Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Veslfjelltinden

Date:
30.04.2007
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
8:00h
Distance:
15.0km

Tredje dagen med fantastisk turvær! Astrid og jeg gikk på nye fjellski fra Krossbu. Fint og varmt vårvær. Flott utsikt på vei oppover mot toppen, først mot Gjertvasstind og Styggedalsryggen, senere mot alle de flotte, spissere toppen rundt Leirbrean som lå der og fristet.... Men dette var vår aller første skitur i området, og dagen mål var relativt beskjedent og lett oppnåelig. Ukjente som vi var, ble turen likevel lengre og noe mer krevende enn ventet, spesielt for Astrid. Men etter litt overtalelse gikk hun med på å fortsette slik at vi nådde toppen litt etter kl 15. Flotte nedrenn tilbake til Krossbu og hjemreise over Sognefjellet til Bergen samme dag. Takk for tre fantastisk flotte dager i fjellet, Astrid! Dette ga virkelig mersmak!!

Map    

Høgdebrotet

Date:
29.04.2007
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
8:00h
Distance:
20.0km

Start fra veien over Valdresflya ca. kl 1030 i nydelig vær på godt skiføre. Oppe på toppen ca. kl. 15. Flott utsikt i alle himmelretninger, bl.a. mot Besshøe og Tjønnholstinden . Fine renn ned igjen. GPS ved varden: 32V 482357 6813267.

Map    

Store Steindalsnosi

Date:
28.04.2007
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
6:00h
Distance:
9.0km

Astrid og jeg feiret 40-års bryllupsdag med skiturer til 2000 m topper i Jotunheimen. Vi kom til Turtagrø 27. april og gikk på Store Steindalsnosi dagen etter fra Sognefjellsvegen. Aldeles praktfult vær - sol fra skyfri himmel og glimrende skiføre. På slutten ble det litt bratt for oss, så vi satte fra oss skiene og gikk til fots siste stykket opp mot toppen. Mange andre ute på tur denne flotte dagen. Vi traff bl.a. en nordmann og to svenske snøbrettkjørere som koste seg i de fine nedrennene. Vi våget oss ikke på de bratteste nedrennene, men hadde likevel fine renn på kryss og tvers tilbake til veien. Denne og de påfølgende turdagene ble i grunnen opppstarten på den etterhvert tiltagende lysten og trangen til å bestige alle Norges 2K topper - en drøm som gikk i oppfyllelse 7 år etter - i september >>>

Map     1 comment

Flott tur til Skorafjellet, retur langs Kvannjola

Date:
14.04.2007
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
9:00h
Distance:
28.0km

Tur med Astrid til Skorafjellet . Lettskyet, fint vær. Vanlig rute gjennom Mjølbotn. Tre timer til pausesteinen i Tryglabotnen. Derfra 1t 45 min til toppen. Retur over Gommahaugane og Kvannjola. Nydelige nedrenn på uberørt snø. Tilbake til hytten kl 19.

Map    

Spasertur på vei til MUH

Date:
12.04.2007
Characteristic:
Walk
Distance:
6.0km
Map