Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Collected lists

Rundtur fra Vinddalen

Date:
29.10.2011

Gjekk fra nordenden av vinddalen på merka sti opp Tverrfjelldalen. Fra Tverrfjellega gjekk eg opp på topp 935 som er namnlaus på turkarta, men som på interaktivt kart har navn både som Øykjafjell og Tverrfjellet. Gjekk ned i Øykjadalen og opp på Bergeheia. Her var det rest av litt snø. Gjekk deretter nordaustover til Sauafjellet, før eg gjekk vestover igjen til Skåpknuten, Tyrejuvknollane og Krylryggen. Runda Soddatjørna i sør- og vestsida i kupert lende til Tyrejuvknollane. Gjekk på T-merka sti dei siste 2 km tilbake til parkeringsplassen. Ca 10 t fottur med pauser. Overskya og mildt ver denne lordagen.

Map    

Ullandhaug

Date:
24.10.2011
Map    

Napuren og nabotopper

Date:
16.10.2011
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
8:00h

Gjekk på T-stien mot Hovstøl fra Rv 45 vest for Kjønnesvikvatnet. Etter drøyt 3 km forlot eg stien og gjekk opp på Høgsætet. Var først på sørtoppen og så på hovedtoppen ca 400 m lenger nord som i ØK er oppgitt til 1268,1 m. På M711-kartet fra 93 står det 1274. Lettskya ver med flott utsikt, særlig austover mot Gaustatoppen. Gjekk deretter på Draumenuten og så til Napuren som er høgaste topp i Fyresdal. Mykkje dis nå utpå ettermiddagen som reduserte utsikten betraktelig. På tilbaketuren var eg oppom Kaldheimsheii som har vidt topplatå men markert topp.

Map    

Kvannfjølli

Date:
15.10.2011
Map    

Brattefjell og Robekknuten

Date:
14.10.2011
Map    

Roan og Sveinsheii

Date:
13.10.2011

Fra Krossli kjørte eg Fv 355 sørover til Geitstad. Der var det sjølbetjeningsbom på 30 kr på veien opp til Rolleivstadvatnet. Ny bom 1,5 km vest for Husstøl. Sykla deretter til endes på veien og gjekk på sti nesten til Smedbu og gjekk så på en markert rygg opp til Hestekvævnuten og deretter til Roan. Stor varde med bok på Roan. Stedvis snø over 1000 m og flott utsikt i alle retninger i et praktfullt ver. Fra Roankvæven gjekk eg på skrå austover ned i dalen til austsida av Valevatn forbi Venekvævnuten og opp til Sveinsheii som er høyste topp i Kviteseid. Var oppom søre Sveinsheii før eg gjekk ned i Plagestaddalen til Smedbu og på stien til Rolleivstadvatnet. Ca 11 t fottur inkl pause på toppane.

Map    

Fagerliheii

Date:
12.10.2011

Gjekk opp fra Rv 38 ca 1,5 km vest for kommunegrensa. Her var det merka sti opp til Fagerliheia og det sto et treskilt i skogkanten som var vanskelig å oppdage. Stien og merkinga var stedvis utydelig men det var lett å finne fram. Stor varde med bok på "toppen" men så var det ikkje toppen likevel! Ville ikkje gå i fella så eg tok meg god tid og var oppom alle toppunkter i området så eg er sikker på at bestigningene er gyldige. Gjekk ned igjen søraustover omtrent samme rute som GPS-sporet til "500fjell" på vei opp. Fint ver med liten kjølig trekk fra NV.

Map    

Grauthellerheia og Fitjaknuten

Date:
08.10.2011
Characteristic:
Hillwalk

Parkerte ved bommen i Flatstøldalen ved Ådneram i 11-tida. Sykla ca 15 km til Duge kraftverk og gjekk opp til Svartevannsdammen. Så gjekk eg vestover over dei tre toppane i Grauthellerheia. På den austre toppen står det ei sambandshytte til luftfartsverket. Gjekk videre vestover og opp på ryggen sør for Kamsdalen. Var oppom topp 1111 og andre meste like høge topper før eg gjekk vidare til Fitjaknuten frå nord-aust. Flott dag med utsikt til bl.a Napen og Snønuten i Suldal. 6-8 cm snø over 1000 m. Isete og glatt noen plasser men stort sett greie forhold. Gjekk ned på sørsida og tok en svipptur vestover til Midtkammen før eg fulgte stien mot Grautheller turisthytte tilbake Duge kraftverk. Stien var ikkje lett å sjå pga snøen men det var faktisk ferske fotspor, motsatt vei, som >>>

Map