Archive - Activity

Peakbook-Friends

So far I'm not a Peakbook-friend of anyone.

Collected lists

Merrakråa

Date:
30.06.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
3.2km

Dagens turmål ble forandret da det foregår bjørnejakt i området som jeg hadde tenkt å gå.Bjørn hadde tatt sauer i området Kulia/Korpheiklumpen.Valget ble Merrakråa som ble en fin tur i godt vær.Fulgte gammel gjengrodd skogsvei i starten før det ble litt mer skog og hei terreng opp til toppen.Fin utsikt .Valgte en annen rute ned forbi Damtjønna før jeg kom inn på seterveien igjen.Fin tur.

Map    

Bjønnbuheia og Storvalheia.

Date:
26.06.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
4.0km

Bjønnbuheia og Storvalheia ble dagens turmål.Startet ved p-lomme ved Grandsetran og fulgte setervei opp lia.Her var det mye oppkjørt med 4 hjuling,spor som vil ligge der lenge.Bjønnbuheia er en topp uten utsikt med fullt av tre. Gikk så videre over noen myrer før man kom opp til Storvalheia.Fin utsikt herfra til alle kanter.Flueplagen er økende så det blir litt utrivelig med så mange "følgere" på tur.Det ble en OK tur i fint vær.

Map    

Beitkammen og Storhaugen.

Date:
23.06.2018
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
6.6km

Det er blitt sankthansaften og midtsommer men været tilsier ikke det.Ble en tur til Beitkammen i det gråe sommerværet. Tok turen innom Storhaugen på tur tilbake.Håper på bedre vær resten av sommeren.PS.Det går mot mørkere tider.

Map    

Blåvatnet

Date:
17.06.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
8.9km

Blåvatnet har jeg hørt mye om og ja det var en fantastisk plass.Startet fra p-plassen i Sør-Lenangsbotn og fulgte sti opp.Det var mange på tur her i det fine været.Det meste av turen går i slakt steinlagt terreng og det siste stykket i grov ur med litt klyving.Når du kommer til vannet er det et spesielt syn som møter deg.Asurblått vann og noen fantastiske fjell (det må være klart vær).Vi var virkelig heldige med været da det bare ble bedre og bedre på turen.Dette er en tur som jeg vil anbefale på det sterkeste med husk godt fottøy da det kan være litt krevende å gå på stein.Store Lenangstinden 1625 moh, er det høyeste fjellet i området.

Map    

Snyfjellet

Date:
14.06.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
15.7km

Dagens tur ble litt lang og slitsom da det var umulig å finne merking utenfor stien.Snyfjellet ble valgt da denne er en av årets Ti på Topp.Dette er en topp som ikke har så mange besøk og den vil heller ikke få det.Grei sti å følge opp fra Tønsvika mot Nonsbu.Der man tar av fra stien blir det bare å følge kart og terreng.Stien som er merket i kart er grodd igjen så det er ikke noe å følge.Utsikt til alle kanter fra toppen men ellers ingen spesiell tur.Velg heller et annet turmål.

Map    

Sherpatrappa og Storsteinen.

Date:
13.06.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
2.8km

Dagens tur nummer to ble lagt til Sherpatrappa og Fjellstua.Det nydelige været måtte utnyttes maksimalt.Første korte stopp var på Lilleaksla med sin flotte utsikt mot Tromsdalen og Tromsø.Det er her trappa starter.Det er et flott håndverk som er utført her av sherpaer fra Nepal.Det er bare å følge trappa opp.Ingen annen merking trenges her.Det var mange som tok turen opp trappa i det gode været.Oppe ved fjellstua tok vi turen bort til Storsteinen.Litt sur vind her oppe og ikke noen sommertemp. +3 c .Årets første midnattsol viste seg i Tromsø på denne turen så den får terningkast 6.Fulgte også trappa ned. Nydelig Tur !!!! ANBEFALES !

Map    

Movikhammaren og Movikvatnet.

Date:
13.06.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
7.6km

Turen startet fra Movika P-plass hvor vi fulgte en ny trase i starten av stien.Flott turvær var det opp Movikdalen hvor vi tok av i veiskille oppe i dalen mot Movikhammaren.Litt sur vind oppe på toppen var det så oppholdet her ble kort før vi tok turen ned til Movikvatnet.Gikk bort til trimposten her som Ulfstind skigruppe har hatt her i mange år.Fulgte en god gammel trase den siste biten mot p-plasen.Fin tur og stor takk til min turpartner og sønn Morten.

Map    

Forråsen

Date:
12.06.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
2.9km

Dagens tur skulle være Rundheia ved Straumsbukta med planen ble forandret da været var så ustabilt med noen kraftige regnbyger.Valget ble Forråsen med start fra Hella P-plass.Det var satt opp merking men mistet den et par ganger da det var litt langt mellom dem.Det er ikke tråkket sti hele veien opp men det blir nok det før sesongen er over.Ti på Topp toppene får en solid sti her i Tromsø.En del veldig våt myr på turen opp men ellers grei tur.Fin utsikt på toppen hvor du også kan se Hurtigruta gå forbi ca.kl.13:45 på nordgående og sørgående ca. kl.02:00.Ble oppholdsvær på det meste av turen allikevel noe som hunden Shanti satte pris på.

Map    

Finnlandsfjellet og Slaktarhaugen.

Date:
11.06.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
4.7km

Et ufyselig vær var det på dagens tur til Finnlandsfjellet.+3 grader regn og vind på toppen så det ble et heller kort opphold der oppe.Tok turen om Slaktarhaugen på tur ned.Tur to av årets Ti på Topp var i boks og ikke mer en det.O sikt på toppen var det også og veldig vått i terrenget der man gikk utenom grusveien som gikk et stykke oppover.Vel Blåst.

Map    

Trevardetoppen

Date:
09.06.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
1.9km

Årets første Ti på Topp tur ble en kveldstur til Trevardetoppen.Grått og kjølig var været men det var bare å komme seg avgårde.Startet fra Sørskaret P-plass ved Finnvikvatnet.Her var det ikke mye utsikt i dag.Fulgte sti og merking opp til toppen hvor det var satt opp et stort antall med varder.Store og små.Shanti likte godt at det var et parti med snø vi måtte passere på turen.Ble litt fotografering på toppen før vi tok samme vei ned.Da vi satte oss i bilen kom regnet så litt flaks hadde vi.Kort og godt en grei tur.

Map