Archive - Activity

Peakbook-Friends

So far I'm not a Peakbook-friend of anyone.

Collected lists

Budeiklompen og Serberstøtta

Date:
29.07.2020
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
5.2km

Første gang jeg går opp denne veien.Serberstøtta var første delmål på denne turen.Tok med meg Budeiklompen i samme slengen.Tåka kom sigende etter hvert så det ble et kort opphold på toppen før returen startet.Grei tur og ikke noen andre turgåere å treffe på idag.

Map    

Skanøyklumpen

Date:
29.07.2020
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
2.1km

Fin tur opp hit idag.Trimpoeng topp som æ måtte en tur innom i år. Flott utsikt og en tur som anbefales da den ikke er så lang men gir en fantastisk utsikt over Skaudalen.

Map    

Munken

Date:
28.07.2020
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
7.3km

Dagens mål var Kåre Nøstvold sitt skulested under 2. verdenskrig. Hadde ikke vært der før så litt spent på hvordan det så ut der. Ved Aksnes Setran gapahuk hadde en storm i vinter tatt godt for seg av skogen. Bare flaks a ingen av de store grantrærne hadde truffet gapahuken. Her var en person i full gang med å legge "gulv" i gapahuken (se bilde)Ble en liten stopp og prat der før ferden videre. Ble litt overrasket da jeg ikke fant noe merke ved stien hvor man skulle ta av og gå mot Nøstvoldhytta. Denne strekninga går også for det meste i myrterreng med noen plastmerker som merking her og der. Vel oppe ved området hvor hytta skulle være var det bare en steinmur som muligens hadde vært en hytte engang. God utsikt mot Trondheim var det nå ihvertfall så han godeste >>>

Map    

Rotaheia

Date:
25.07.2020
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
4.5km

Dagens topptur ble lagt til Rotaheia i et fint sommervær. Da det har regnet i mange dager no så var det godt med litt oppholdsvær. Veldig sleipt og glatt i det bratte partiet. En kort stopp ved Rotalia Gapahuk for ferden videre mot toppen. Ingen andre å se her selv om dette er et mye brukt turterreng.

Map    

Rognåsen og Tømmerdalssetran.

Date:
23.07.2020
Characteristic:
Hike
Distance:
4.5km

Trimtur til Tømmerdalssetran i sur vær idag.Veldig våt i terrenget og mye yr i lufta så Gore-Tex skoene var til ingen nytte .Setran er på årets Trimpoeng og jeg traff faktisk på 2 turgåere som var på vei til setran for å samle "poeng"På returen tok jeg en avstikker opp til Rognåsen når man var i området.Grei trimtur men som sagt veldig våt.Kan ikke tenke meg at sommeren er over enda!

Map    

Thulittbruddet

Date:
19.07.2020
Characteristic:
Hike
Distance:
12.5km

Fin rundtur opp Hestdalen og Grandalsdamman til Thulittbruddet. Veldig spesielt med det røde berget som er sprengt fram i Thulittbruddet. Tok turen innom Olsbua som var restaurert og i en flott befatning. Møtte faktisk folk på turen i dag.Var vel ut etter Trimpoeng da Olsbu er en av postene i 2020.

Map    

Andfjellet

Date:
16.07.2020
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
11.3km

Etter en tidlig start fra Fauske med fint vær kom regnet oppe på Saltfjellet.Etter som at dagens topptur var satt til Andfjellet var det en viss spenning om det ville bli noen tur dit.Måtte ta en "pit stop" ved Polarsirkel sentret da det regnet som værst.Værmeldingen var også ganske usikker.Ned Randalen klarnet været opp så jeg kjørte inn Virvassdalen til p-plassen for Andfjellet.Her sto faktisk en bil fra før.Var det andre som var gått opp tidligere?Her var det bare å starte på turen da det var mye klegg her nede i skogen.Grusveien snodde seg opp fjellsida så over tregrensa ble det en flott utsikt til fjellene rundt omkring.Varmere ble det også.Oppe ved masta ble det en rast med litt mat og drikke.God utsikt mot Saltfjellet og ned Randalen og mye snø å se oppe i >>>

Map    

Lakstinden

Date:
14.07.2020
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
4.9km

Siste fjelltur i Tromsø for denne gang ble Lakstinden.En ny topp for undertegnede.Positivt overrasket ble jeg da jeg kom til en stor p-plass ved Sandvika som Tromsø kommune hadde laget.Her var det også toalett.Godt merket sti oppover og mange på tur i det fine sommerværet.Mange nede på stranda også.Hunden Shanti var min turpartner idag.Måtte holdes i bånd da båndtvangen gjaldt her i området.Fin lita bru var laget over Durmålselva.Etterhvert så kom det fram flere vindturbiner oppe på fjellet.De hadde tatt over hele Kvitfjell så her er mye fjell sprengt bort for å anlegge mange kilometer med vei.Hele fjellområdet er TOTALT forandret.Det var et helt annet skue hvis du vente blikket mot nord og øyene(se bilder)Mange på tur her da toppen er en av årets Ti på Topp 2020 i Tromsø.Fin >>>

Map    

Varden-Tromsø

Date:
13.07.2020
Characteristic:
Hike
Distance:
3.8km

Varden er en plass som jeg besøkte mange ganger når jeg bodde i Tromsø. Fint med en tur opp hit hvor du får en veldig flott utsikt hvis du går litt lengre øst for toppunktet.Tok en rundtur om Langvannet som er en idyllisk plass som jeg anbefaler hvis man er i Tromsø og vil ta en tur i nærområdet. Stier på kryss og tvers her som brukes mye av turfolket så du møter som regel folk hele tia. Fin tur idag.

Map    

Sydspissen-Tromsø

Date:
12.07.2020
Distance:
2.4km

Den ikoniske Sydspissen på Tromsøya er faktisk med som turmål på Ti på Topp 2020.Den ligger på havnivå så ikke mye til topp dette.Det ble en trimtur hit selv om trackinga ikke stoppet helt riktig.Tilrettelagt sti for rullestol er det rundt Sydspissen(grus sti)

Map