Archive - Date

Archive - Activity

Peakbook-Friends

So far I'm not a Peakbook-friend of anyone.

Collected lists

Korsåsen

Date:
30.09.2018
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
7.4km

Det ble en trimtur til Korsåsen i dag.Ufyselig høstvær med mye regn noe det har vært mye av i det siste.Grei trimtur.

Map    

Oslo-Korsvolltoppen og Eikeskogen Lunden.

Date:
25.09.2018
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
7.3km

Siste trimturen i Oslo for denne gang.To nye PB topper var blinket ut så det var bare å trø i vei på asfalten.Korsvolltoppen har en historie fra krigen men det var ikke så mye å se til det.En installasjon under bakken var nå der fortsatt.I eikeskogen var det noen virkelige store gamle treer.Skjønner at dette er en fredet skog.Tok en avstikker til Akerselva og Nydalen i det fine været.Fin tur men det merkes at man går på asfalt.

Map    

Oslo-St.Hanshaugen

Date:
24.09.2018
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
5.4km

Det ble en fin byvandringstur i dag.St.Hanshaugen ble første stopp.En tur innom Pascal var jo påkrevd på en slik tur(se bilder) Ellers så ble det en runde inne på Gamle Aker Kirke som er en av landets eldste kirkebygg.Fint vær i hovedstaden i dag men ingen tvil om at høsten 2018 også har gjort sitt inntog her.Stakk også innom Beirbrua over Akerselva som er et flott område ved elva.Flott tur!

Map    

Oslo-Tryvannshøgda og andre PB topper.

Date:
23.09.2018
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
10.4km

Tok T-bane opp til Frognerseteren.Fulgte tursti opp til Tryvannshøgda hvor det faktisk var lite folk i dag.Innom Voksenåsen å før vi tok skogstien ned mot Frognerseteren.Derfra var det bare å følge merkingen videre(noe som det var nok av) Rishøgda lå utenfor sti nettverket men vi fant fram.Bare skog og ingen utsikt her så man skjønner hvorfor stien ikke går innom denne plassen.Vettakollen ble neste stopp før vi gikk ned mot Vettakollen Utsikten og det var det virkelig her. Masse turgåere her oppe så det er tydelig et mye brukt turmål. Ned mot Vettakollen T-bane stasjon var det en grei sti å følge.Mange har satt sine fotavtrykk her opp gjennom årene.Stor takk til min sønn Stian som var med på denne turen.Flott tur og fint høstvær i hovedstaden.

Map    

Oslo-Lysvandring langs Akerselva.

Date:
20.09.2018
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
5.1km

Elvelangs er et flott tiltak av Oslo Kommune.Div.underholdning og mye flott lyssetting langs turen.Gatebelysning er slått av langs stien så du må følge nøye med hvor du går.Dette er et arrangement som er en gang i året.

Map    

Oslo-Topptur i hovedstaden.

Date:
20.09.2018
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
8.0km

Da ble det en rundtur på "toppene"i Oslo sentrum.Passerte en del flotte bygninger på turen.Var på en tilsvarende tur i fjor høst men årets utgave ble litt forlenget da jeg tok turen innom Uranienborgparken.Fint vær og god temp. så det var fint med en byvandring i dag.

Map    

Korsåsen

Date:
17.09.2018
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
7.5km

Det ble en trimtur til Korsåsen i regnværet i dag.Naturen forandrer farge fort i disse dager.

Map    

Korpheiklumpen O-tur.

Date:
14.09.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
7.8km

Da var det på tide å få fullført årets O-tur sesong.Siste turen ble opp til Korpheiklumpen.Startet ved Bjørsjøen p-plass og gikk den oppmerkede løypa til Korpheiklumpen.O-turen følger denne løypa med noen avstikkere til noen poster.Veldig våt tur da man går i mye myr på denne turen.Fint oppe på Klumpen i dag så det ble en god pause der med litt kaffekos.På tur ned ble det en sving innom Klovatnet hvor det var satt en post og videre ned mot Korpheisetran setertuft.Her er det enda noen tegn til at det har stått noen bygninger for lenge sia.Fulgte stien som går oppe i Bjørsjølkammen hvor det står noen store grantre.Her er det stupbratt ned mot Bjørsjønen så her må det ferdes med forsiktighet.Tung tur i vått terreng.

Map    

Brettingen

Date:
13.09.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
2.6km

Fant en p-lomme i Fevågskardet hvor stien startet så her var det greit å parkere.Fulgte Rolfstien som var ganske bratt i starten.Sikring var satt opp et stykke da det er stupbratt ned mot veien.I to parti opp bratta var det også lagt ut tau.Kom etter hvert opp til en utkikkpost fra gamle dager som sikkert hadde hørt til Brettingen Fort.Flott utsikt fra toppen mot Ørlandet og sørover Trondheimsleia.Det er også en loggbok ved hytta som man kan skrive seg inn i hvis ønskelig.Fin tur hvor man blir belønnet med en flott utsikt som sagt.Tok samme vei ned men det er også mulig å gå opp fra andre sia fra Brettingen Fort.

Map    

Tjønnslettoppen.

Date:
12.09.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
3.0km

Veldig vått opp til Tjønnslettoppen i dag.Kom akkurat i bilen etter turen da kom den første regnbyga på turen så i så måte var man heldig.En tur hvor man ser at de gamle seterveiene er der fortsatt med nesten helt grodd igjen.Høsten er godt i gang no.

Map