
05.10.2014
Characteristic:
Hike
Duration:
4:22h
Distance:
9.3km

Denne toppen har jeg vurdert flere ganger på ski, men har kommet til at rasfaren har vært for stor. Kotene står tett og det finnes ingen "følg rygg, vær trygg" på denne toppen. Dermed endte det til slutt med at jeg valgte barmarksføre for å komme meg opp. Jeg sov i bilen for å få en tidlig start, p.g.a dårlige vermeldinger fra kl. 12. Jeg fulgte merket sti opp til Sætredalen, hvorpå jeg tok sikte på den lange og bratte bakken opp til Søre Sætredalsfjellet. Relativt tungt å gå pga mye fuktighet i bakken etter de store nedbørsmengdene for ca 1 døgn siden. Dessuten var beina litt sure etter litt for hardt tempo opp Flosteinnibba igår. Etter en kort pause på Søre Sætredalsfjellet fortsatte jeg ryggen nordover mot hovedtoppen. Da jeg ankom Sætredalfjellet så veret ganske dystert >>>

Map    

Flosteinnibba og Overvollshornet

Date:
04.10.2014
Characteristic:
Hike
Duration:
3:37h
Distance:
10.2km

Mener å huske at da Arnt og Svein for noen år siden gikk opp fra fonnvernet på Røyr, så måtte de bakse i tett skog og kratt (med mye flått). Jeg var derfor overrasket over at det nå fantes en delvis rødmerket sti her, som jeg kunne følge helt opp til vannet i Haukhammardalen. Derfra var det ingen sti, men noen spredte varder opp til skaret mellom Flosteinnibba og Overvollshornet. Jeg gikk først opp på Flosteinnibba og avsluttet med Overvollshornet. Flosteinnibba ruver høyt over fjorden, og utsikten er fabelaktig! Da jeg kom ned igjen oppdaget jeg en flått på buksa, den første jeg har sett på Sunnmøre i år.

Map