Archive - Date

Archive - Geography

Collected lists

Hornelen

Date:
31.05.2014
Characteristic:
Hike
Duration:
5:12h
Distance:
13.2km

Map    

Trollvasstinden

Date:
30.05.2014
Characteristic:
Hike
Duration:
3:21h
Distance:
7.4km

Map    

Dalegubben

Date:
29.05.2014
Characteristic:
Hike
Duration:
4:32h
Distance:
9.5km

Map    

Urfjellet

Date:
18.05.2014
Characteristic:
Hike
Duration:
4:01h
Distance:
10.2km

Skogvei og god sti fra Hjorthol til Koppen, nydelig utsikt herfra. Videre fra Koppen til Urfjellet er det også sti, men ikke fullt så tydelig. Brukte nøyaktig 2 timer til topps, og det var et fantastisk skue over Hammarsettindane som møtte meg der. Traff også på et par andre karer, en av dem viste seg å være initiativtageren bak Sukkertopp-prosjektet . Han samler på alle fjell sett fra Sukkertoppen! Denne listen skal visstnok ligge på peakbook også, så da er det vel bare å melde seg på her også :-)

Map    

Blåskjerdingen

Date:
17.05.2014
Characteristic:
Hike
Duration:
3:22h
Distance:
9.1km

Det var gode forhold opp til den sydlige toppen av Blåskjerdingen, ca 1 time og 20 minutt opp hit. Ingen av de fire andre turlagene jeg møtte idag hadde prøvd seg på hovedtoppen, så jeg var spent på forholdene i skaret mellom syd og nordtoppen. Jeg hadde tatt med både stegjern og isøks, og var derfor godt forberedt på litt utfordrende forhold. Men passasjen viste seg å være nesten helt snøfri, så derfor ble ekstra utstyret aldri benyttet. Artig klyving på tørt fjell opp til hovedtoppen.

Map    

Kveldstur på Vasstrandfjellet

Date:
14.05.2014
Characteristic:
Hike
Duration:
1:37h
Distance:
9.1km

Nesten litt flaut at jeg ikke har vært på kommunetoppen i Ålesund før nå. Men når sant skal sies er faktisk dette mitt tredje forsøk på å komme til topps. I februar kom mørket for raskt på, så jeg snudde et par kilometer før toppen. I mars måtte jeg og noen andre kollegaer gi opp p.g.a dyp snø. Men alle gode ting er 3, og derfor ble det full klaff ikveld :-)

Map    

Finnan og Alnestinden

Date:
11.05.2014
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
3:38h
Distance:
9.8km

Forsøkte Finnan for 10 dager siden, men da kom vi ikke opp p.g.a en skavl og manglende isøks . Idag var det perfekt sikt, og derfor enkelt å finne en annen passasje som ikke var sperret av skavlen. Jeg tok likevel med isøks for å være på den sikre siden, ikke faen om jeg skulle snu en gang til. Det var hundrevis av skigåere på Trollstigen idag, så her var det bare å følge skisporene. Underveis studerte jeg skavlen og opptaket vi hadde prøvd oss på for 10 dager siden. Men jeg kunne ikke se noen spor under skavlen, så da var det nok ingen som hadde prøvd seg. Det gikk tungt idag, jeg var dehydrert og tørr i kjeften p.g.a magetrøbbel. Sol og svette gjorde meg ikke mindre dehydrert. Jeg stod likevel på toppen av Finnan før det var gått 2 timer. Det var en vidunderlig dag med flott utsikt over Romsdalens imponerende fjellkjeder, derfor >>>

Map    

Hildrehesten

Date:
04.05.2014
Characteristic:
Hike
Duration:
5:27h
Distance:
17.1km

Map    

Finnan

Date:
01.05.2014
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
4:17h
Distance:
10.5km

Vinterlige forhold med en del nysnø (pudder) idag. Skaret mellom Finnan og Alnestinden var overraskende sperret av en langsgående skavl. Vi prøvde oss på det eneste punktet hvor skavlen ikke var overhengende, men vi måtte gi opp da vi støtte på hard is de siste 2-3 metrene. Med isøks/stegjern hadde dette vært plankekjøring, men vi var dessverre ikke utstyrt med dette idag. Ganske folksomt på Trollstigen den 1.mai. Ca 20 biler hadde tatt veien opp til Slettvikane, som nylig har blitt brøytet. Veien videre mot Trollstigen er foreløpig stengt. 95% av skiløperne gikk opp Ringhornet, to var på vei til Alnestinden (de snudde før det siste bratte partiet, muligens pga rasfare), mens vi var de eneste på vei til Finnan.

Map     2 comments