Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Collected lists

Dyranuten

Date:
23.12.2012
Duration:
1:55h
Distance:
4.8km
Map    

Urdalsnipa og Svartaknuten

Date:
22.12.2012
Map    

Hagafjellet og Geitafjellet

Date:
11.12.2012

Gjekk frå en tilrettelagt parkeringsplass mellom Indre Lima og Gjesdal kyrkje. Herfra går det en blåmerka løype opp til Eikefjellet som er med i "Vardejakten i Gjesdal". Fulgte så løypa videre austover et stykke mot Sjurstjørna men eg gjekk i stedet opp til Sjursfjellet og videre til Hagafjellet. Høgaste topp her er en knaus søraust for 365-toppen. Denne kalles på ØK 1:2000 for Erlundsnuten og er ifølge høydekotene over 365 moh. Gjekk så ned i nordsida og opp i sørsida til Tverrfjellet eller Utarsnuten som den kalles på ØK 1:2000 og har høyde 365 moh. Vurderer det slik ut fra kartet at Erlundsnuten er et lite hakk høgare enn Utarsnuten. Gjekk ned i vestsida og videre nordover til Streitafjellet og ned til Bjortjørna. Så vestover til Geitafjellet og ned til Nedre >>>

Map    

Storaberget og nabotopper

Date:
10.12.2012

Parkerte mellom Storauglend og Bratthetland og gjekk ned over den islagte Bratthetlandstjørna og opp nordaustsida til Alisfjellet og ned igjen nordvestsida som hadde litt enklere terreng men såg ingen sti. Gjekk så forbi Litlauglend og på traktorveg videre et stykke og måtte så ned i litt uveisomt terreng aust for Grindavatnet og så opp på Grastofjellet der det blei lettere å gå igjen. Gjekk ned til Lomstjørna og så på godt merka sti opp til Storaberget som har varde med bok utlagt av kommunen. Så ned igjen til Lomstjørna og opp på 290-toppen vest for Grastofjellet og ned til Grindavatnet. På nordsida av vatnet kom eg inn på en merka sti opp til Torenipen. Gjekk så nordover til Bjellandsfjellet og deretter på sti ned til Sanddal og tilbake til Bratthetland. Det blei mørkt >>>

Map    

Vallresknuten

Date:
06.12.2012
Map    

Vådlandsknuten

Date:
05.12.2012
Map    

Bygdarenuten

Date:
04.12.2012

Fra Haugen nord for Ølen gjekk eg i 12-tida på skogsveg opp til snaut 300 moh. Gjekk så over ein gjerdeklyver men mista stien videre oppover pga snøtunge einarbusker. Fant igjen stien der terrenget åpner seg sør for toppen. Fulgte så ein sti vestover til Varden som er eit flott utsiktpunkt på 502 m. Vardebok på trigpunktet på 527. Gjekk så over sjølve toppen og vidare nordvestover via Grønskårnuten ned til Himraheia. Så inn på skogsveg ned til Kåtabø og så tilbake til Ølen. Fint og kaldt vinterver, men tungt å gå i all nysnøen så kom i helga.

Map    

Gråhorga, Kåtanuten og Hovda

Date:
03.12.2012
Characteristic:
Hike
Duration:
11:00h

Gjekk frå nordsida av Ølsvågen på skogsveg opp Bondalen og kom inn på en merka sti til Ormåsen nord for denne. Tok av fra stien og vassa videre i ca 20 cm puddersnø nordnordvest via tjern 551, sørsida av Øykjarinda, over punkt 716 til Gråhorga. Flott ver og flott utsikt. Gjekk tilbake over Øykjarinda og sør for Kjellasviknuten, gjennom skog inn på skogsveg til Vakadalen. Gjekk forbi tjern 285 og på godt merka sti opp og ned til Kåtanuten. Deretter over Hovda og ned til Ølsvågen igjen etter ca 11t slitetur i snøen. Burde nok brukt truger eller tatt turen ved enklare forhold. Det blei naturligvis mørkt på siste del av turen og brukte lykt ein periode før månen stod opp.

Map    

Vidhovda og Svartafjellet

Date:
02.12.2012

Gjekk frå Aukland (Økland som det står på vegskiltet) et stykke mot Frøland og så over ei myr opp til Vidhovda. Stor varde med bok, men på denne stod det Hovda så det er mulig det står feil på kartet mellom Hovda og Vidhovda. Gjekk så over 543-toppen og tilbake til Aukland. Ved den vestligste garden gjekk eg over noen gjerder og nordover på vestsida av Auklandsvatnet via 449-toppen til Svartafjellet. Gjekk så tilbake mot Aukland. Det snøa første del av dagen og snøbøyer dagen før så det var nå rundt 20 cm med snø.

Map