Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Collected lists

Svartevassknuten

Date:
25.03.2019
Characteristic:
Backcountry skiing
Map    

Greipa

Date:
20.03.2019
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
8:00h

Fulgte oppkjørt skiløype nordover til Åkroken. Derfrå austover Sandvassdalen der eg gjekk ut av løypa og opp på Steinheia. Så nordvestover til Bjørnaknuten og vidare vestover til Greipa, før eg dreide sørover til topp 764 og 782. Rant ned til Oksevadtjørna og fulgte skiløpa tilbake til Stavtjørna. Overskya ver med enkelte solgløtt og nordvest frisk bris denne dagen. Greit skiføre i kram snø.

Map    

Gryteheia

Date:
19.03.2019
Characteristic:
Backcountry skiing

Gjekk opp Lomsdalen og opp til Gryteheia frå nordvest. Gjekk så over Kvernavatnet for å måle isen, og så over Tindeknuten og rant sikksakk bratt ned til Laugarvatnet og vidare ned Austdalen der eg måtte forsere ei ur og opp så opp til Ørsdalstunellen som eg gjekk gjennom. Lite snø under 400 moh så måtte bære skia en del på slutten. Dagen begynte med klarver og sol, men skya gradvis til frå vest. Det skvatt litt sludd og regn om kvelden, og auka på med nedbør då eg var ferdig med turen.

Map    

Skarkaknuten

Date:
18.03.2019
Characteristic:
Backcountry skiing

Gjekk rundtur med Vindheia først. Skitrekket stod stilt, men var i drift dagen etter. Godt skiføre i starten oppover, men avblåst skareføre høgare oppe. Litt nysnø som hadde samla seg i fenner. Var på toppen av Skarkaknuten litt før solnedgang og rant så ned nordover og gjekk opp på Ørnalifjellet. Deretter oppom Stavtjørnknuten i flott månaskin. Halvskya med nordvest vind som stilna om kvelden.

Map    

Dyranuten

Date:
11.03.2019
Characteristic:
Hike
Map    

Vådlandsknuten

Date:
04.03.2019
Characteristic:
Hike
Map    

Storvarden

Date:
02.03.2019
Characteristic:
Hike
Map    

Stutaryggen og Høyversknuten

Date:
01.03.2019
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
10:15h

Fulgte T-merka rute mot Trodla-Tysdal. Det er grusveg av litt ymse standard dei første 2 km så eg sykla på. Vidare på tydelig sti opp gjennom skogen til toppen av skaret mellom Kløv og Helgaland. Litt ned på sørsida er det stidele og eg fulgte umerka men god sti austover mot Djupadal. Frå brua over ånå gjekk eg opp den nordvendte fjellsida til det store platået på Himraheia. Lite snø etter ein uvanlig varm februar, men frost siste døgn så snøen var fast og fin å gå på til fots. Gjekk austover Stutaryggen til toppen på ca 862 m. Kartet har oppført høyde på 856 m på trigpunkt. Sjølve toppen ligger snaut 100 m lenger vest og har 860-kote på kartet. Detaljkart oppgjer namnet Nordstjerneknuten, men har ingen oppgitt høyde. Anslår toppen til å vere minst 6 m høgare enn >>>

Map