Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Collected lists

Leirnuten og Steinkilenuten

Date:
26.04.2009
Characteristic:
Backcountry skiing
Map    

Snønuten og Kringlenuten

Date:
25.04.2009
Characteristic:
Backcountry skiing

Kjørte opp til Mosvatnet og gjekk på ski frå Mostøl via Kyrkjesteindalen og Øvre Reindalen til Snønuten. Rant så ned søraustover og så opp vestover til 1488-toppen kalt Kringlenuten. Det var søraust frisk bris og første del av dagen var det fint ver men seint etter middag blei det nokså overskya og det var litt regn mens eg gjekk mellom Snønuten og Kringlenuten. Gjekk deretter ned på Kringlevatnet der eg kom inn på den kvista løypa som eg fulgte til Krossvatn turisthytte for overnatting. Kom ganske seint til hytta, og det var et par frå Jørpeland som også overnatta her denne helga.

Map    

Kruneheia og Skjølsknuten

Date:
19.04.2009

Gjekk frå Ulladalen opp på vestsida av Fagerdalsåna. Stien mista eg fort men det var greit å gå opp langs høgspenttraseen. Over tregrensa var det lettere å gå og det var en del snøfenner som var faste å gå på. Kruneheia har tre topper som ser omtrent like høge ut men trur 850-punktet er høgast. På M711-kartet ser det ut som det er et punkt på 860m på Hjelmelandssida men trur ikkje det er reelt. ØK 1:2000 viser kun 844 m her. Deretter vidare sørover til Skjølsknuten som er ein karakteristisk fin topp som ein ser når ein kjører austover langs Jøsenfjorden. Gjekk så ned i Skjølsdalen og forbi Øvre Løyningsvatnet og fulgte høgspenttraseen ned til Ulladalen igjen. Skya til halvskya ver denne sundagen.

Map    

Svinstølnuten og Snønuten

Date:
18.04.2009
Map    

Kvitafjell, Hallbrekknuten og Gallhøpiggane

Date:
11.04.2009

Gjekk på ski frå Tveitabrekka opp til Kvitafjell og videre vestover til vatn 888. Det var lett regn i lufta og eg tok en matpause på vatnet i ly av vinden frå sør. Det kom plutselig et kraftig tordenbrak og noen store hagl. Etterpå gjekk eg opp i austsida til Hallbrekknuten. Veret roa seg ned men disig luft gjorde at utsikten ikkje var allverdens. Gjekk så videre vestover over Midtstølknuten til Gallhøpiggane som er et litt kaotisk område med tre topper over 1000m. Tok av skia for å bestige dei tre toppane. Det var nå enkelte solgløtt i vest. Gjekk så ned over Øyavatnet og opp til vatn 888 igjen og langs Nonsbekken ned til Øvstabøstølen i 21-22-tida og fekk då sjå det flotte fyrverkeriet som er tradisjon påskeafta.

Map    

Stakkavassheia og Holmaheia

Date:
10.04.2009
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
12:00h

Parkerte ved rv 42 ved Espetveit og gjekk på ski på vegen langs Nespervatn og Førevatn til Kulivatn og gjekk først oppom Kuliknuten og så vestover til 852 til Stakkavassheia og ned over Stakkavatnet til Holmaheia. Gjekk så ned mellom indre Fiskeløysvatnet og Stakkavatnet opp til Perstørne. Gjekk så austover tilbake til Kulivassdammen og fulgte vegen ned igjen til Espetveit. Denne vegen som går langs vestsida av Nespervatnet er ikkje integna på eldre kart. Det var overskya men oppklarnande og disig etter middag og veldig mildt denne langfredagen. Turen blei lenger enn planlagt og varte i ca 12t.

Map