Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Grødet

Date:
30.06.2016

Både jeg og mamma hadde fri fra jobb denne dagen torsdagen i slutten av juni. Vi valgte da å bestige et fjell ingen av oss hadde vært på før. Lillesøster ville også være med. Vi kjørte til toppen av byggefeltet øst for Vatne sentrum. Vi fulgte så en vei opp til et hus som ser ut til å være et renseanlegg. Vi parkerte bilen ved 120moh og fulgte veien opp til Ulvestadsæter (290moh). Turen gikk så videre oppover lia mot Grødet. Sola kokte mens vi gikk oppover sørsiden av fjellet. Dette var en varm sommerdag. Vi nådde toppen cirka 75 minutter etter starten, i greit turtempo. Utsikten var veldig fin, spesielt sørover og vestover.

Map    

Blåfjellet

Date:
29.06.2016

I jakten på å bestige samtlige 17 fjelltopper i hjemkommunen, bestemte jeg og en kompis oss for å bestige Blåfjellet denne kvelden. Vi startet ved Grytalisætra på 400moh. Vi fulgte stien mot Grytavatnet i cirka 15minutter, før vi (litt før man kommer til elva) tok av mot venstre. Stien er stedvis noe utydelig, men det er enkelt å finne frem til toppen. Boka ligger på en fortopp (722moh) like før for toppen... Som fjellsamlere som vi oss selvsagt tid til å gå de ekstra 7-8 minuttene til det høyeste punktet. Vi begynte så å fantasere om å bestige Kvitnyken (1244moh), men med lite klær, ingen mat, og en klokke som tikket fort tok vi til fornuften og gikk hjemover. Fin kveldstur med god utsikt vestover.

Map    

Myklebusthornet

Date:
28.06.2016
Map    

Kjølen

Date:
27.06.2016
Map    

Haugfjellet

Date:
27.06.2016
Map    

Trolltinden

Date:
20.06.2016

Jeg og en kompis bestemte oss for å ta turen opp på Trolltinden. Vi burde muligens gått fra Skitnesætra (350moh), men gikk heller fra en av de fremste gårdene i Skorgedalen (210moh). Ruten vi valgte var preget av myr og tett bjørkeskog. Da vi kom opp til Dalavatntet (494moh), og skogen forsvant, ble alt brått mye enklere. Vi gikk så den bratte lia opp mot Middagsfjellet. Herfra gikk vi ned til sadelen (770moh) mellom Middagsfjellet og Trolltinden. Her er det god sti og lett å finne frem, men noe luftig. Sliter man med høydeskrekk kan man vurdere å gå hele den lange lia fra dalbunnen i Skorgedalen (200moh) til toppen av fjellet. Dette er en tidvis bratt li med nærmere 1000 høydemeter. Turen vi gikk var ikke lengre enn at den var enkel å gjennomføre før senvakt (kl 15:00).

Map    

Trollhaugen

Date:
19.06.2016
Map    

Melen

Date:
13.06.2016

Fridag og solskinn: Fjellet må nytes! Jeg og mamma bestemte oss denne ganger for å bestige Melen. Dette er et ganske populært fjell, ettersom at det er lett tilgjengelig, og byr på flott utsikt. Fjellet har også et ganske så spektakulert utseende fra nordsiden (fiksdal). Vi kjørte til Fiksdalsreset (310moh). Vi så for oss å brukte 70-80 minutter til toppen, og var derfor ganske overrasket over å stå på toppen 50 minutter etter at vi parkerte bilen. Det er litt bratt i toppområdet, men ikke værre enn at mamma (med høydeskrekk) var komfortabel med det. Fjellet byr på fantastisk utsikt både mot Molde (nordøst) og Ålesund (vest).

Map