Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Collected lists

Høghei og Trollarinda

Date:
30.07.2022
Characteristic:
Hike
Duration:
11:35h
Distance:
23.8km

Tilrettelagt turparkering ved nordenden av Hovsvatnet. Merka tursti derfrå mot Høghei så eg fulgte opp til drøyt 300 moh. Der er det stidele og merka sti mot høyre til Høghei, men eg fortsatte på en delvis gjengrodd skogsveg mot venstre opp til ca 400 moh. Gjekk så ut i terrenget vestover til Nonåsen og sørover til Høghei. Så delvis på sti til Skogbergfjellet. Vidare uten sti til Akniben. Dette er tydeligvis en populær trimtopp med god sti ned sørryggen til sørenden av Mjåvatnet. Gjekk så ut i terrenget over Skoddfjella. Så et stykke på skogsveger, og ut i terrenget igjen til Stronnefjellet, Husheia, Jenta, Trollarinda og Marsteinsfjellet og ned til skogsvegen eg brukte på veg opp før middag. Stedvis en del blåbær og litt molter så eg forsynte meg av i løpet av turen.

Map    

Krokvassheia og Drengen

Date:
29.07.2022
Characteristic:
Hike
Duration:
9:42h
Distance:
23.5km

Parkerte ved skogholt utenfor porten til jordstasjonen. Gjekk vidare vestover på grusveg et stykke. Gjekk t.v. i vegkryss og oppover et hogsfelt og vidare i terrenget opp til Skogefjell. Vidare nord- og vestover til Krokvassheia som har varde med besøksbok. Det er merka sti opp her frå vegen rett nedanfor jordstasjonen, og opp via aust- og nordsida av Krokvassheia. Tok så ein runde sørover til Heståsen, Brendebakkane, Drengen og Småtødnan. Ned nordover gjennom bratt skog og stygge skrenter. Kom etter kvert inn på skogsveg som eg fulgte ned.

Map    

Jokulen og Grønhaug

Date:
28.07.2022
Characteristic:
Hike
Duration:
9:15h
Distance:
24.7km

Vegen inn Steinbergsdalen var åpen. Det stod skilt om at den kunne stenges uten varsel, og info om at det var mulig å leie nøkkel. Tok sjansen på å kjøre, og ved enden av vegen var det p-plass med en del biler. Gjekk på sti forbi steinbergstølen og vidare langs vestsida av Viglandsvatnet. Så vestover uten sti over Pråmtjørnknuten, Hestefjell og Jokulen. Vidare sørover til Grønhaug, Spøtliknuten, Almljotheia, Rusknuten og Torkelsfjellet ned til Steinbergsdalen. Gjekk til slutt ca 4 km på grusvegen tilbake til utgangspunktet.

Map    

Stora Heia

Date:
27.07.2022
Characteristic:
Hike
Duration:
7:45h
Distance:
20.0km

Tok sjansen på å kjøre frå Handeland langs Hovsvatnet på motsatt side av E39. Det var skilta som blindveg, og kom etter kvert til ei låst grind. Måtte derfor et stykke tilbake og parkerte mellom to kjelver. Gjekk på traktorveg opp til Litla Hovsvatnet på 380 moh. Så til venstre ut i terrenget med rundtur over Helgesteknuden, Stora Heia, Rygla, Stora Heia nord, Hovsmoheia og Hovsheia. Krevande tur stort sett uten sti i høg vegetasjon. Kom ned på traktorvegen igjen i sørenden av Litla Hovsvatnet og fulgte den tilbake til utgangspunktet.

Map