Archive - Activity

Peakbook-Friends

So far I'm not a Peakbook-friend of anyone.

Collected lists

Jutulheia

Date:
28.06.2020
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
9.3km

Jutulheia fra Roksetvatnet ble en lang men fin tur.Trippel førstegangs bestigniner ble det også.Sporadisk sti enkelte plasser men ingen som kunne følges mot målet.Kjelsheia har en varde satt opp på aksla ganske langt fra toppunktet som ikke har noen form for merking.Fin utsikt mot Jutulheia fra Kjelsheia så man kunne ganske greit planlegge videre trasse mot Jutulheia.Nede ved Damtjønna kom jeg over en sti nede ved vatnet men det var ganske gjengrodd der.Fint terreng opp aksla mot Jutulheia.Her oppe var det ganske mye vind i dag men det var veldig behagelig da temperaturen viste + 28.God pause her før videre ferd ned mot Delevardheia som har tre markante varder som du faktisk kan se fra veien nede i Skaudalen.Da regnet lå å lurte i det fjerne ble det et kort opphold her og et annet >>>

Map    

Vest for Agnetliheia og Serberhytta

Date:
25.06.2020
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
9.5km

Vest for Agnetliheia.Merkelig at denne toppen ikke har et eget navn men jeg skulle no ta turen dit allikevel jeg da.Parkerte nede i Sørskardet hvor stien til Sererhytta startet.God plass her.Fulgte den merkede stien til Serberhytta som var ganske bratt like etter starten.God og bra merket sti opp til hytta.Fin hytte med trimbok da denne plassen også er på årets Trimpoeng i Indre Fosen så det blir vel noen besøk av turgåere her.Den løypa som brukes av Trimpoeng går opp fra Rødsjøgårdene og er vel litt lengre.Etter en kort stopp her gikk jeg videre innover heiene mot toppen.Sporadisk sti enkelte plasser.Fin enslig hytte ved Langvatnet som ser ut som en idyllisk og rolig plass.Fin utsikt fra 412 toppen (mot turmålet mitt) som ligger nord for Langvatnet.Ikke mye til varde her oppe >>>

Map    

Hornfjellet

Date:
22.06.2020
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
3.1km

Etter å ha forlatt Leka med ferga var planen en tur opp til Hornfjellet i Gutvik.Solen var gjemt bak skyene etter flere dager med fantastisk vær.Skydekket ble bare lavere etter hvert men ingen fare for at turen måtte avbrytes da Hornfjellet er et lavt fjell og med god merking/sti helt opp.Greit å gå opp aksla og den siste bratte kneika opp til topplatået som består av litt myr og fjell.Begrenset sikt her idag og det meste av Leka var skjult av skydekket.Ny topp sjekket ut!

Map    

Briktdalen.

Date:
22.06.2020
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
2.0km

Da ble det en runde i Briktdalen idag for å samle litt Trimpoeng.Jekthaugen var den samme siden forrige gang jeg var her i 2016.Fortsatte videre rundt i lysløypa og tilbake til bilen igjen.Dette ble den siste trimturen på Leka for denne gang.Det har vært ei fin helg med mange fine turer og opplevelser. Fint vær alle dagene også dog kanskje litt for varmt på søndagens rundtur oppe på Lissleka med +29 c og helt vindstille. Flott helg på Sagaøya var et faktum med mange fine bilder bla.

Map    

Pøyta

Date:
22.06.2020
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
2.1km

Pøyta ute på Frøvikøya (Madsøya) er en av trimpostene i Leka kommune.Fin liten p-plass der med info skilt.Løypa ut til Pøyta er merket men kan være litt vrient å følge enkelte plasser.Valgte å gå litt oppe i høyden ved Pøyta for å få tatt noen oversikts bilder over området.Merk at her går det sauer så hund må no holdes i bånd.OK tur med en god varm bris.

Map    

Solsemløva

Date:
21.06.2020
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
0.6km

Fin kveldstur opp til Løva en plass jeg ikke har vært siden barndommen På vei tilbake til basecampen tok jeg en stopp ved Steinsveien rasteplass for å få med meg solnedgangen som var helt magisk i kveld. En flott avslutning på denne dagen.

Map    

Korsvika

Date:
21.06.2020
Characteristic:
Hike
Distance:
3.7km

Korsvika trimpost blir en av turens mål. Grus jordbruksvei det meste av turen dit. Parkerte ved det som engang var S-laget butikken på Solsem. God plass her.God merking langs stien fra veien ned til Korsvika. Ble en rast med en liten matbit her og som vanlig litt fotografering med mobilen som er en fin "greie"å ha med på tur. Brukes som fotoapp. tracking og nødtlf. Husk å ha med ekstra strøm på turen. Glemte helt registrering på Trimpost App. her med jeg er ikke så nøye på det da. Skal ikke vinne noen konkurranse her:) På tur tilbake gikk jeg innom Langhalsberget så jeg fikk med den toppen på Leka lista. Fin utsikt mot Solsem og mot nord og Bremneset.Fin tur!

Map    

Raudberget

Date:
21.06.2020
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
1.4km

Da var det tid for å ta noen kveldsturer under mitt Leka besøk.Raudberget er oppført som topp på liste og den er nå også kommet inn som trimpost.Etter en befaring og samtale med de hyggelige beboerne på gården Vest Engan fikk jeg tillatelse til å parkere og starte turen min herfra.De ønsker helst at turgåere starter en annen plass da det er mye fugler og dyr som går løse på gården.Turen skal være merket fra en annen retning.Fant forøvrig to merkinger på min tur.Grei tur opp det spesielle røde/gule fjellet.Gikk opp til høyeste punkt som var litt utfordrende den siste biten.Trimposten står på andre siden av et dalsøkk og er et lavere punkt her oppe.Fin tur!

Map    

Liss Leka

Date:
20.06.2020
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
6.3km

Lissleka er et fjellområdet jeg aldri har vandret i før. Her er det både topper og trimpoeng plasser å besøke. Parkerte ved jordbruksvein i Vassdalen og fulgte denne til jeg kom til merkingen/stien oppe ved et grustak. Grei sti opp til Longvatnet hvor du kommer til turens første trimpost. God merking og sti på hele denne rundturen forøvrig. Videre opp mot Hesten hvor man hadde fin utsikt mot Solsem. Merk her at det er flere plasser ganske nært stien hvor fjellet stuper 150-200m rett ned.Vis forsiktighet ved kantene. Ved trimposten Hesten er det et toppunkt som er en av de høyeste her oppe.(se bilder)Det er ikke merket som noen topp på kartet så den ble lagt til. Videre mot Lissleka begynte varmen virkelig å kjennes trykkende.+29c og vindstille gjorde det til at væskebalansen måtte >>>

Map    

Romsskåla

Date:
19.06.2020
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
6.4km

Romsskåla Leka kommunes høyeste fjell var på timeplanen idag.Etter 3,5 timer i bil fra Leksvik var det godt å strekke på beina og komme seg igang på en fjelltur.Nydelig vær idag gjorde det til at det ble en flott tur.Merket p-lomme i Nord Gutvik ble utgangspunktet for turen.Fint terreng å gå i oppover fjellet mot toppen.Mye glattskurt berg og lynghei så det går greit med lave tursko på en sånn tur.Fin utsikt utover havet mot nord og vest og i sør ruver Heilhornet.Ble en god pause på toppen med litt mat og drikke og endel fotografering.Flue og klegg fulgte også med på turen så sommeren er virkelig kommet også til Ytre Namdal.Får si det sånn at insektene ødela for en 6 på terningen.En minnerik tur da Romsskåla var en fjelltopp man så daglig under oppveksten/barndommen >>>

Map