Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Ruten

Date:
28.12.2017
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
4:00h
Distance:
10.5km

Eg og Andreas køyrde til Ruten i tru på at den var dekka av pudder. Det var den aldeles ikkje - stor sett heile saken var dekt av hard eller vindpåverka snø - med unntak av den fine skogskøyringa på slutten. På parkeringa var det 13 blå og kaldt som pesten ved avmarsj. Men utsikta på Ruten - den kan ingen krangle på! Fin fjelltur på fint fjell med avgrensa skiverdi.

Map    

Snuoperasjon på Sandhornet

Date:
26.12.2017
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
2:30h
Distance:
7.0km

Juleferien på Sunnmøre nerma seg slutten, og det byrja å haste om det skulle bli noko skikkelig fjelltur. Meldingane var så-som-så, men optimist som ein er må ein jo alltids prøve seg. Eg og Olav peika oss ut Sandhornet - ein skredsikker og moderat Ørsta-topp, som turmål. Kroksleiven betakka seg, og henviste til meldingar om snøfokk. Framsynt han der Kroksleiven. Det bles friskt før vi dukka ned i Eiksundtunellen, men på andre sida var det meget bedre. Vegen opp til parkerina var ikkje brøyta, så vi parkerte ved Brekke og traska på skia oppover grusvegen. Eg var ikkje sikker på kvar vinteroppfarten gikk, så vi enda opp med å følge stien mot Nakken. Her var det skibæring på oppmurte trapper gjennom granplantefelta - fin sti, men vinterveg var det ikkje. På Brekkesætra vart >>>

Map    

Huldrehornet - grunnmurlista

Date:
25.12.2017

Det er nokre toppar som kanskje vert oversett mellom store bragder her på peakern, men som like vel dannar grunnmuren i fjellnerdinga til dette nettsamfunnet. Dei finnast ikkje på fancy lister, og dei får sjeldan store og svære turrapportar (bortsett frå nokre av dei som har svært skrivekløe). Dei står for ein stor prosentandel av høgdemetera her på peakern. Huldrehornet er ein av desse. Andre eksempel er: Lotsbergnibba, Eikåsnipa, Nihusen, Våttakammen, Skjørstadhovden. Ja, vi snakkar sjølvsagt om den kvardagslige treningstoppen. Og Huldrehornet er heimetoppen til Arnt Flatmo. Difor er den også svært enkel og bestige, med skilting etter alle kunstens reglar, stikker, merking og svært gode stiar. Treningstoppen treng si eiga liste, tenker eg. Grunnmurlista.

Map     2 comments

Mosvarden julejogg

Date:
24.12.2017
Characteristic:
Jogging

Map    

Roppehornet frå Gåsneset

Date:
22.12.2017

Map    

På slep opp Øysandpillaren

Date:
17.12.2017
Characteristic:
Ice climbing

Sidan isen gror i Trondheimsområdet tenkte vi at det ikkje var nødvendig å køyre 2,5 timar for å klatre i dag. Den lokale klassikaren og testpiecen Øysandpillaren (WI5) var inne, og vi var 4 i bilen på veg til den lokale indrefiléten: Mats, Ole Kristian og Knut. Etter ein stopp på CirkleK Sandmoen for det aller mest nødvendige, var vi klare på parkeringa ved lysets frembrudd (9:30). Etter litt buskbryting var vi klar under isen - det såg heftig ut. Eg hadde i mitt stille sinn tenkt at kanskje eg kunne bryne meg på cruxlengda, men dette sinnet vart stillare og stillare. Eg tok uansett føstelengda, som først gjekk opp ei fin renne, før det var opptaksvis bratt på store formasjonar. Skikkelig smøris, artig! Sette standplass i ei busk på hylla til venstre under bratta og tok opp >>>

Map     3 comments

Joikatreff på Tromsøis

Date:
13.12.2017
Characteristic:
Ice climbing
Duration:
3:00h

Jobbtur til Tromsø i mørketida, og då må ei jo sjølvsagt nytte høvet til å kome seg ut. Etter litt sondering i venners venner fekk eg tak i rogalandsalpinist, kronikør og storveggsklatrar Leiv Aspelund, som nylig har gjort nordlending av seg. Han viste fram det lokale iscragget, eit steinbrot opp mot skianlegget. Det vart ei hyggelig affære i mørke og snøvær, der eg først leda opp hovedflowen, ca 25 m WI4, satte alle skruane, og steinslo det nye mixbladet mitt skikkelig. Godt å få banka rusten av ledepsyken igjen. Etter det vart det topptauturning på tappar og gardiner. På topptau er vi alle mesterklatrerar på is - sidan det er 95% psyke og 1% styrke. Leiv imponerte stort med sin medbrakte lyskastar. Cruxet for dagen var å finne att sakene under snøen som lava ned. Takk for >>>

Map    

Motbakketrening på Vassfjellet

Date:
07.12.2017
Duration:
1:00h
Distance:
4.7km

Treningstur med rando opp heistraseen på Vassfjellet. Månelyst og mildt. Blåste friskt på topplatået, så eg tok ikkje turen oppom sjølve toppen sidan eg var aleine i mørket. Gjennomslagsføre på toppen, men lenger nede var det smooth og slushigt. Låra vart surare nedover enn oppover.

Map    

Dr. Fugl og Duff Man - Nestvollan

Date:
02.12.2017
Characteristic:
Ice climbing
Duration:
4:00h

Iscragging i Drivdalen. Mats var gira på å gå Dr. Fugl (M5 WI5). Han tok seg av all den harde ledinga. Eg og Arve tok all den harde topptauinga. Vi lurte også inn Duff Man (WI5) før mørket kom.

Map     2 comments

Våttåsen med Eskil

Date:
26.11.2017
Duration:
1:00h
Distance:
4.2km

Vel vel, medan somme klatrar storveggar borti junaiten må andre ta seg av Melhus pf>100-lista. Fin tur på Våttåsen med Eskil i meisen. Glatt oppover vegen, men fint novembervær! Hadde håpa på utsikt på toppen, men tett trønderskog sperra for utsynet. Vi rusla nedatt og tok nista i bilen.

Map