Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Collected lists

Nerskarknuten i Bjerkreim

Date:
30.03.2011
Map    

Stegjerntur sør for Sandvatnet

Date:
26.03.2011
Characteristic:
Hike

Etter ein del mildver tidligare i veka snudde vinden på nordvest torsdag kveld og det blei frost igjen. Kjørte Songesandvegen inn til Sandvatnet laurdag for å utnytte forholda til ein langtur på hardfrosen snø. Snøen var knallhard og stedvis glasert så måtte som venta bruke stegjern. Tok dog av stegjerna på toppane som var nokonlunde frie for snø. Begynte å gå kl 10.45 opp den austvendte ryggen opp til Vongsa-toppane. Vidare vestover til Åsliknuten og sørvestover til Bergeheia via fleire sekundærtopper. Så nordvest til Krøysaheia som blei dagens siste topp. Til slutt ein drøyt 8 km lang retur over det islagte Krokavatnet og vidare over Svartatjørna, Stemvatnet og Sandvatnet.

Map    

Bråsteinåsen og Krossfjellet

Date:
20.03.2011
Map    

Skitur over Liarvatnet

Date:
19.03.2011
Characteristic:
Backcountry skiing
Map    

Reinaknuten og toppane rundt

Date:
16.03.2011

Gjekk fra hyttefeltet Roligheta opp sørsida til Skjørbu og videre austover til Krossen og Reinaknuten. Veldig flott utsikt herfra. Var bortom Austre Reinaknuten og gjekk så sørover og opp til Ternefjellet, ned til Terneskard og opp til Tibergfjellet og Gramsfjellet før retur til parkeringsplassen ved hyttefeltet. Gjekk på ski en del av tida men snøen var hard så det blei mykkje bæring av ski. Det var lettskya fint ver og søraust frisk bris og rundt 0 gr.

Map    

Grimslifjellet og Bergsfjellet

Date:
12.03.2011
Map    

Topptur frå Helland

Date:
06.03.2011
Characteristic:
Hike
Map    

Serifjellet og Hagknuten

Date:
05.03.2011

Gjekk frå Kleppa i Espedalen opp på en ny bratt anleggsveg opp mot Stølsvatnet. Vegen slutter ca 400 moh men det er sti videre. Tok på ski på ca 500 moh og ved Stølsvatnet gjekk eg vestover til Stordalsknuten. Trigpunktet på 692 m har varde og flott utsikt over Høgsfjorden. Så vidare austover til høgaste punkt på 704 m og så til Sveknuten, Serifjellet og Hagknuten. Det var skareføre og lite snø mange plasser så skiføret var elendig. Tok av skia vest for Brekkevatnet og gjekk på sti ned til nedre Espedal og vidare på vegen nedover til Kleppa.

Map