Archive - Activity

Peakbook-Friends

So far I'm not a Peakbook-friend of anyone.

Collected lists

Hårfjellet og Sollikammen.

Date:
31.07.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
8.0km

Dagens tur startet etter slipsløypa fra Sollia som er Anna sitt verk.Fin merking med slips som er hengt opp helt opp til toppen.Nydelig vær i dag men ingen andre var å se på tur i området.Skulle innom alle 6 vardene på Hårfjellet i dag.Alle vardene ble pyntet med det norske flagget for anledningen.Sollikammen ble en bonus topp på tur ned.

Map    

Finnlandsfjellet og Slaktarhaugen.

Date:
25.07.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
4.7km

Dagens tur opp til Finnlandsfjellet startet i et varmt og godt vær. Dette ble min "Ti på "Topp nr. 7 i 2019 så nå er koppen(premien) i boks. Mange på tur i dag og noen skulle videre opp dalen til Kjølen. Fint på toppen (det er vel ikke en topp i så måte da du kan fortsette oppover til en annen topp)Er vel helst et turmål oppe på Finnlandsfjellet. Etter en pause med innskriving i trimboka og noen bilder tok jeg turen innom Slaktarhaugen på tur ned. Da hadde regnet allerede kommet men det var bare herlig i varmen. Fin tur i dag men fortsatt en del fluer som fulgte med på turen. Begynner å bli litt lei det turfølget der no. Nå er det bare å ta fatt på turen hjem til Trøndelag og + 30c. Fortsatt God Sommer her oppe i nord!

Map    

Sydspissen og Telegrafbukta.

Date:
24.07.2019
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
2.6km

Tur rundt Sydspissen hvor et av årets "Ti på Topp" kasser er satt opp.Fin tursti som er laget her helt til Telegrafbukta som her hele Tromsø by sin badeplass.Grått vær med regnbygene ikke så langt unna så det var ikke så mange som var på tur her i dag.Ti på Topp nr.6 så nå er det bare en topp før koppen er i boks og hjemturen til Trøndelag starter på lørdag.

Map    

Varden og Langvannet Trimpost.

Date:
24.07.2019
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
4.5km

Dagens første tur gikk opp til Tromsøyas høyeste punkt Varden.Fulgte sti hele veien da det er stier og veier over alt her oppe på øya. Gikk så ned til Langvannet hvor en av årets "Ti på Topp" kasser er satt opp. Gikk så videre forbi Rundvannet og tilbake til p-plassen. Fin tur i et litt grått sommervær.

Map    

Sherpatrappa og Storsteinen.

Date:
23.07.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
3.7km

Sherpatrappa er en av årets "Ti på topp" så det var bare å komme seg opp.Trappa er vel så godt som ferdigstilt og et fint alternativ for å komme seg opp til Fjellstua.Mange på tur i det fine været.Tok turen bort til Storsteinen når jeg var her oppe.Morten og Shanti var turpartnere i dag.Flott tur med en fantastisk utsikt! Se bilder.

Map    

Movikhammeren og Movikvatnet Trimpost.

Date:
22.07.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
7.4km

Tur opp til Movikhammaren i dag i fint men litt overskyet vær.Fulgte den merkede stien opp fra Movika helt til vi måtte ta av mot Movikhammaren.Det er satt opp litt merking opp mot toppen her.Følg små varder oppover.Movikhammaren er en av årets Ti på Topp så det er en del turfolk som besøker denne toppen.Tok turen innom trimposten ved Movikvatnet også.Dette er en plass jeg har vært å mange ganger da jeg bodde her i Tromsø (Movika).Stor takk til dagens turfølge Morten og Shanti.Fin tur og satser på ny tur neste år.

Map    

Rundheia

Date:
20.07.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
2.7km

Rundheia er en ny topp for meg.Den er med årets Ti på Topp så det var naturlig å ta turen hit. Parkerte på anvist p-plass ved veien som går til Rekvik. Mange på tur opp hit i dag.Fin utsikt mot Storstolpen 974 moh.og Hollendaren 1029 moh. Fikk noen fine dronebilder i dag.Fin topp når man tenker på at man ikke går så langt. Stor takk til dagens turfølge Heidi,Karen,Stian, Morten og Shanti.

Map    

Trevardetoppen

Date:
19.07.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
1.8km

Trevardetoppen er også med på Ti på Topp 2019.Fin tur i dag i fint vær.Dette er ingen lang tur men vært besøket.Det er store forandringer fra forrige år her oppe. Det som en gang var varder har snart blitt en "hytte".Så det er noen ivrige byggere her oppe av og til.Som jeg skjønner så er ikke alle like begeistret for det.Takk til Stian,Karen,Morten og Shanti som var med i dag!

Map    

Hatten

Date:
18.07.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
5.0km

Hatten var en topp jeg hadde tenkt på lenge.Det ville vært perfekt med en tur opp dit hvis man var på tur nordover i et flott sommervær.Idag var muligheten der.Stian og jeg hadde kjørt opp fra Trøndelag og overnattet på Fauske.Hadde sjekka værmeldinga noen dager i forveien så vi var klar for en fin fjelltur i dag.Fant oss en grei parkering ved Jarbruelva noe som skulle vise seg å være en perfekt plass.Gikk det første stykket langs skogsveien før stien startet.Trærne som var brutt ned av snøskred i vinter var fjernet så de var ikke til hinder i stien lengre.Greit å gå tross veldig fin sand i stien og helt opp til 550 moh.før vi fikk skikkelig fjell under skoene.Oppe på aksla åpnet det seg en fantastisk utsikt nordover.Kom etter hvert opp til stigen som var fastmontert der >>>

Map    

Kammastien via Svartfjelltangen.

Date:
16.07.2019
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
3.6km

Fin tur til Svartfjelltangen i dag.Litt vått i stien så man måtte være forsiktig i de bratte partiene.God kafferast på tangen før vi fortsatte rundturen mot Kambukta.Her ble det ny pause med væskepåfyll før vi begynte på Kammastien.Imponerende byggverk som har pågått i flere generasjoner.Stor takk til mine tre turpartnere i dag Arve, Magne og Stian.Det var deres første tur her.Overskyet vær og fin temp. i dag.Dette er en tur med mange bratte partier så man må være årvåken og forsiktig.Er vel IKKE en tur som anbefales for alle.

Map