Archive - Activity

Peakbook-Friends

So far I'm not a Peakbook-friend of anyone.

Collected lists

Nebbesheia og Durmålsheia.

Date:
31.05.2020
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
9.0km

1 Pinsedag med nydelig vær og en fjelltur på programmet.Kjørte til Hasselvika og opp til Fosen Motorsenter.Liten p-lomme der før bommen som kan brukes til parkering.Nebbesheia og Durmålsheia var planen i dag.To plasser som jeg ikke har vært på før.Skogsvei og sti helt opp til Nordlaugen og etter det var det bare å følge terrenget opp til toppene.Fin tur i flott sommer temp.Ingen andre å møte på idag.

Map    

Storsveaunet

Date:
29.05.2020
Characteristic:
Hike
Distance:
2.0km

Trimpoeng tur opp til Storsveaunet gapahuk.Fin trimtur opp til denne flotte gapahuken.Kanskje tur opp til Aunhaugen neste gang.Skogsvei helt opp til gapahuken som du kan følge videre hvis du skal til Storhaugen.

Map    

Rabben/Brekkflata.

Date:
29.05.2020
Characteristic:
Hike
Distance:
1.1km

Trimpoeng tur til Rabben.Gammel husmannsplass som er fraflyttet.Bare murene igjen men et fint turmål.Egen trimbok i postkasse.

Map    

Borgen

Date:
28.05.2020
Characteristic:
Hike
Distance:
1.0km

Borgen er på 2020 Trimpoeng så nå er denne korte turen i "boks"Endel vind her idag så det ble en liten stopp i gapahuken også.

Map    

Lefætten

Date:
28.05.2020
Characteristic:
Hike
Distance:
3.2km

Kombinerte en Rissa tur idag med et besøk oppe på Lefætten.Da denne plassen er inne på Trimpoeng 2020 så var det greit å ta den turen i dag.Overskyet vær men veldig fint turvær ellers.Ingen insekter er enda kommet her ute på Fosen da det har vært en kald Mai så langt.Det snur vel til helga da værmeldinga sier opp mot +25c.Lefætten er en meget gammel husmannsplass/seter (se bilder)som er bevart.Flott plass og turmål med utsikt ned mot Rissa sentrum.Fin tur!

Map    

Kolmilrunden.

Date:
25.05.2020
Characteristic:
Hike
Distance:
4.6km

Fin tur til kolmila i dag.Første trimtur i år man kunne gå i T-shirt og det sier noe om mai været vi har hatt i Trøndelag i år.Da kolmina er en trimpost i Trimpoeng Indre Fosen i år var flere på tur her.Tok runden rundt til de forskjellige "toppene" i området også.

Map    

Brettingen

Date:
24.05.2020
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
4.7km

Første gang jeg starter fra nordsia når jeg går opp til Brettingen.Da det er et av årets Trimpoeng topper i Indre Fosen er dette et alternativt startsted.Ikke plass til så mange biler her så vær obs på det.Følger skogsvei langs Lusvågen og opp til Aunskogen.Sti videre opp.Noen virkelig flotte og imponerende furutrær her.Et stykke oppe i Grønningskardet er det lagt endel av trappetrinn av stein under 2 verdenskrig.Det var Serbiske krigsfanger som bygde den.Går under navnet Serbertrappa i dag.Her oppe i lia står også en vaktbu/mitraljøse stilling inntakt dog er inngangen murt igjen.Kommer så opp til kasserna ved Brettingen fort hvor det enda står endel gamle bygninger fra den tiden fortet var i drift.Følger så stien videre opp til masta og toppunktet.Fin utsikt til alle kanter >>>

Map    

Sildeguden

Date:
21.05.2020
Characteristic:
Hike
Distance:
0.3km

Sildeguden er et Trimpoeng mål her ute.Den korteste turen blir vel dette.Sto i fergekø så da ble det tid til en tur hit.En litt særegen steinformasjon dette her med en egen historie :)Det ble siste fra Leka på denne turen.Noen flotte dager er tilbakelagt med mange flotte naturopplevelser. Takk for denne gang, LEKA.

Map    

Årdalsanden

Date:
21.05.2020
Characteristic:
Hike
Distance:
0.7km

Obligatorisk med en tur til Årdalstranda når man er på Leka besøk.Øyas flotte badestrand var på sitt beste idag bortsett fra badetempen da.Blir aldri helt den store temperaturen i sjøen her ute.Fin plass som også har fått et fint toalettanlegg.Lekkværingan får til det meste her ute på "Skjæret" Stor kreditt til dem for det.Absolutt vært å ta turen innom her hvis du er turist på øya.

Map    

Olberget

Date:
21.05.2020
Characteristic:
Hike
Distance:
0.8km

Dag 3 på Leka med fortsatt helt max vær.Hadde planlagt fjelltur idag men det ble lagt på is da dagsformen var heller dårlig etter de to første dagene med mye turgåing.Noen korte turer skulle vi få til så Olberget ble den første turen.Dette "fjellet" var stort for meg som barn og jeg hadde mange turer opp hit bla, for å følge med skipstrafikken på skipsleia.Fin utsikt over Lekafjellan og nordover helt til Dønna og De syv søstre i godt vær som vi har idag.Flott og minnerik tur !

Map