Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Harbakhelg

Date:
09.08.2020
Characteristic:
Bouldering

Etter all springinga rundt i myr og lyng er det på tide å bli litt sterk igjen. Eg har eit litt ambivalent forhold til buldring: på den eine sida tar det så innmari mykje tid og innsats å bli bedre, og difor mister eg litt piffen av og til. På den andre sida er det den absolutt enklaste klatreforma å drive med, og når ein ikkje har allverdens tid så er det gull! Og når ein då er i form er det jo driiitgøy. Og så har ein jo faktisk noko av verdens beste (ja faktisk) buldring på Fosen også då. Denne helga opna det seg ein todager, og eg tok med teltet til Harbak laurdag. Det vart støting på Scum of the Slum (7A+) i hula sidan det regna, og eg sleit meg ganske godt ut. Det var nære, men eg kom som vanlig ikkje heilt i mål. Det er hardt på Harbak - alltid hardt. Deretter tok >>>

Map    

Linesøya

Date:
08.08.2020
Characteristic:
Jogging
Duration:
2:30h
Distance:
12.0km

Tur på Linesøya for litt sightseeing og toppsanking, og for eit avbrekk i buldringa på Harbak. Eg tenkte å ta alle toppane med start ved medisinutsalet, men rota meg litt vekk i det mildt sagt kuperte terrenget. Rota meg ned nordsida av Tindan, fann ikkje vegen opp på Stemmafjellet, og enda opp langt på nord-sida, før eg gav opp, og gikk meg på stien på austsida på veg tilbake. Så køyrde eg til hyttefeltet på vestsida av Linesfjellet, og gikk raskt opp og ned der. Når det er sagt: både Linesfjellet og Stemmafjellet var fine turar, men særlig stien opp Stemmafjellet var artig. Spennande landskap og flott utsikt frå toppane over skjærgården, med Froan og Halten i det fjerne. Diverre ingen bilder då det var nesten tomt for batteri på telefonen.

Map    

Dei 4 store i Bymarka, med start på Nyborg

Date:
02.08.2020
Characteristic:
Jogging
Duration:
4:30h
Distance:
30.2km

Langtur i Bymarka for å teste forma. Nydelig vær og mykje folk ute. Utfordrande på slike langturar og klare å holde intensiteten nede. Pulsen går raskt opp i motbakken, og då går ein raskt på seg krampe og skit. Slapp heldigvis det denne gongen Stort sett veldig fine stiar, bortsett frå litt myr opp og ned Herbernsheia. Bomma litt på nedfarta her, for å få litt eventyr som han seier han Kilian. Var taktisk og la den enklaste delen til slutt så eg skulle unngå trynings grunna slitne bein. Anbefalast for alle som har sånn sekk! Meir og meir dogg på linsa..

Map    

Geitfjellet meisesafari

Date:
01.08.2020
Map    

Geitfjellet

Date:
31.07.2020
Characteristic:
Jogging
Duration:
1:00h
Distance:
8.9km
Map    

Gråkallen og Geitfjellet

Date:
27.07.2020
Characteristic:
Jogging
Duration:
2:00h
Distance:
16.0km
Map    

Endelig Store Brekketind!

Date:
24.07.2020
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
10:00h
Distance:
19.4km

Eg og Kroksleiven har som mål å få til ein fellestur kvar sommar når eg er på sommarferie på Stårheim. Prioriteten er å plukke ein skikkelig kremtopp. Det har danna seg ein liten trend på at vi plukkar toppar i Hjørundfjord-området. Der er dett tett mellom kremtoppane, og det er lett å finne neste turmål. Det fell seg liksom sjølv, når ein bestig ein kremtopp ser ein gjerne rett bort på neste. Og då vi var på Smørskredtindane for 2 år sidan såg vi rett bort på Store Brekketind. Brekketinden har jo litt kompliserande faktorar som brekryssing og klatring. Nordfjordigar likar dårlig å bli sette i band, så her var det ein del ting som sat litt langt inne. Men er primærfaktoren høg nok er det mykje som går. Dei siste åra har eg vore råka av familieauke og dårlig ferievær, >>>

Map     2 comments

Lundavarden rett opp og ned

Date:
19.07.2020
Characteristic:
Jogging

1t til toppvarden. Stårheim IL si bok i utsiktsvarden er så komplisert at eg trur eg skriv meg inn feil kvar gong. Men eg tok sjangsen. 21 min nedatt herifrå.

Map    

Heimste Blåfjellet og Lundavarden frå Sigrona

Date:
16.07.2020
Characteristic:
Jogging

Map    

Årets til Lundavarden

Date:
12.07.2020
Characteristic:
Jogging
Distance:
8.9km

Årets på Lundavarden, rett opp frå tunet. Eg kan godt ta på meg å slå ned i nokon stikker opp stien frå Rødssætra om nokon vil det, for denne fine oppgangen til Lundavarden er i ferd med å gro igjen. Nedatt gjekk eg via Orheimssætra og norstunet. Kroksleiven såg eg ikkje - han var kanskje på Litle eller Store Kroksleivhornet enda? Uansett, fint vær etter eit par dagar med regn.

Map