Archive - Activity

Peakbook-Friends

So far I'm not a Peakbook-friend of anyone.

Collected lists

Åshøgda

Date:
25.10.2017
Characteristic:
Hike
Distance:
4.0km

Ble et lite opphold i regnværet så da ble det en rundtur via Bukhåmmårn og Åshøgda.Fin sti som var merket med plaststrimler så det var ikke mulig å gå feil.Fin utsikt fra Åshøgda mot Leksvika.Fra Åshøgda gikk vi på sti og traktorvei ned til Reinaseterveien og opp til p-lomma ikke så langt fra Bukkhåmmårn.

Map    

Blankheia

Date:
24.10.2017
Characteristic:
Hike
Distance:
0.9km

En kjapp ettermiddagstur til Blankheia i dag.Kjørte bort Helåsseterveien til Nergardssetran og parkerte der. Tok korteste vei opp på heia.Her lå det litt nysnø så vinteren er ikke langt unna.En stor stein ligger som høyeste punkt.Mye vind i dag.Etter et kort opphold på toppen retunerte vi til bilen.

Map    

Neveråsen

Date:
21.10.2017
Characteristic:
Hike
Distance:
1.0km

Tur nr. 2 for dagen, Neveråsen.Parkerte på p-lomme ved Reinaseterveien (Bokkhåmmårn)Tok korteste vei mot Neveråsen over myra. Det hadde vært nattefrost så myra var grei å forsere.Kort vei til toppen og tok samme vei tilbake.

Map    

Seterkammen

Date:
21.10.2017
Characteristic:
Hike
Distance:
1.2km

Det flotte høstværet ga mulighet for et par liste toppturer i dag.Kjørte først til Gåsvatnet for å ta turen opp til Seterkammen.Gikk forbi Reinasetran og opp til toppen.Her var det ikke mye å se.Bare skog her på denne kammen så retunerte ganske raskt til bilen igjen.Kjørte så et lite stykke for å gå til topp nr.2 for dagen.

Map    

Kolmilrunden

Date:
11.10.2017
Characteristic:
Hike
Distance:
6.4km

Da var turen kommet for å ta Kolmilrunden.Startet fra Brandås p-lomme og fulgte stien opp mot Bremeraunåsen.Kom først til Kjellengbergskoia som var en flott gammel koie som hadde vært brukt under tømmerhogst.Gammelt høgstredskap hang fortsatt i hytta.Her er også en bok for å skive inn sitt besøk.Gikk videre til Bremeraunåsen som ikke er noe spesielt turmål akkurat.Fortsatte til Kulmila som viste seg å være "slukt"av tidens tann. Her var bare info tavla å se.Bestemte oss for å gå innom Styggåsen også når vi var i området.Høgsvetoppen ble neste stopp på tilbaketuren hvor en ny benk var satt opp.Her kunne man også skrive seg inn i en turbok.Vålåstoppen ble også besøkt før man var tilbake på p-plassen.Fin tur.

Map    

Kopparen

Date:
10.10.2017
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
9.8km

Da var turen kommet til å bestige Stor Kopparen.En topp man har sett mange ganger bla. når man passerer på nordgående med hurtigruta.Parkerte ved et bilverksted som hadde gode parkerings muligheter. Fulgte grusvei opp lia til vi kom til gapahuken der vi tok en kaffepause.Fin utsikt herfra utover mot Brekstad.Gikk videre opp til toppen hvor vi fikk en storslagen utsikt over ytre Fosen.Mye vind på toppen idag i det klare høstværet.Fikk se M/S Spitsbergen på nordgående passere Valsneset.På tur ned gikk vi innom steinkorset som står litt lenger ned i lia.Her bruker det å være Friluftsgudstjeneste noen ganger.En fin plass.Traff på en del turgåere i fin været (og noen rypejegere).

Map    

Klompliheia

Date:
09.10.2017
Distance:
1.0km

Da ble det en kveldstur til Trivalan.Fikk med oss den fine solnedgangen over bygda.Sur vind her oppe i kveld så vi ble ikke her så lenge.Kort vei ned til p-plassen ved Fellessetran så dette er en tur som anbefales.Flott utsikt!

Map    

Vålåsen

Date:
09.10.2017
Characteristic:
Hike
Distance:
2.2km

Turen startet fra en parkeringslomme ved Roliseterveien.Fulgte skogsvei og merket sti og tok av mot Budeipynten først.Gikk ut på hogstfeltet på Vålåsen for å se på utsikten før vi gikk innom Budeipynten.Her var det satt opp et merke som var brukket i to.Her er det heller ikke så mye utsikt da skogen holder på ta over.Fortsatte så over myra til Vålåsen Sørtoppen som har en helt annen utsikt over fjorden. Her er det satt opp en benk og det er trimpost med registreringsbok.Fortsatte tilbake til bilen etter en skogsvei.

Map    

Luråsen

Date:
01.10.2017
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
2.0km

Det ble flere små turer i dag da Leksvik Helselag hadde satt opp tre plasser med registrering for turgåere.Luråsen ble en ny bekjentskap for undertegnede.En fin tur opp til utsiktpunktet, med den ble skjemmet av mye vind.Veldig flott utsikt så det blir nok en tur tilbake hit.Salg av kaffe og div. var det her også men som sagt været fristet ikke til noen handel i dag.Retunerte ganske raskt til p-plassen for å kjøre til neste turmål.

Map