Archive - Activity

Peakbook-Friends

So far I'm not a Peakbook-friend of anyone.

Collected lists

Gavllangsheia

Date:
30.09.2017
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
2.8km

Det ville bli en luftig tur i dag.Mye vind på heiene så det var bare å komme seg opp på Gavellangsheia så snart som mulig. Fulgte merking opp fra Bjørvikdalen men var ikke helt fornøyd med merkingen.Kunne ha stått litt tettere men vi fant no fram.Fint på toppen men som sagt mye vind i dag så toppoppholdet ble kort før vi retunerte til bilen.Mye myr på denne turen så for dere som ikke liker det så velg et annet turmål.

Map    

Sørheia

Date:
29.09.2017
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
4.2km

Et år har gått siden sist vi var her.Sørheia var dagens mål i det fine været.Den her gangen skulle vi besøke alle vardene her.Elgjakta var i gang og vi møtte jegerne som var på vei hjem.Det var verken elg eller noen andre dyr å se på turen. Fulgte stien opp til utsiktpunktet først før vi gikk en rundtur til de andre vardene.Fint på Sørheia i dag i det fine høstværet.Dette er en fin tur for alle som ønsker en kort og lett tur med fin utsikt på toppen Anbefales!

Map    

Mellomrunden med tillegg +++

Date:
25.09.2017
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
10.1km

Map    

Grønliklumpen

Date:
19.09.2017
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
6.7km

Fulgte sti opp fra Abjørga og den var virkelig bratt i starten. Flott skog var det langs Abjørgbekken oppover.Trimpost var det også et stykke opp i "bakken"så det tyder på at det er et mye brukt turområde.Kom så til skogsvei som vi fulgte et stykke før stien tok av mot Grønliklumpen.En del gjørme var det før vi kom til mer fast fjell.Fint på toppen i goværet så vi brukte litt tid her før vi begynte på turen ned.

Map    

Kjølheia

Date:
17.09.2017
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
5.8km

Startet turen fra Hindrumsetran og fulgte sti mot Kjølheia.Da dette er en topp som det ikke er merket rute til toppen var det bare å følge kart og prøve å finne letteste vei opp til toppen.Greit i starten da det her er en gammel sti å følge men etter hvert ble det brattere og mer kronglete men vi nådde toppen til slutt.Det viser seg at Peakbook sitt toppmerke ikke er plassert på høyeste punkt.Fint og flatt på heia og flott utsikt var begge vardene (øst og vest)Toppen er ikke markert med varde så vi markerte med en spiss toppstein.Fra Kjølheia kan man se alle kommunens topper som er over 500 m.(dog bare litt av Pessarheia) Fant en lettere og mer direkte rute ned fra heia som kan merkes hvis grunneiere tillater det.Grei høsttur i variert terreng.

Map    

Kjerringklumpen via Pessarheia

Date:
12.09.2017
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
10.2km

Startet fra Revelltun og fulgte stien opp Skara og krysset Hindremselva etter hvert.Fulgte merking et stykke opp Pessarheia før vi tok til venstre fra stien og gikk mot toppunktet på Pessarheia.Krysset dalen mellom Pessarheia og Kjerringklumpen og gikk opp til varden på toppen.Etter en liten rast så begynte vi på nedturen. Tok rundløypa via Tovardan og Litlheia.Ruta mellom Kjerringklumpen og Tovardan bør merkes opp på nytt da det her er veldig vanskelig å finne merkingen mange plasser.Høsten var kommet godt igang i"fjellheimen" så det virket som vi hadde hele heiene for oss selv.Ikke et menneske,dyr eller fugl var å se.Fulgte Kjerkmarsjruta fra veikrysset ved Tovardan og ned dalen tilbake til Revelltun.Fin tur men som sagt det trengs oppgradering av merkingen et stykke >>>

Map    

Kammastien rundtur via Svartfjelltangen.

Date:
11.09.2017
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
3.6km

Kammastien har lenge vært på turkartet og nå var turen kommet.La turen innom Svartfjelltangen som var en flott plass for en rast og fisking hvis man ville det.Mye fin eventyrskog under veis. Fin plass i Kambukta med et gammelt naust som var tilpasset terrenget. Man kunne se at det var lagt ned mange arbeidstimer på oppbygging av veien opp til gården fra sjøen.En fin tur som anbefales alle.Det ble ikke tur innom Kampynten denne gangen da regnet kom.

Map    

Munken og Aksnesklompan.

Date:
02.09.2017
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
9.0km

Da var turen kommet til å bestige Munken for første gang.Parkerte på p-lomme ved Aksnes og fulgte skogsvei opp lia.Bratt stigning helt opp til Aksnes-Setran gapahuk.Benyttet en gammel setersti opp gjennom hogstfeltet (merket) like før vi kom til gapahuken.Her var det laget en fin rasteplass med en fantastisk utsikt mot fjorden.Det ble en liten stopp her og litt kaffe og en matbit før vi gikk videre.Fin sti å følge helt til vi kom til myrområdet da måtte vi lete etter merkingene.Kom til stiskillet opp til Ytter-Munken og fulgte aksla opp til toppen hvor en flott utsikt møtte oss i det fine været.Etter en liten rast her ble det bestemt at vi skulle prøve oss på Klompan så det var bare å komme seg videre.Det var ingen markant sti å følge,men en del merking kunne man se noen plasser.Her >>>

Map    

O- Tur Fjelltun/Gullhaugen

Date:
01.09.2017
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
6.8km

Da er årets siste O-tur gjennomført.O-løype i regi av Leksvik i.l/O-avdelinga går utenom noe P.B.E.Startet ved Fjelltun Samfunnshus og fikk en fin tur i variert terreng som var lagt innom nedlagte setrer bla.

Map