Archiv - Nach Datum
Archiv - Nach Aktivität
- Andere Tour (6)
-
Andere Wintertour (13)
- Schneeschuhtour (13)
-
Fahrradtour (29)
- Fahrradtour Straße (5)
- Fahrradtour gemischt (16)
-
Fahrzeugtour (3)
- Autotour (2)
-
Fußtour (1454)
- Bergtour (831)
- Glacier travel (5)
- Hochtour (55)
- Spaziergang (44)
- Wanderung (390)
-
Klettern (4)
- Alpinklettern (4)
-
Skitour (211)
- Randonnée/Telemark (17)
- Tourenskilauf (185)
Peakbookfreunde

Lieblingsgipfel
Topper øst og nord for Høydalen, Hyllestad
- Datum:
- 21.04.2025
- Tourcharakter:
- Bergtour
- Entfernung:
- 12,5km
Påsketur til familien i Hyllestad. Datter Liv Synnøve har lenge hatt lyst til å gå denne turen med Høydalen (Hydalen på kartet) som utgangspunkt. Det passet godt for meg også da det ble en mulighet for å re-komplettere listen over Hyllestad PF > 100m der Flateheia 571,2 moh nylig ble erstattet av nykommeren Sør for Vereknolten 571.7 moh som altså i følge Kartverkets laserscanning er 0,5 m høyere! Sprek dattersønn Ole Einar ble også med på turen.
Vi parkerte i en lomme litt vest for den nederste gården i Høydalen og fulgte god skogsvei inn Høydalsdalen opp til Høydalsdalen grillplass .
Her begynner den tyngste etappen på turen - ca. 300 hm opp til Flataheia. Traktorspor nederst, siden mer tilgrodd terreng gjennom/forbi einerbusker og småbjørk før vi endelig kom over tregrensen på ca. 550 moh.
Første mål på turen var Flateheia som vi sist var på i oktober 2013 >>>
Rossvikheia - nytt toppunkt!
- Datum:
- 20.04.2025
- Tourcharakter:
- Bergtour
- Entfernung:
- 4,8km
Vi har vært på Rossvikheia to ganger tidligere (2004 og 2008), men bare til varden som nå har fått navnet Rossvikheia varde . De nyeste målingene fra Kartverket med laserscanning på norgeskart.no viser nå at det er et punkt på en fjellknaus 250 m mot øst som er 20 cm høyere - altså 301.1 moh ved varden mot 301.3 moh lenger øst ( Rossvikheia )!
Denne dagen ble det familietur med Astrid, Liv Synnøve, Ole Einar og Rune til den "nye" toppen! Start fra vei 5654 like NØ for veidelet Hyllestadvegen/Birkeland.
Stien går ca. 700 m nordover langs et godt bevart stykke av Den Trondhjemske Postvei fra tiden mellom 1780 og 1806. Meget godt merket og tilrettelagt sti hele veien til varden.
Vi fortsatte videre nordover til det nye toppunktet i lettgått terreng på svak sti.
Det er boret ned en liten jernbolt på knausen, ellers ingen markering. >>>
Totlandsfjellet og Rislikampen
- Datum:
- 18.04.2025
- Tourcharakter:
- Bergtour
- Entfernung:
- 8,4km
Yr.no hadde lovet fint vær med sol på Totland denne Langfredagen. I blind tillit til værvarselet dro jeg avgårde til Totland etter lunch. Skepsisen økte da det begynte å komme regn på bilruten allerede på Nesttun.....! Jeg hadde med ok turtøy, men hadde i farten glemt tursekken med mat og drikke hjemme. Start fra Øvre Totland parkering . Fant etter noen meters bomtur rett adkomst til stien mot Totlandsfjellet . Stien fremstår som et bredt belte i terrenget med tallrike muligheter for omgåelser av våte partier og myrområder som det er rikelig av oppover mot varden. Denne etappen var tyngre enn jeg hadde trodd, og jeg brukte faktisk i overkant av en time til toppen. Været var langt fra som lovet - faktisk var det mer eller mindre sammenhengende regnbyer hele tiden!
Rislikampen
Dette er en nykommer på listen over Alle topper i Bergen. >>>
Sirikjerke med Jon Helge
- Datum:
- 13.04.2025
- Tourcharakter:
- Bergtour
- Entfernung:
- 2,6km
Familiebesøk i Mjøndalen og tur med svigersønn Jon Helge. Vi gjorde det på den lettvinte måten og kjørte opp til Hagatjern der bomveien Sirikjerkeveien starter. Fulgte god skogsvei oppover og vestover mot Sirikjerke parkeringslomme . Snøfri vei bortsett fra de siste par hundre meterne.
Blåmerket sti gjennom fint, men delvis bløtt og myrete skogsterreng. Fortsatt litt snø i nordhellingene. Finere og finere etterhvert som vi nærmet oss toppen.
Takk for hyggelig tur, Jon Helge!
Knabben familietur
- Datum:
- 12.04.2025
- Tourcharakter:
- Bergtour
- Entfernung:
- 5,2km
Familietur med Astrid , datter Lise Sofie, svigersønn Jon Helge og datterdatter Anne Marte i varmt og fint turvær til Knabben. Vi kjørte til Bergås og til enden av Myrabakken der det er anlagt en stor og fin parkeringsplass for turgåere på Myrabakken p-plass . Derfra fulgte vi blåmerkete stier oppover i høyden mot Knabben. Stien vår gikk først opp til lysløypen som vi fulgte et stykke østover før det igjen bar rett oppover mot Dragomsteinen (buldre) .
Videre valgte vi en bratt, men grei rute videre oppover slik GPS-sporet viser.
Astrid, Jon Helge og jeg tok deretter en avstikker bort til selveste Knabben som er en fint avrundet fjellknaus 160 m vest for utsiktspunktet.
Etter en god pause på toppen returnerte vi langs en annen blåmerket sti øst for der vi gikk opp. Dette viste seg å være en adskillig brattere variant der stien går >>>
Rånekletten - ny øytopp på Rånøyna i Solund
- Datum:
- 05.04.2025
- Tourcharakter:
- Bergtour
- Entfernung:
- 2,3km
11.2.2025 fikk jeg melding fra otto (Otto Lund) om at nye kartdata på Peakbagger.com viser at Rånekletten har fått høyde 153 moh og dermed erstatter Hammarstakken 149 moh som høyeste topp på Rånøyna i Solund. Dermed ble det en ny tur til det vakre øyriket ute i Solund med Astrid , Liv Synnøve og Rune.
Vi reiste fra Bergen kl 07 og tok 0930 fergen fra Rutledal til Krakhella. Nydelig vær med knall blå himmel! Vi kjørte vestover til Hardbakke og fortsatte over Steinsundøy til Råøyna som var utgangspunktet for dagens tur.
Vi parkerte i en lomme ved en ferist 150 m sør for Rånekletten p-lomme / møteplass .
Stien og ruten til toppen er tydelig og godt merket med små steinvarder. Turen går gjennom typisk Solundterreng oppover fjellknauser med konglomeratfjell.
Det blåste kraftig, kald nordavind på toppen, så det ble ikke noe langt opphold her oppe. Fabelaktig utsikt i alle >>>
Hattråsen og Smørkisfjellet
- Datum:
- 30.03.2025
- Tourcharakter:
- Bergtour
- Entfernung:
- 5,2km
Etter turen til Meåsen kjørte vi nedover igjen på Bontveitvegen for å besøke Hattråsen og Smørkisfjellet , to små skogstopper på hver sin side av grusveien som gå gjennom skogen mellom Frotveit og Almeland. Vi parkerte i kanten av et veikryss som fører inn til skogsveien SV for Gimmeland.
Derfra fulgte vi grusveien (som også heter Bontveitvegen) østover mot Ramsbotn. Like før denne tok vi av mot høyre i sørlig retning opp de bratte og langstrakte bakkene mot Hattråsdalen.
Vi gikk først til Hattråsen 312 som er høyeste punkt i området. Der veien flater ut går det av en liten skogsvei opp i terrenget .
Veien forsvant etter 15-20 m, men derfra viste det seg å være merket sti med røde og hvite plastbånd i trærne som går helt til toppen av Hattråsen! På tur opp var vi ikke klar over dette. Da gikk vi mer på direkte >>>
Liafjellet - reprisetur
- Datum:
- 23.03.2025
- Tourcharakter:
- Bergtour
- Tourlänge:
- 1:31h
- Entfernung:
- 3,2km
Vi besøkte Storevarden på Liafjellet 15. mai 2011 og trodde som de fleste andre at varden sto på det høyeste punktet på Liafjellet.
På slutten av 2024 gjorde hbar (Harald Barsnes) meg oppmerksom på at nye data fastslo at det er ca. 2 m høyere på et lite høydedrag ca. 80 m øst for varden og 10-15 m nord for stien fra Mobergslia. Se Peakbagger.com Liafjellet og Harald Barnes turrapport 23.12.2024 .
Navnene Liafjellet og Storevarden på norgeskart.no er byttet om derfor misvisende. Kartverket er gjort oppmerksom på feilen og retter.
Denne dagen gjorde vi som sist og parkerte på vanlig sted for tur til Liafjellet - på Mobergslia parkering som ligger på de gamle sommerstedet til Christian Michelsen - fra 1929 Mobergslien barnehjem
Herfra fulgte vi asfaltveien oppover til en gård der det er merket turstart.
Stien er meget tydelig og flott tilrettelagt med skilt og klopper og velbrukt av folk i alle aldre. Vi traff flere >>>
Løvstakken på snøsti
- Datum:
- 12.01.2025
- Tourcharakter:
- Bergtour
- Entfernung:
- 4,0km
Siste dagen med ordentlig vinter i Bergen på en stund. Fint snøsti hele veien med enkelte partier av is. Starten på klyvepartiet omgjort til en issvull. Prøvde meg ikke opp der!
Bommet litt på returen og fulgte noen fotspor istedenfor trampet snøsti. Sporene ledet ut i dyp snø og gjorde returen mer strevsom enn nødvendig.