Archive - Activity

Peakbook-Friends

So far I'm not a Peakbook-friend of anyone.

Collected lists

Ørnklumpen

Date:
30.07.2018
Characteristic:
Hike
Distance:
3.2km

Parkerte ved Røstadsetran for dagens tur opp til Ørnklumpen. Her var det greit med p-plass. Det var bare å følge kart opp til toppen da det ikke var noen sti å følge.Di gamle stiene gror igjen men de kan skimtes sporadisk i naturen enda. Ørnklumpen er en topp som er lite besøk dog mest som vintertur på ski. Grei utsikt til alle kanter fra toppen. Fin tur opp lia over små myrer og i litt blandings skog. Fant faktisk en ørnfjær ca.50 m. fra toppen på tur ned. Det er litt spesielt at man skal finne en ørnfjær på Ørnklumpen. Har tilbakelagt noen tusen km. i naturen di siste årene men det er den første ørnefjæra jeg har funnet. Røstasetran er forøvrig en flott seter med fint uteområde som er godt ivaretatt.

Map    

Kartjønnåsen

Date:
28.07.2018
Characteristic:
Hike
Distance:
1.7km

Kartjønnåsen ble dagens andre tur. Tok korteste vei opp til denne "listetoppen"som består for det meste av trær på toppen.Ikke noen spesiell tur som anbefales.

Map    

Skruddudalsheia

Date:
28.07.2018
Characteristic:
Hike
Distance:
4.2km

Skruddudalsheia var et nytt turområde som jeg ikke har besøkt før.Årets varmeste dag + 33 men fint turvær så drikkeflaskene var fylt opp.Tok en tur over Fugllang brua selv om det ikke var nødvendig da det var lite vann i elva.Fra parkeringa var det sti mot Klungerbusetran etter det var det greit å gå i litt skog og myr.Ikke så mye utsikt fra toppen da di fleste toppene på denne høyden er skogkledd her.Fin tur.

Map    

Høylasset/Rotheia Øst.

Date:
26.07.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
3.8km

Startet ved p-lomme ved Meltingvatnet og fulgte en gjengrodd skogsvei i starten som gikk over i sti helt til den ble borte i terrenget.Gamle veier og stier forsvinner etter hvert når di ikke blir brukt noe mann ser overalt.Greit å gå videre til toppen på Rotheia.En liten pause her før turen ble lagt bort til Høylasset.Fin utsikt til alle kanter.Tok korteste vei ned til parkeringen.Fin tur i fint vær.

Map    

Almåsmyra O-tur.

Date:
23.07.2018
Characteristic:
Hike
Distance:
4.6km

Ble en fin trimtur i dag i fint og ikke for varmt vær.Dette er årets første turorienterings tur av i alt 4 turer i regi av Leksvik IL orienterings gruppe.Fulgte for det meste sti og grusvei så turen bød ikke på den største utfordringen men som sagt en fin trimtur.

Map    

Middagshaugan

Date:
16.07.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
7.0km

På årets varmeste dag +31 grader ble turen lagt til Middsagshaugan og bort til Rundheia.Fulgte en veldig imponerende skogsvei opp lia fra Hoven før jeg tok av mot Middagshaugan.Fin utsikt fra toppen.Så videre mot Rundheia og ned til skogsveien igjen.Ikke et menneske eller et dyr var å se på turen.Har bjørnen skremt alle i marka denne sommeren? Bjørn er registrert denne sommeren men ikke i dette området. Fin tur og veldig varmt.

Map    

Rødberg Tåkeklokke

Date:
16.07.2018
Characteristic:
Walk
Distance:
0.2km

Spasertur til 0-varden på Rødbergsneset i et flott sommervær.Denne varden har ikke noen primerfaktor eller høydemeter så det er vel den i landet som er enklest å nå.Den er bygget i fjærekanten ved Rødberget Tåkeklokke og vært et besøk.Fin plass med utsikt mot leia hvor hurtigruta passerer ganske nært.

Map    

Litlheia

Date:
11.07.2018
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
1.5km

Det ble en varm tur Litlheia i dag.26 gr. og sol fra klar himmel.Sti opp til hyttene og videre opp til toppen var det lyng og myr terreng.Litt utsikt mot Leksvik var det fra toppen.En OK listetopp tur.

Map    

Våttån

Date:
06.07.2018
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
1.0km

Årets første tur til Våttån i fint vær.Majestetisk utsikt som vanlig.

Map    

Hevlan

Date:
04.07.2018
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
2.7km

Kort ettermiddags tur til Hevlan i fint sommervær.Ikke mye sau å se i marka nå da det har vært bjørn i området for noen dager siden.Fulgte delvis gjengrodd setervei til Svartåssetran og terrenget videre til toppen Ikke så mye å se fra toppen da det er mye tre her.

Map