Archive - Activity

Peakbook-Friends

So far I'm not a Peakbook-friend of anyone.

Collected lists

Våttåhaugen.

Date:
31.12.2020
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
1.3km

Da var årets siste turdag kommet.Våttån ble også i år valgt som turmål.Kaffe og litt julebakst var med i sekken.Æ hadde tatt med ved som ble fyrt opp i bålpanna.Flere turgåere kom opp etter hvert så det ble litt kaffe på disse også.Gikk opp fra sør denne gangen så det ble noen flere høydemeter.Fint vær med solnedgang over Trondheim.Det merkes at det blir litt lengre dager nå.Fin tur og vil ønske alle et riktig Godt Nytt År 2021!

Map    

Hovdklumpen.

Date:
29.12.2020
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
1.0km

Hovdklumpen har jeg sett ned på mange ganger fra mine toppturer i området.Da det ikke her er snakk om noen fjelltopp i den forstand så er vel eneste grunnen til at jeg er her i dag at den står på en av mine lister.Fulgte sauegjerde opp til høyeste punkt(av gjerdet) så gikk jeg inn i granskogen og fant gammel sti som førte opp mot toppen.En gjengrodd topp dette også�Retur samme vei ned.Ny utsjekk på lista.

Map    

Stormyrhøgda.

Date:
29.12.2020
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
1.6km

Fant grei parkering ved nordenden av Otertjønna like før Haugan gård. Gammel vei som går ned her. Fulgte sauegjerde opp lia til myra og fulgte den helt bort til toppunktet. Lite snø så veldig greit å gå. Her oppe var utsikten meget begrenset mildt sakt. Retunerte samme vei ned.

Map    

Tittinghalla

Date:
27.12.2020
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
1.8km

Tittinghalla er Inderøyas høyeste punkt men har ingen utsikt.Etter å ha vært en tur på Værnes og sendt julebesøket trykt hjem ble det tid til en bestigning av Tittinghalla.Mitt første besøk her oppe selv om jeg har passert området mange 100 ganger i bil.Gode parkerings muligheter da dette er en merket trimtur under Inderøyturer sitt turopplegg.Mye av turen går på skogsvei som var delvis islagt og videre på sti til toppunktet.Her er det benk og en kasse med trimbok.Synd at skogen tar helt over her så utsikten blir helt borte.Spor i snøen avslørte at det har vært andre turgåere her i det siste.OK tur.

Map    

Våttåhaugen

Date:
25.12.2020
Characteristic:
Hike
Duration:
0:41h
Distance:
1.1km

Da ble årets 1.juledags tur lagt til Våttån. Snøen som kom lillejulaften lagte julestemning på skog og mark.Min sønn Stian var også med så det ble litt kaffe kos ved en av benkene som er der.Flere hadde tatt turen hit i det fine været. En flott juletur ble det selv om den ikke ble så langt.Turåret 2020 skal avsluttes her nyttårsaften som vanlig så håper på fint vær da også.

Map    

Hårfjellet

Date:
21.12.2020
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
4.6km

Vintersolverv. Sol,fint vær og lite snø. Det lå til rette for en fin tur opp på fjellet. Min sønn Stian var kommet opp fra Oslo for julefeiring i Trøndelag og ble med på turen.Litt snø opp gjennom skogen men nesten helt snøfritt oppe på toppen. Derimot var det en sur og kald vind her som ikke tillot noen lengre pause. Fikk med en flott solnedgang når vi var oppe på ytre Hårfjellet som er det høyeste punktet her.Tok rundturen her innom alle vardene og det viste seg at noen hadde også vært her tidligere i dag.Østre varde var flagget på varden borte. Kanskje blåst ned? Fra Heikanten og ned lå det endel snø nede i skogen så det ble litt krevende ned her. Ellers en fin tur og nå går det mot lysere tider!

Map    

Storlia Øst.

Date:
18.12.2020
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
7.1km

Fant det tryggest å parkere før bommen her i dag.Har registrert at den noen dager er lås og noen dager står den åpen.Blir litt omkjøring hvis du blir "låst inne". Kan kjøre ned til Mosvika.Skjøytebane på Kilaveien i dag så uten gode piggsko så hadde det vært umulig å gjennomføre turen.Etter å ha passert Dammyra kom jeg til et veikryss som det var satt opp både infotavle og merking.Her er det merket en rundtur for sykkeltur og skitur.Etter å ha passert Gåstjønna var det greit å gå opp mot Jamtlia og toppen.Nydelig solnedgang her som ble turens høydepunkt.Retunerte samme vei og fant litt av en sti på tur ned.

Map    

Kverkillberget.

Date:
14.12.2020
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
2.5km

Ny "topptur" på Inderøya.Ikke så mange av dem her og ikke er de så høye heller. Fint turterreng med litt info og noen gapahuker inne i skogen. Var ikke innom dem denne gangen. Liten p-lomme ved Ystad gård hvor turen startet. Max 3 biler. Fin tur og helt snøfritt i desember.

Map    

Bjørnkammen - Røsheia

Date:
12.12.2020
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
6.7km

I et nydelig vintervær ble Røsheia dagens turmål.Tok av fra RV 755 Mosvikveien og kjørte Langskroken til veis ende. Her er det en stor og fin p-plass. Fulgte gjenngrodd skogsvei helt opp mot Hindbergbrennet og videre opp gjennom skogen.En del skaresnø som æ tråkka gjennom hele veien opp.Fint oppe på Røsheia som er et større område mellom Verrasundet og Mosvik.To topper her opp med egne navn så æ synes at Bjørnkammen (Bjønnakammen) skal få sitt navn her på PB kartet. Fint å få med solnedgang før æ starta på hjemturen. Skrev meg inn i turboka som ligger i boksen inne i varden. Var faktisk person nr.2 her i dag. Fulgte Sunnmøringsdalen ned til skogsveien.Ingen sti å følge men ok. Fin tur.

Map    

Øyakammen-Storøya

Date:
10.12.2020
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
3.1km

Dette var et nytt turområdet for undertegnede.God parkeringsplass ved Bjørnsundet.Fulgte en islagt grusvei videre før æ tok av mot østsida av Øyakammen.Her er skogen hogget ned så det er litt sporadisk hogstvei opp lia.Litt utsikt mot sør og øst så fikk se litt av en fin solnedgang i dag.Tok korteste vei ned igjennom skogen og inn på veien.Traff faktisk på en syklist som var på tur her i det fine været.Fin tur!

Map