Archive - Activity

Peakbook-Friends

So far I'm not a Peakbook-friend of anyone.

Collected lists

Øyensskavlen (Båeriesvaerie)

Date:
28.09.2020
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
10.9km

Det var en flott høstdag i Trøndelag så dette ville bli en fin tur. Etter at den planlagte turen opp på Salan i Indre Fosen kommune ble lagt på is så valgte jeg å kjøre mot Namdalseid for å ta turen opp til Øyensskavlen. Tok av og fulgte RV 715 mot Osen. Ved Myrmoen ligger en stor p-plass hvor grusveien opp til Øyensskavlen (Øyensskavlveien) begynner. Veldig fint å gå etter veien opp til Kalnestjønnin hvor det ligger en trimpost og en flott gapahuk ved den øverste tjønna hvor det kan være fint med en liten rast. Oppe ved Saksheia tok jeg korteste vei opp brattlia mot masta før jeg kom inn på veien igjen. Fint å gå her oppe fra masta og videre mot toppunktet. Tydelig sti som du kan følge. Flott utsikt fra toppvarden selv om det var litt disig i dag.Her var det også litt >>>

Map    

Korsåsen

Date:
25.09.2020
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
7.5km

Da er det 25 sept. i dag og elgjakta er begynt. Litt greit å holde seg på skogsveien i disse tider og la toppturene ligge litt på vent.Det var en av grunnene til at det ble tur til Korsåsen trimpost i dag.Fin høstvær med delvis skyet og sol dog skal sies at det var litt regn fra nesten blå himmel. Årets første tur hit.Fin trimtur!

Map    

Rasmusåsen

Date:
22.09.2020
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
1.4km

Rasmusåsen ble den andre "liste toppen" idag.Myrmo Skisenter har en stor p-plass og det var meget god plass idag.Rasmusåsen har litt utsikt ned til fjorden.Fine farger i marka for tiden(se bilder) Greit med noen korte turer også :)

Map    

Furutrøa

Date:
22.09.2020
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
0.7km

Da ble det to "liste topp" turer idag og Furutrøa ble den første.Ikke mye furu her da området blir omgjort til jordbruks land.Greit å få den i boks før regnet kommer igjen.Høsten er her med mye regn for tia.Nå videre til Rasmusåsen ved Myrmo Skisenter.

Map    

Østigardsheia

Date:
19.09.2020
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
2.7km

Første registrert tur opp til Østigardsheia idag.Parkerte på gammelveien og gikk etter sti/skogsvei et stykke før turen fortsatte i terrenget mot toppen.Veldig vått etter flere dager med regn.Liten varde som markerte toppen.Utsikt mot Trondheim og ellers mot andre topper i området.Ok tur men veldig vått.Høsten er her for fullt!

Map    

Tinghaugen

Date:
17.09.2020
Characteristic:
Hike
Distance:
4.8km

Da ble første tur registrert til Tinghaugen her.Høsten har satt sitt preg på naturen med sine fantastiske farger så det ble en fin høsttur idag.Skogsvei et godt stykke opp før kursen ble lagt over myra mot Tinghaugen.Begrenset utsikt her oppe.Er vel ikke så mange på to bein som er her oppe men mange på fire her i området(elg) Ikke lenge for jakta er igang så da må vel de tobeinte turgåere holde seg unna dette området.Fin tur.

Map    

Røros City walk.

Date:
15.09.2020
Characteristic:
Hike
Duration:
4:12h
Distance:
6.3km

Det ble en fin rundtur her i høstværet med litt regn i lufta.Røros har mye å by på.Flotte bygg fra den tid da bergvirksomheta var i full gang.Plassen er virkelig vært et besøk for de aller fleste.Slagghaugene,kafeene,kirka(som var stengt)smeltehytta og mye mere å se på.Kommer tilbake ved en senere anledning.

Map    

Flattron-Barals Minnesmerke.

Date:
14.09.2020
Characteristic:
Hike
Distance:
0.5km

Vi bestemte oss for å se litt på dette her.Barals Minnesmerke.Været hadde blitt markant bedre siden vi kom ned fra toppen på Tron.Meget god merking ved veien her og sti bort til minnesmerket.Et stort arbeid er lagt ned her hvor dette flotte minnesmerket er satt opp.Imponerende å finne noe sånt på 1300 meters høyde.Så er du her oppe på tur så er det vært et besøk her!

Map    

Tron

Date:
14.09.2020
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
6.7km

Da var turen kommet til det ruvende fjellet TRON i Alvdal. Etter å ha besøkt Forollhogna 1332 moh.for to dager siden var det greit med en ny fjelltur når man var i området. Grått vær med regnbyger var i vente utover dagen så det var store muligheter for at tåka ville legge seg på toppen. Vi tok fatt på Norges nest høyeste bilvei like utenfor Alvdal som ville ta oss helt til topps på 1660 moh. Bomavgiften var øket til kr. 150.- som kunne betales via Vipps. Fin grusevei opp fjellet med en utsikt som ble imponerende etter hvert som man kom lengre opp i høyden. Hvor lenge ville været holde? Regnbygene nærmet seg faretruende. Oppe på Flattron ble vi enige om å parkere og gå de siste kilometrene opp til fots. En bil her oppe som kjørte ned da vi kom så ikke så mange på tur >>>

Map    

Forollhogna

Date:
12.09.2020
Distance:
14.4km

Etter å ha overnattet på setra Nyvoll her oppe i Budalen var det klart for en dagstur til Forollhogna. Parkeringsplassen var allerede ganske fylt opp så mange hadde lagt ut på tur allerede. Anne og Hildegunn var med som turfølge på denne turen som skulle vise seg å bli en flott opplevelse. God merking med fin info ved p-plassen. Sollid sti opp lia i starten hvor høydemetrene kom raskt på. På 1000m høyde kommer vi inn i Forollhogna nasjonalpark og terrenget flater ut og åpner seg opp. Brua over Grønlibekken hadde fått hard medfart og var delt i to. Etter hvert får man øye på Forollhogna toppen mot sør som er et markant fjell i området. Fint og flatt stykke å gå her mot aksla som er begynnelsen på stigninga mot toppen. Nede ved Forollsjøen så vi noen villrein på beite. >>>

Map