Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Collected lists

Himmelsyna og Rypeknuten

Date:
23.03.2016
Characteristic:
Backcountry skiing
Map    

Årdalsknapen og Bertesknapen

Date:
22.03.2016
Characteristic:
Backcountry skiing
Map    

Rustfjellet

Date:
21.03.2016
Characteristic:
Backcountry skiing
Map    

Trollaskarknuten og Svalafjellet

Date:
19.03.2016
Characteristic:
Backcountry skiing

Gjekk til fots og bar med ski opp til Søra Dalafjellet. Derfrå var det godt skiføre på kram snø vidare austover. La i frå meg ski i Trollaskardet og gjekk opp den særs bratte sørsida til Trollaskardknuten. Så rant eg ned austover og gjekk opp den relativt bratte vestryggen til Svalafjellet. La igjen ski ca 50 hm nord for toppen siden det hadde begynt å fryse på. Frå Svalafjellet gjekk eg sørover for å gå oppom toppane på Husafjellet. Fleire jamnhøge topper der men pf er nok under 50 m. Så opp igjen til Svalafjellet for å renne ned igjen. Frå vestenden av Håhellervatnet var det beltespor i snøen (sannsynligvis firhjuler med belter) som var greit å gå i nedover Daladalen forbi dnt-hytta Songedalen Fjellgard. Nedforbi hytta tok skiføret slutt og eg bar skia med på grusvegen >>>

Map    

Kvelvaknuten og Hardhausen

Date:
18.03.2016
Characteristic:
Backcountry skiing

Tjukk skodd før middag men den skulle ifølge vermeldinga lette og eg venta for å sjå det an. Letta gjorde det og eg gjekk mot Kvernavatn 574 moh og opp på et par topper sør for vatnet. Så vidare sørvestover over Storlivatnet 649 moh og ned til Sundmorkbrekka der eg satte igjen skia og gjekk opp den bratte fjellsida til Beinafjellet og Kvelvaknuten til fots. Varden og trigpunktet på Kvelvaheia ligger litt sør for toppen og er eit flott utsiktspunkt der ein ser store deler av den langstrakte Lysefjorden. Etterpå gjekk eg ned igjen i Sundmorkbrekka og gjekk på ski vidare nordover til Hardhausen i blåtimen og så ned til Kvernavatn og tilbake til Mørkebudalen.

Map    

Iglandsklubbafjellet

Date:
17.03.2016
Characteristic:
Backcountry skiing

Hadde parkert i vegkanten nær bakketoppen mellom Sandvatnet og Mørkebudalen kvelden før og overnatta i bilen. Gjekk over Litla Sandvatnet og opp i vestsida til Iglandsklubbafjellet. Meste ikkje ei sky på himmelen og varmt vårver. Rant ned sørover og så austover og ned til Lyngsvatnet. Nokså bratt siste stykket ned til vatnet og tok da av skia. Litt oppsprukket langs land og ca 20 m lågare vasstand enn HRV. Hadde med isbor i ryggsekken for ismåling både på Lyngsvatnet og Sandvatna. Har teke årlige målinger på desse vatna kvar vinter sidan 2013. Dette publiseres på Beskrivelse Gjekk nordover forbi Lyngsholmen over demningen i vestenden og vidare ein runde over Sandvatnet til slutt.

Map    

Barkafjellet

Date:
16.03.2016
Characteristic:
Hike
Map    

Hellandsnipa og Ulvsfjellet

Date:
08.03.2016
Characteristic:
Backcountry skiing
Map    

Kyrkjefjellet og Risafjellet

Date:
05.03.2016
Characteristic:
Backcountry skiing

Kjørte opp til p-plassen ved Stølsvatnet. Ganske djup laus snø over 300 moh. Bar skinå en del plasser der det var dårlig skiterreng. Var først på Kyrkjefjellet via nordsida og så på Risafjellet og Høge Knuten. Gjekk ned til Birkeland og gjekk til fots oppom Hammaren og Forehammaren ved vestenden av Birkelandsvatnet. Gjekk så opp til Stølsvatnet igjen.

Map