Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Collected lists

Falkadalsknuten og Husaheia

Date:
24.01.2013
Characteristic:
Bike trip - mixed

Lite snø etter mildveret nyttårstider og mesteparten av vegen opp til demningen i vestenden av Lyngsvatnet var snøbar. Sykla over det speilblanke Lyngsvatnet frå vestenden til austenden og tok en en del ismålinger undervegs. Høgtrykk med frost siste to veker hadde gitt tjukk is på det aller meste av vatnet. Det varierte frå 31 cm til bare 6 cm på et lite område i austenden. Gjekk opp over Falkadalspiggen til 948-toppen, og ned igjen same veien. Det var hard og isete snø over 800 moh. Tenkte ikkje tanken på å ta med stegjern så eg måtte bare droppe å gå på Strandvassknuten som eg opprinnelig hadde tenkt. Sykla tilbake igjen og gjekk oppom Husaheia frå demningen. Fin tur men det skya til i løpet av dagen.

Map    

Gråtoknuten og Litlaheia

Date:
23.01.2013
Characteristic:
Hike

Lite snø etter mildveret nyttårstider, den snøen som var igjen var hardfrosen. Gjekk frå parkeringsplassen nedanfor Månafossen i 14-tida på stien forbi fossen. Stedvis en del is på stien og eg gjekk så videre opp i terrenget sørover opp til vestsida av Brattelifjell. Så videre austover opp til Gråtoknuten og ned den litt bratte austsida og opp til Litlaheia. Gjekk så ned over Månemyra nord for Gråtoknuten. Fin utsikt over fjellgarden Mån på kanten der. Gjekk på skrå nedover det veldig bratte terrenget nord for Brattelifjell og kom inn på stien til Mån som eg fulgte ned til parkeringsplassen.

Map    

Sunnaråsen og Rudlo

Date:
22.01.2013

Frå parkeringsplassen til turistforeningens hus i Nodhagen sykla eg over den islagte fjorden til Klungvik på Ådnøya og gjekk opp via nordvestsida til Sunnaråsen. En del bratte og isete skrenter så eg måtte klyve litt. Liten varde på toppen der eg fekk med meg solnedgangen. Gjekk ned igjen litt lenger nord der det var betre å gå. Sykla så inn til Vågen og gjekk via Storådnøya opp og ned nordryggen til Rudlefjell mens det mørkna men månen stod høgt på sørausthimmelen. Sykla så tilbake til Nodhagen. Det var ca 18 cm tjukk is på fjorden og det var fleire som var ute og skeissa.

Map    

Middalshammaren og Daursnuten

Date:
20.01.2013
Map    

Sprangafjellet og Grøneknuten

Date:
19.01.2013
Characteristic:
Hike

Starta frå parkeringsplassen nord for Stavtjørna i 12-tida, og gjekk nordover forbi eit hytteområde og så opp nordvestover til Sprangafjellet. Gjekk så nordover til litle Grøneknuten som har fleire omtrent like høge topper som Sprangafjellet. Vidare ned vestover til Grøneknuten. Deretter ned sørover til 725-toppen sør for Furelivotna og så ut til Hykjeknuten som er et flott utsiktspunkt over Austrumdalsvatnet. Gjekk så over isen på Furelivotna og Kvernavatnet og oppom Kvednaknuten og så austover via Åkroken og ned til Stavtjørn. Sola hadde nå forlengst gått ned, men halvmånen lyste opp kveldshimmelen. Det var lite snø igjen etter mildveret første veka i januar, men klarver og frost nå så snøfennene var faste å gå på.

Map    

Vallresknuten

Date:
13.01.2013
Map    

Frafjordhatten og Tausaknuten

Date:
12.01.2013
Map    

Gystølheia og Resafjellet

Date:
11.01.2013
Characteristic:
Hike

Var først oppom Bjørnestad før eg parkerte i vegkanten av rv 42 i Gyadalen i 12-tida. Gjekk over brua til Åsen i og så sørvestover til Gystølheia og videre vestover til 676-toppen. Derfrå gjekk eg søraustover over Stemmeheia og Langavatnet og Indraheia til Resafjellet som ligger i Lund kommune. To topper her som er meste like høge, men nordtoppen er nok litt høgare enn trigpunktet på sørtoppen. Gjekk ned nordaustover og var oppom topp 577 og 564 på vei tilbake til Åsen. Mykje mildver første veka i januar hadde tint vekk det alller meste av snøen, men i går slo det om til fint, kaldt vinterver med barfrost så det var harde snøfenner i terrenget.

Map    

Edlandsfjellet og nabotopper

Date:
02.01.2013
Map