Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Collected lists

Skorene og Hesjedalshaugen

Date:
31.10.2009

Parkerte på den store parkeringsplassen på Korsmyra ved det høgaste punkt på Rv 63 nord for Geiranger og gjekk på ski på vegen forbi Grandsætra og nordaustover til Gråsteinsmyrane og oppover Gråsteindalen og deretter i stort sikk-sakkmønster opp den lange sørvendte bakken til Skorene. Tross skya ver var det flott utsikt og Jotunheimen viste seg i all sin prakt. Ned igjen fulgte eg ryggen søraustover mot sadelen nord for Tverrfjellet. Måtte bære skia det siste stykket i den bratte fjellsida. Så rant eg ned i Gråsteindalen og gjekk opp på Hesjedalshaugen før retur ned til Grandsætra og Korsmyra.

Map    

Torvløysa og Kupenibba

Date:
30.10.2009

Kjørte på en sjølbetjent bomveg til Herdalen seter på 500 moh og derfra bar eg med ski og gjekk vestover gjennom bjørkeskogen opp til nordenden av Egga. Gjekk på ski fra ca 700 moh der skogen tynnes ut. Gjekk langs den stedvis smale og luftige Egga til Torvløysa. Måtte ta av skia og krype noen plasser og særlig ein plass var det svært utsatt og eg måtte skyve skia framfor meg. Vil tru det er "trygg" klyving på sommerføre. Fra toppen var det vid utsikt i alle retninger, bl.a til Jotunheimen. Rant ned i sørsida til sadelen mot Kupenibba. Herfrå gjekk eg nord-vest-ryggen opp og ned til fots. Rant deretter sørover forbi den langstrakte tjørna og bort til breen vest for Gjotdalsnibba. Så austover ned til Herdalen. Skiføret tok slutt på 6-700 moh og bar skia det siste >>>

Map    

Råna og Midtre Regndalstind

Date:
28.10.2009

Kjørte opp Urkedalen og gjekk fra Ytre Urkesætra på sti nordover til Nordkopen og så på ski videre nordvestover opp i skaret nord for Elsandtindane og så opp på ryggen til Regndalstindane. På ca 1370 moh gjekk eg nordover på den store vestvendte flanken og så opp ryggen til Råna. Aust for 1586-toppen er det en topp som muligens er høgare enn 1586 m. Det er et vanskelig skar i mellom så eg kom meg ikkje opp på den andre toppen, men ville trulig vore grei klyving hvis det ikkje hadde vore snø. På returen var eg oppom Midtre Regndalstind og måtte ta av skia og sparke trinn i snøen i det øverste partiet opp pga at det var så hardt. Rant så ned vestflanken og videre tilbake til Urkedalen same rute som opp.

Map    

Skårasalen og Storhornet

Date:
26.10.2009
Characteristic:
Backcountry skiing

Gjekk fra Årsetsætra på snaut 500 moh på sti forbi ei kjelve og så oppover bjørkeskogen. Over tregrensa gjekk eg på ski oppove omtrent same trase som sommerstien. Det var masse skispor i området så det var sikkert folksomt her i helga. Dette var måndag og dagen begynte med strålande sol, men det blei som meldt og skya over med skodd langt nedover fjellsidene. Fekk dermed ikkje sett utsikten frå Skårasalen, men det var ikkje verre sikt enn at det gjekk greit nok å orientere seg. Var oppom Storhornet også før retur til Årsetsætra. Skygrense på 7-800 moh.

Map    

Flosteinnibba og Overvollshornet

Date:
25.10.2009

Bar med meg ski og gjekk frå Rv 60 ved Røyr i Strandadalen oppover langs sørsida av bekken som går 5-600 m nord for Haukhammardalen og tok på skia på ca 700 moh. Et stykke opp i bakken bratner det til og eg skrådde meir nordaustover på vestsida av Overvollshornet og besteig denne toppen frå nord. Deretter rant eg ned den behagelige slake sørskråninga før eg gjekk opp til Flosteinnibba. Fulgte så eggen videre sørvestover til Tårnet. Måtte av med skia og vasse i djup snø et stykke. Rant så ned nordvestryggen mot 1222 og så austover ned til tjern 1081 og ned nordvestover den øverste delen av Haukhammardalen, og så siste stykket ned til Røyr igjen same rute som opp. Haukhammerdalen såg for bratt ut til å gå ned der.

Map    

Haustskitur til Slogen

Date:
24.10.2009

Gjekk frå Lunheim og bar med ski på den gode stien oppover gjennom skogen. Etter eit stort snøfall i slutten av september var det ennå mykje snø igjen i høyden og kunne gå på ski over ca 650 moh. Pga hardt føre og bratt terreng satte eg igjen skia på ca 1200 m for å gå videre til fots opp. Ned igjen var eg bortom Patchellhytta og rant så ned gjennom bjørkeskogen. Det var problematisk pga plagsom tett og stadvis horisontaltliggane fjellbjørk. For mjuk snø til å gå til fots på snøen under 800 moh, men kom meg etter kvart ned til snøgrensa og gjekk ned på stien langs Brekkeelva.

Map    

Jakta

Date:
23.10.2009

Gjekk fra Norang på sti opp og ned Konedalen. Etter eit større snøfall i slutten av september var det ennå godt med snø i høyden og gjekk på ski fra ca 650 moh. Særs bratt parti på ca 1100 moh i søraustryggen på Jakta der eg bar skia et stykke opp det battaste partiet. Ellers flott føre vidare opp til Jakta. Det var fint ver før middag men så skya det over men utsikten fra toppen var likevel god. Mildt i veret og snøen var ikkje frosen på toppen.

Map    

Kvitegga

Date:
22.10.2009
Characteristic:
Backcountry skiing
Map    

Skitur over Hesten til Skruven

Date:
21.10.2009

Gjekk frå Bygdastølen på 480 moh i Moldskreddalen til Hesten og Litle Skruven. Tok på ski med feller over 600 moh, men tok av skia og stedvis kraup opp den litt smale sørvesteggen til Litle Skruven. Derfra greit bort til toppen av Skruven. Flott utsikt frå denne min fyrste bestigning i Sunnmørsalpane. Ned igjen rant eg delvis over breen i et område som såg sprekkfritt ut og ned til sørenden av vatn 968. På vei ned mot vatnet var eg uheldig og kom i et svært bratt og hardt område og måtte ta av skia og trampe hardt med hælen samtidig som eg støtta meg med ski og staver. Så ned Tverrdalen tilbake til Bygdastølen. Var 8-9t på tur denne onsdagen i stille og flott ver.

Map    

Kjerringa

Date:
20.10.2009
Map