Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Stårheim ski

Date:
25.04.2022
Distance:
9.6km

Opprinnelig plan var at Kjartan ville sjekke ut skikøyringa i Stårheimsdalen. Men eg slo frampå om at vi heller kunne bruke fineværet til å gå på Eidskyrkja. Då morgonen rann låg skodda i toppane - men ingen av oss ville avlyse kyrkjeturen. Heldigvis oppdaga Kjartan at fellane låg att heime når vi stod på parkeringa. Så då vart det tilbake til plan A. Vi hadde jo eigentlig tenkt å ta med oss ALLE toppane i Stårheimsdalen denne dagen (neida, jada, neida), men no var det jo allerede langt på dag, og eg skulle hente i barnehagen. Så då vart det Heimste B og Lundavarden. No var snøen så gjennomvarma at vi kunne køyre stort sett over alt (der det framleis var snø), så då vart det halfpipen ned frå Heimste, og brattlinja ned mot Orheimsbotnen. Dette vart nok siste turen i dalen >>>

Map     2 comments

Holevassegga

Date:
20.04.2022

Map    

LV & HB påskesløsj

Date:
15.04.2022
Map    

Skredegga

Date:
14.04.2022

Kveldstur. Flott lys men litt seint for slush

Map    

Kvernskardet

Date:
12.04.2022

Map    

Skåkåsfjelllwt

Date:
10.04.2022
Map    

Heimste b

Date:
07.04.2022
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
6.1km

Liten luftetur etter å ha vore med på heilt super skidag med Stårheim Skule. Blide ungar og voksne som kosa seg i sola på Hjellen heile dagen - milde måne! Etter alle desse skreda tok eg med spade og greier for å sjekke om eg kunne finne noko spennande, og jammen sa eg "vedvarande svakt lag"! Her løsna det ei bra stor blokk etter berre litt forsiktig klapping. All snøen som har kome i det siste, løsna av den gamle skaren. Truleg all den rimen vi såg førre helg. Dette luktar skredfare så det held. Drønn høyrde eg også. Nedrennet var supert der sola ikkje hadde tatt. Tørr, fin og lett. Så god påske og ikkje bli tatt i skred!

Map    

Lotsberg langlauf

Date:
01.04.2022
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
34.7km

Torsdag kveld plinga det inn melding frå Lise om eg ville vere med på ein lang skitur på Lote dagen etter. Lang skitur på Lote betyr jo langt og lenger enn langt. Det frista, og dessutan var det ei super anledning til å ta att Vinjar på Eidalista ettersom turen ville gi meg to nye og krevjande Eidatoppar, i tillegg til tre nye toppar i Stryn. Det var oppmøte på Lotsberg kvart på 9 morgonen etter. Etter litt omvisning i opplevelsessenteret til Ove skyssa han oss til Fjelli for turstart. Blågrader, vindstille og skyfri himmel. Eg spurte Lise forsiktig om kor lang tid turen kom til å ta. Om lag ti timar. Ja nettopp - og då rekna eg ikkje med så alt for mykje dødtid, for å seie det slik. Eg melda kona at ho måtte kjøpe ein øl eller to ettersom eg ikkje kom til å rekke ølsalget.

Map     3 comments