Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Knappen hodelykt

Date:
29.02.2024
Distance:
2.4km
Map    

Gaukavarden på Haukeland

Date:
29.02.2024
Characteristic:
Hike
Duration:
0:46h
Distance:
1.8km

Denne småtoppen dukket nylig opp på listen over Alle topper i Bergen. Det er er trekantmerke på toppen som indikerer at det har vært et trig-punkt her oppe. Toppen ser ikke ut til å ha et navn, men ved kraftig inzooming dukker navnet Gaukavarden opp! Dårlig med parkeringsmuligheter langs veien i Kalihaugen, men flere muligheter lenger ned mot Hardangervegen. Vi startet fra de øverste husene i Kalihaugen der det går av en jordbruksvei vestover og oppover mot Brattlandsvegen. Veiene her oppe virker å være beregnet for jordbruk og trening med hester! Fin, gammel gårdsvei opp til myren nord for toppen. Der går det av en svak jordbruksvei sørover mot toppen. Det er OK sti siste stykket opp til toppen der det også er en gapahuk. Masse hjorteskit på toppen. Kjekk, liten tur på veier og sti i et >>>

Map     4 comments

Eldtona og Knappen

Date:
28.02.2024
Distance:
2.4km
Map    

Stuhaugen

Date:
26.02.2024
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
1.2km

Vi parkerte på Åsane Folkehøgskole og fulgte vei østover mot Hylkjeneset 135 der det går av sti mot Stuhaugen vest for Hylkjeneset 135. Fra stien er det ca 40 m i terrenget opp til toppen der det står en metallbolt og rester etter en hvit markering i forbindelse med trig-merket. For å få en litt lenger tur fortsatte vi på stien til den møtte stien som kommer opp lenger nede på Hylkjeneset og fulgte denne tilbake.

Map    

Knappen over Strømme

Date:
25.02.2024
Distance:
3.7km
Map    

Penesskjenet ved Storavatnet

Date:
24.02.2024
Characteristic:
Hike
Duration:
0:35h
Distance:
1.2km

Det har dukket opp en del nye småtopper på listen over Alle topper i Bergen den siste tiden. Endelig lå det til rette for å besøke noen av disse. Vi kjørte omtrent til veis ende i Hetlevikåsen og gikk nord for nr. 336-346 ned på en liten plass. Herfra går det sti ned på myrområdet sør for Penesskjenet og videre opp til toppen som ligger i et skogsområde. Bra sti som går gjennom til dels vått terreng. Retur omtrent samme vei.

Map    

To nye småtopper i Hordnesskogen

Date:
24.02.2024
Characteristic:
Hike
Duration:
1:48h
Distance:
4.4km

Vi kjørte til Stend og parkerte på Hordneskogen parkering - gratis parkering med plass til mange biler. Herfra fulgte vi den brede grusveien vestover til Askedalen. Her tok vi av på vei sørover. Etter et kort stykke på denne tok vi pånytt av mot høyer på en smalere, men utmerket skogsvei som går nesten helt opp til Storåsen i Hordnesskogen . Høyeste punkt ligger bare 50 m fra veien og der er sti opp. Ned igjen samme vei med en snarvei rett mot nord ned på grusveien før vi fortsatte på sti opptil neste mål Sauhaugen ved Skeisåsen . Litt småkluss med stivalget opp dit og ikke så veldig tydelige stier. Ned igjen til Askedalen der det går vei tilbake til hovedveien som Astrid fulgte tilbake til bilen. Jeg tok turen opp til Skeisåsen der det står en betongsøyle som jeg målte til 110 cm høyde og 30 cm i diameter topp. Retur på sti til hovedveien der vi kom fra >>>

Map    

Storrinden

Date:
22.02.2024
Distance:
3.3km
Map    

Kort tur i løype til MUH

Date:
18.02.2024
Distance:
5.7km
Map    

Nydelig vær men dårlig føre i Ljosandalen

Date:
17.02.2024
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
1:51h
Distance:
4.9km

Nydelig, kaldt vær med 14 kuldegrader på MJølfjell etter mange dager med temperaturer omkring null og regn/sludd snø. Tur med datter Liv Synnøve og datterdatter Synnøve. Vi startet ut med friskt mot inn Ljosandalen på brukbart føre. Litt oppe i dalen ble føret gradvis verre. Forsøkte å bytte til litt bredere kortfeller uten suksess. Føret ble verre dess mer vi vant høyde - skare som ikke bar med gjennomslag. Jeg ga meg ganske raskt i Ljosanbotn. De to andre fortsatte opp i Hestabotn der de snudde. Vanskelig og uforutsigbare nedrenn på returen.

Map