Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Collected lists

Høgknuten og Bringeknuten

Date:
31.03.2014
Characteristic:
Backcountry skiing

Gjekk frå Maudal kraftverk i 10-tida oppover på anleggsvegen mot Stora Myrvatnet. Forlot vegen i den første hårnålssvingen på snaut 500 moh. Derfrå går det ein sti mot Brudle og Jensastølen som eg fulgte. Tok på ski då eg kom på samanhengande snø over 600 moh. Kryssa Jensavatnet og gjekk opp til Flassevannsbergene og vidare austover til topp 845 og Leitesknuten. Så sørover til Høgknuten og sørvestover til Bringeknuten. Vidare nordover til Jensavatnet igjen og tilbake same vegen ned til Maudal. Mykje snø etter ein snørik vinter og gode føreforhold på vårsnø.

Map    

Hest og Holmaheia

Date:
29.03.2014
Map    

Grubba og Bergheii

Date:
25.03.2014
Characteristic:
Backcountry skiing

Skitur frå høgfjellshotellet på Fidjeland. Gjekk i oppkjørt løype eit stykke opp Jogledalen og så opp i nordsida til Grubba. Var og bortom sørtoppen som har stor forseggjort varde og så videre austover til Såta og til Bergheii. Herfra rant eg ned på Svartavatnet og så ned til Jogledalen. Var ingen spor øverst i dalen. Kom inn på den oppkjørte løypa ved ei meste nedsnødd hytte ved Steinbutjødna. Rant så ned igjen til Fidjeland. Fint ver, men tungt skiføre pga 30 cm nysnø men stedvis avblåst, hardt og isete over 1000 moh.

Map    

Molteheia og Rasmusskardheia

Date:
24.03.2014

Skitur frå Litla Sandvatnet. Det kom ca 27 cm tørr nysnø i dette området i helga. Litt tungt føre men gjekk stedvis i skuterspor. Var først på Molteheia og så på Filleheia og ned over Hefteholstørna og opp på Rasmusskardheia og ned på Litla Sandvatnet igjen. Strålande sol heile dagen og austleg frisk bris etter middag.

Map    

Mellom Sedan og Lindeknuden

Date:
15.03.2014
Map    

Knabekniben og Fossefjell

Date:
14.03.2014
Map    

Snøhomheii, Beritsheii og Glaven

Date:
13.03.2014
Map    

Oddevassheia og Venehei

Date:
12.03.2014
Map    

Hommeknuten og Storliknuten

Date:
01.03.2014
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
6:00h

Skitur fra Mydland. Gjekk bratt opp under høgspentlinja opp til Hommeknuten. Postkasse med vardebok på toppen. Ca 20 cm med fuktig nysnø så kom tidligare i veka over 500 moh så det klabba ein del under skia. Gjekk så sør- og vestover til Brekkeknuten og videre til Storliknuten som har to omtrent like høge topper eg var oppom. Rant så ned over Hestevatn og oppom Nodhedla før eg fulgte vassdraget vestover til Stemmetjørna og så nordover til Eigelandsdalen. Passerte elva på ei bru og bar så skia langs Rv 42 opp til Mydland. 6t rundtur i overskya mildt ver.

Map