Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Collected lists

Faureknuten og Ivesdalsfjellet

Date:
30.09.2022
Characteristic:
Hike
Duration:
9:30h
Distance:
27.2km

Fulgte grusveg og godt merka og tydelig sti til Faureknuten. Brukte akkurat 1 t til toppen. Det var to andre der oppe. Gjekk vidare uten sti til Trodlanuten. Hadde så tenkt å gå sørover til Asheimsfjellet siden det var meldt regn utpå dagen. Veret såg ut til å halde seg så eg ombestemte meg og gjekk heller en lenger tur austover mot Ivesdalsfjellet, men var først oppom Orrhammaren, Gamlestølfjellet og Hestafjellet. Vestsida av Gamlestølfjellet er svært bratt og måtte klatre (uten sikring) der. Fulgte høgspenttraseen opp i vestsida av Ivesdalsfjellet. Ned igjen kom eg inn på skogsveg ned mot Hofreiste. Enklaste rute til Ivesdalsfjellet er nok å gå frå Fv 503 ved røde bygninger ved Høgmoen i nordsida av Hofreiste og følge skogsveger mot høyre oppover og så følge høgspentlija >>>

Map    

Vardafjellet og nabotopper

Date:
29.09.2022
Characteristic:
Hike
Duration:
6:45h
Distance:
20.2km

Prøvde å finne en sti som er skilta frå Krogavatnet mot Holmafjellet, men fant den ikkje. Frå Holmafjellet er det rødmerka sti via Snøsvassfjellet til Runaskaret, men stedvis lite synlig i høgt gras. Så opp til Vauleknuten som har merka sti. Vidare ned vestryggen uten sti til Høghammaren. Gjekk ned til Vaule og ut på E39 og opp vestryggen uten sti til Vardafjellet. Vidare sørover til Slåttefjellet og austover mot Skjæveland der eg kom inn på vegen som eg fulgte nordover tilbake til utgangspunktet.

Map    

Solbjørgnipa og Råsafjellet

Date:
06.09.2022
Characteristic:
Hike
Duration:
7:11h
Distance:
20.4km

Parkerte langs vegen inn til Solberg ca 100 m frå fv 4310 Heiavegen som går forbi severdigheten Kløgetvedttunet. Gjekk opp til Solberg og vidare på traktorveg og merka sti til Solbjørgnipa, men også en avstikker oppom Ellelifjell. Liten pause på Solbjørgnipa, og så vidare i terrenget austover uten sti via Stølsfjellet til Råsaknuten. Tok ein avstikker bort til trigpunktet på 388 m. Her var det turskilt med rute bort til Solbjørgnipa. Prøvde å følge den stien vestover, men den var så utydelig i det høge graset at eg mista den. Gjekk ned nordover i skaret mellom Solbjørgnipa og Råsafjellet, og der var det en drifteveg som var god å gå på. Tok så ein runde over fleire småtopper vest og sør for Solbjørgnipa. Siste topp blei Urdafjellet som har traktorveg nesten til topps.

Map