Archive - Activity

Peakbook-Friends

So far I'm not a Peakbook-friend of anyone.

Collected lists

Korsåsen

Date:
23.10.2021
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
7.9km
Map    

Storhaugen

Date:
18.10.2021
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
5.3km
Map    

Brannfjellet

Date:
13.10.2021
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
8.5km

Grei trimtur dette i overskyet høstvær. Måtte ta turen i dag da det er meldt store nedbørsmengder i flere dager. Min første tur innom Brannfjellet. Møtte noen som var på fisketur ved Elvtjønna og Topptjønnin og 2 fisk var allerede fangsten. Ved trimposten kom en storfugl jeger forbi og lurte på om jeg var en elgjeger. Måtte bare innrømme at det var bare en trimtur jeg var på (hadde på gul refleksvest) Stakk oppom Topptjønnfjellet på turen tilbake og denne gangen var det ikke noen dyr der oppe( Amme kyr). Våt og glatt utenfor skogsveien i dag.

Map    

Hurtigruta-Trondheim

Date:
13.10.2021
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
1.2km
Map    

Dyrøygommen

Date:
08.10.2021
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
6.5km

Dette var min første tur til Dyrøya så da var det helt på sin plass med en tur opp til Dyrøygommen. Hadde sett for meg at utsikten derfra ville være ganske formidabel. Fant en helt grei p-lomme der hvor stien startet. Det viste seg at dette var en merket og tydelig sti helt til topps. Nattefrosten hadde satt sine spor enkelte steder så det er ikke tvil om hva som er i vente. Skogsvei et godt stykke i starten opp Tverrdalen før det gikk over til sti og det ble brattere opp til Mikkelbostadvatnet. Her ved vatnet var det satt opp en fin hvilebenk hvis noen ville trenge det. Videre opp aksla begynte utsikten virkelig å komme etter som man nå var over tregrensa. Fint og åpent terreng videre mot toppen hvor det står en varde på toppunktet. Her finnes også en trimpost med bok for registrering. >>>

Map    

Tromsø City

Date:
07.10.2021
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
5.6km
Map    

Varden

Date:
05.10.2021
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
3.7km

Årets høsttur til Tromsø var en realitet og en tur opp til øyas høyeste punkt er en tradisjon. Litt surt vær men turen gikk greit den da min vante turpartner hunden Shanti var med. Som vanlig møter man mange som er på tur i området både med og uten hund. Vått og en del gjørmete i stien etter at det har vært litt nedbør i det siste. Vi stakk nedom Rundvannet en liten tur og her var det som vanlig et yrende fugleliv selv om mange arter har reist av gårde før vinteren. Regnet var på vei så det ble en kort stopp her før retur opp til bilen og rakk det rett før regnskyllet kom. Ble bare med denne turen for denne gang i Tromsø. Turen legges til Dyrøya de neste dagene og håper å få en topptur der.

Map    

Serberhytta - Rødsjø.

Date:
01.10.2021
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
3.3km

Da ble det tur til Serberhytta i dag. Dagsformen tilsa at det ble en litt kortere tur og ingen topptur.. Har besøkt denne hytta tidligere men gikk da opp fra sør. Upåklagelig merking opp fra Rødsjø sia hvor man følger skogsvei et stykke fra p-plassen og videre sti helt fram. Hytta har en helt spesiell historie dog er det ikke original hytta som står der i dag men den ble bygget ny i 1990 på samme plass da den gamle var så preget av tidens tann at den måtte rives. En del av inventaret er fra den første hytta som ble bygget i 1943. Tok en god rast inne i hytta med kaffe og litt mat før returen startet. Flott høstvær men mye vind oppe på heia.

Map