Blåtind - bommet på stien (21.11.2013)


Start point Indre Haddal (66m)
Endpoint Indre Haddal (62m)
Characteristic Hike
Duration 2h 45min
Distance 7.6km
Vertical meters 672m
GPS
Ascents Blåtind (697m) 21.11.2013

Statens Kartverk har tegnet inn en tydelig sti fra boligfeltet i Indre Haddal, derfor kastet jeg ikke bort noe tid på å studere turbeskrivelser. Først måtte jeg snike meg over en privat tomt øverst i boligfeltet, deretter kløv jeg over et gjerde for å komme opp til utmarka. Jeg begynte å krysse frem og tilbake i utmarka, uten å finne stien som var tegnet inn på kartet. Har dette hendt før? Joda, Statens Kartverk er MEGET UNØYAKTIGE når det gjelder stier, dette har jeg erfart mange ganger før. Men tar jeg lærdom av det? Nei......

Jeg fant ikke stien før jeg var på oversiden av en kraftlinje, og da hadde jeg rotet rundt i den helvetes utmarka i ca 30 minutt. Skikkelig bomstart mao.

Jeg har omsider funnet stien, og er på god vei til Hundelaupsvatnet og Blåtind
Jeg har omsider funnet stien, og er på god vei til Hundelaupsvatnet og Blåtind

Det ble mer og mer snø jo høyere opp jeg kom, så jeg brukte mer tid enn kalkulert. Jeg klarte i det minste å holde meg sånn circa på stien til Hundelaupsvatnet og helt til toppen av Blåtind. Egentlig hadde jeg planlagt å få med meg Kongsvollen også, men 2 km i luftlinje mot nord-øst, det fristet absolutt ikke på dette føret. Dessuten var jeg iferd med å løpe opp for tid ettersom jeg også hadde planer om å bestige både Lidaveten og Helgehornet (nær Hovedebygda) senere på dagen.

Nedstigningen gikk problemfritt, jeg fulgte stien helt ned igjen til veien selv om dette ble en betydelig omvei til bilen som stod parkert i boligfeltet. Jeg hadde nemlig ikke lyst på en ny "fight" i utmarka over boligfeltet, og det slapp jeg :-)

Varden på Blåtind
Varden på Blåtind
Snøballer på sko-reimene, ikke rart jeg hadde følelsen av tunge ben idag :-)
Snøballer på sko-reimene, ikke rart jeg hadde følelsen av tunge ben idag :-)
Start date 21.11.2013 10:46
(UTC+01:00)
End date 21.11.2013 13:32
(UTC+01:00)
Total Time 2h 45min
Moving Time 2h 34min
Stopped Time 0h 10min
Overall Average 2.7km/h
Moving Average 2.9km/h
Distance 7.6km
Vertical meters 672m

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.