Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Lyderhorn for siste gang i 2014

Date:
31.12.2014

Mens resten av familien var på kjøpesenteret Vestkanten ble far innvilget årets siste tur til Lyderhorn. Nesten all snøen var nå borte, kun litt is i enkelte områder øverst. Grått vær, men heldigvis opplett. Traff 12-15 andre på tur opp eller ned.

Map    

Familietur til Knappen - årets siste!

Date:
31.12.2014

Etter lunch tok Astrid , Peer , Helle , Haagen og jeg årets siste tur til Knappenfjellet. Faktisk var det mer snø og is igjen her enn på Lyderhorn. Vi traff ingen andre ute på tur denne ettermiddagen.

Map    

Knappen i vinterdrakt

Date:
29.12.2014
Map    

Lyshornet i Os

Date:
25.12.2014
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
2:19h
Distance:
5.5km

Vi valgte Lyshornet som turmål for 1. juledag - en akkurat passe ekspedisjon mellom julefrokost og middag. Start fra Lysekloster P-plass som ligger "veg-i-vegg" med Ruinene på Lysekloster . Fulgte standard merket sti bratt opp gjennom skogen på turen opp. Bart og litt isete nederst, litt snø og en god del is på stien siste stykket. Bra med Ice-Bug piggstøvler! Oppe på toppen kl 1318. Flott utsikt utover Korsfjorden langt ut i havet. Ganske mye folk ute på tur, traff sikkert en 15-20 andre, mange med hunder. Ned igjen valgte vi å prøve oss på skogsveien som går i delvis samme område. Bratt ned fra stien til øvre del av veien, ellers lettgått tilbake til bilen. Gikk til slutt en tur rundt i Lyseklosterruinene før vi kjørte hjem over Fanafjell.

Map    

Julestemning på Byfjellene

Date:
24.12.2014
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
3:02h
Distance:
6.2km

På bakgrunn av strålende værmelding for Bergen avtalte datter Liv Synnøve og jeg at vi skulle ta oss en tur på Byfjellenes høyeste punkt på Julaften før julemiddagen. Helge Titland ville og gjerne være med, og tok med hunden Akon. Vi kjørte til Øvre Bratland der jeg har startet fra flere ganger tidligere, og fikk lov til å parkere på privat grunn ved gården. Vi fulgte Rett Vest løypen som er bra tydelig merket ned blåmalte pinner. Været var slett ikke som meldt i starten. Ingen sol, helt overskyet og til og med litt regn. Skuffende! Traktorvegen var bløt og sølete, men vi kom etterhvert opp i snøen som ble stadig dypere. Det ble tyngre å gå da vi tråkket gjennom til midt på leggen. Etter en stund kom det opp en annen sti litt lenger fra nord som kom inn på vår sti. Her hadde det gått folk tidligere idag, >>>

Map     1 comment

Vintersolverv på Løvstakken

Date:
22.12.2014

Vintersolverv skjedde vel kl 0003 idag (norsk vintertid), men verken vær eller årstid innbød til midnattstur til Løvstakken i år! Isteden ble det tur idag på dagtid fra Krohnegården i følge med datter Livsynnøve (Liv Synnøve Andersen) . Vi startet i en regnbye, men den ga seg heldigvis fort slik at vi unngikk å bli gjennomvåte. Bar, våt sti nedre halvdelen, slaps og snø opp til 20 cm lenger oppe. Ingen bilder da mobilen trives usedvanlig dårlig i kjølig vær. Vi brukte ca 40 min opp og en liten halvtime ned igjen. Takk for en fin og frisk tur Liv - min tredje vintersolvervtur på Løvstakken!

Map    

Lyderhorn på årets mørkeste dag

Date:
21.12.2014

Tur med svigersønn Jon Helge mens resten av familien feiret jul innendørs. Start på isete asfalt fra Nedbergelia. Vått og grått med regn og snøslaps. Litt triveligere oppe over tregrensen. Ikke mange ute på tur denne dagen. Vi traff fire andre på vei til eller fra toppen. Ned igjen samme vei. Frisk og fin tur og bra å komme seg litt ut selv om det er styggevær! Takk for turen Jon Helge!

Map     2 comments

Storrinden

Date:
18.12.2014
Map    

Knappen (200)!

Date:
16.12.2014
Map     2 comments

Knappen

Date:
03.12.2014
Map