Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Collected lists

Store Skykula

Date:
26.02.2013
Map    

Skitur til Fidjaknuten

Date:
25.02.2013
Characteristic:
Backcountry skiing

Gjekk på ski via Brådlandsdalen over Makkaknuten og Pigen opp til Fidjaknuten. Retur omtrent same veg i fullmåneskin. Zoombilder mot fjerne fjelltopper

Map    

Vinjakula

Date:
24.02.2013
Map    

Dyrdalsknuten og nabotopper

Date:
23.02.2013
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
8:00h

Gjekk på ski nordover frå Eigelandsdalen og var først på Hommeknuten frå vestsida. Rant så ned nordover og gjekk opp på Stølsheia og videre nordvestover og opp på Krokevassknuten frå austsida. Gjekk så sørover og opp på Skarkheia og ned på Fisketjørn. Satte i frå meg skia og gjekk til fots opp og ned austsida av Dyrdalsknuten, og så opp og ned nordsida av Oddedalsknuten. Deretter tilbake til Fisketjørn og henta skia og gjekk så over Bleikheia før eg rant ned til Eigelandsdalen. Det skya over tidlig på dagen, men blei ein grei 8t tur.

Map    

Tindafjellet og Skurvenuten

Date:
22.02.2013
Characteristic:
Hike

Sykla over det islagte Langavatnet frå nord- til sørenden og gjekk opp til Tindafjellet. Det vanligste utgangspunktet er nok via Kringlelia frå Kyllingstad. Etterpå var eg oppom Haugåsen og Skurvenuten i månelys kveld.

Map    

Småtopper ved Lutsivatnet

Date:
21.02.2013
Map    

Måkafjellet og Vårlivarden

Date:
20.02.2013
Characteristic:
Hike

Frå vegen mellom Storauglend og Bratthetland gjekk eg først til Langalifjellet, Middagsknutane og Måkafjellet. Det er ikkje merka sti opp på dei toppane. Ned frå Måkafjellet gjekk eg via parkeringsplassen på Myrland og fulgte merka sti opp nordryggen og ned søryggen. Etterpå gjekk opp på Frafjell og Kyllesfjellet som ligger aust for Bratthetlandstjørna.

Map    

Mjåvassknuten

Date:
12.02.2013
Characteristic:
Backcountry skiing

Fulgte oppkjørt skiløype frå Mydland nordvestover over Mydlandsvatnet. Denne skiløypa er ei rundløype som går over Juvvatnet og Krokevatnet. Frå nordenden av Mydlandsvatnet gjekk eg via Nystølheii/ Rimskarknuten til Mjåvassknuten. Retur via Juvvatnet og over Poldeheii på sørsida av Mydlandsvatnet.

Map    

Storeknuten og Høgeknuten

Date:
09.02.2013
Map    

Vådlandsknuten

Date:
07.02.2013
Map