Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Collected lists

Hadvarshei og Dyngjanhei

Date:
22.04.2023
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
6:13h
Distance:
20.0km

Sykla frå bommen i Flatstøldalen opp til vegen inn til Flatstøl, og gjekk på ski derfrå. Gjekk så på ski opp til Hassteinsfjellet og vidare over Rupedalshei til Hadvarshei. Så vidare nordover til Dyngjanfjellet og Dyngjanhei. Retur nedover Kregdedalen til Flatstøl. Det skya til frå sør seint om ettermiddagen og skvatt litt regn om kvelden. Ca 3,5 km sykkeltur kvar veg tur/ retur frå bommen i tillegg til skituren.

Map    

Bergeheii og Litle Auråhorten

Date:
21.04.2023
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
7:52h
Distance:
32.0km

Vegen frå bommen i Flatstøldalen opp mot Svartevassdammen var nylig brøyta. Sykla oppover og begynte skituren frå trafostasjonen ovanfor Duge kraftverk. Gjekk vidare på ski opp til Svartevassdammen og ut på kraftmagasinet Svartevatn. Det går kvistaløype mellom Grautheller og Litle Aurådal og Storsteinen turisthytter. Fulgte den løypa et stykke før eg gjekk over Molteheii og vidare til Bergeheii som er øytopper i Svartevassmagasinet. Så nordover til Litle Auråhorten. Retur over Svartevassmagasinet, med en avstikker oppom austtoppen til Loneknuten. Utenom skituren er det ca 15 km sykkeltur kvar veg frå bommen i Flatstøldalen.

Map    

Stutaheia

Date:
20.04.2023
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
8:55h
Distance:
23.4km

Gjekk først over Tverråtjødnen og fulgte vidare stort sett kvistaløypa opp til Øyarvatnet. Enkelte andre også på tur denne dagen. Slo av en prat med to av dei på ruta opp mot Øyarvatnet. Lenger oppe var det ingen å sjå, anna enn to snøskutere som kjørte over Øyarvatnet. Oppe på Stautaheia var det lagt ut postkasse med vardebok i påsken i fjor. Mange har skrevet seg inn i boka i vinter- og påskeferiene, men relativt få i sommersesongen.

Map    

Iglandsklubbafjellet

Date:
08.04.2023
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
7:16h
Distance:
24.9km
Map