Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Collected lists

Glovheia og nabotopper

Date:
28.09.2020
Characteristic:
Hike
Duration:
7:15h

Frå Fv 42 gjennom Eigersund by er det skilta mot Koldal og Helleren. Begynte å gå frå nordenden av Ulsvatnet (rett før garden Helleren) der det er skilta mot flystyrt. Fulgte grusveg opp til nordenden av Illgjernsbutjørna. Der fortsetter stien i fuktig terreng langs vestsida og sørenden av tjørna til flyvraket. Eg gjekk dog først opp til Ørnafjellet via ein gammal veg opp eit stykke austover og så ut i terrenget opp til toppen. Ifølge detaljkart er trigpunktet 303,7 m mens ein topp ca 40 m lenger aust-søraut er 303,9 m. Tok så ein tur over Holsteinknuden og Rudalsknuden, og så ned til Illgjernsbutjørna der det ligger flyrester i vannkanten og var eit minnesmerke på fjellknausen. Det var eit britisk fly med polakker ombord som styrta i fjellveggen der den 30. oktober 1942. Etterpå >>>

Map     2 comments

Kjerdalsfjellet og diverse

Date:
27.09.2020
Characteristic:
Hike
Duration:
8:30h

Gjekk først til den etter kvart så vidkjente steinformasjonen som fekk mykje mediamerksemd sommeren 2017. God merking og en del folk på tur denne sundagen. Så vidare sørover i myrete terreng uten sti til eg kom inn på vegen mellom Veshovda og Nordland. Fulgte så ein skogsveg og kom inn på veganlegget i fbm vindmølleparken i området rundt Kjerdalsfjellet. Hovedvegen er dog frå Koldal sør for mølleparken. Etterpå fulgte eg ein merka sti forbi Laupstad til Kjervall. Gjekk så over Ørnafjellet, Litlåsknuten, Pallen og Åsen. Fryktelig terreng i området rundt Åsen med bratte skrenter og einarkratt. Kom ned til demningen i sørenden av Øygreisvatnet. Det går veg som er stengt med bom mellom Øygrei og Sletteidvatnet som eg fulgte tilbake til utgangspunktet.

Map    

Nokkåsen

Date:
26.09.2020
Characteristic:
Hike
Duration:
2:30h

Frå Fv 42 kjørte eg inn der det er skilta Leirduebane omtrent midt mellom Krossmoen og Eigersund. Kjørte ca 2 km og parkerte litt før leirduebanen. Fulgte merka tursti til Nokkåsen og brukte ein liten halvtime til toppen. God utsikt utover mot Eigersund by. Retur over høydedraget nordover over Takåsen og Laureidfjellet, og så ned til Øygrei og langs vegen tilbake til utgangspunktet.

Map