Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Sjokomelkbonanza på Elgsethytta

Date:
21.01.2018
Characteristic:
Ski trip
Distance:
8.0km

Map    

Topp tauing på øysand

Date:
16.01.2018
Characteristic:
Ice climbing

Tur på crag'et med eit nytt bekjentskap - Jean-Marie, som hadde klatra både her og der i den store verden, men som no trente seg tilbake i form etter ei paraglider-ulukke. 2 plussgrader og smørisbonanza i veiskjæringa i dag, eg leda opp ein grei 4(+?)-variant. Deretter topptauing, både på gardina og Bomber, som i dag hadde gammal og steinhard is. God treningsøkt!

Map    

Hakking på Theisendammen

Date:
09.01.2018
Characteristic:
Ice climbing
Map    

Femmaris på Øysand-craget

Date:
02.01.2018
Characteristic:
Ice climbing

Knallforhold i veiskjæringa på Øysand - tjukk is som tar skruar og greier. Etter nokre dagar med god kulde kom det litt mildare vær, og smørisen var på plass. Pål Christian var interessert i å skremme av seg julesylta, og vi var på plass i måneskin, lyktestolpar og trailerbrøl. Starta med å lede opp ein tjukk og fin pillar opp til hylla som deler veggen. Ganske bratt kanskje 3-4 meter WI3+/4? Deretter fortsette rett opp andre del av veggen, brattare her (WI4+) kanskje 4 meter. Ikkje så vedvarande saker, men bratt nok til at alle skrueplasseringar blir hengande. Eg kalla denne One Night Stand då eg traverserte rundt på den i fjord. Så då får det bli navnet: One Night Stand (WI4+, ca 8m). Botndelen formar fort, og det er mogleg å klatre denne og ta standplass i trea på hylla >>>

Map    

Nyttårstur i Bymarka

Date:
01.01.2018
Characteristic:
Ski trip

Kona måtte på jobb i dag, så det betydde både at det ikkje vart heidundrande fest i går (sic!) og at eg og junior hadde ein del tid å slå ihjel i tosomheit i dag. Då toåringen byrja å mase om ski allerede klokka halv 10 var det klart at vi berre fekk pakke oss i bilen og kome oss avgårde. Nesten tom parkeringsplass og nydelig vær. Eg beholdt kortfellane på tur/retur i dag, ingen grunn til å opparbeide seg fart. På Elgsethytta var det nesten ikkje folk, og vaflene og sjokomelka smaka uovertruffent! På veg tilbake vart det testing av skia, sjåing på snøskuter og andre morsome aktivitetar!

Map