Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Høst på Mjølfjell

Date:
03.10.2004
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
7.0km

Tur med hagle fra hytten. Gikk opp langs vestsiden av Skredteigselv mot Mjølfjellet Nordvest . Så en del fugl, men ingen fangst. Flotte høstfarger i fjellet.

Map    

Stilla - Altademningen - Joatkajávri fjellstue

Date:
06.08.2004
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
10:00h
Distance:
30.0km

Astrid og jeg var på besøk hos vår sønn Peer i Alta og benyttet anledningen til en tur i området. Vi kjørte til Stilla og videre sørover på Stillaveien til Gjerdevannet 382 der veien var sperret med bom. Herfra var det en kjedelig etappe på 7 km på asfalt til Altadammen. Fra demningen gikk vi tilbake Stillaveien til litt sør for Gjerdevannet. Her tok vi av østover mot Gjerdeåsen og etterhvert mot Joatkajávri fjellstue . Deretter prøvde vi oss uten særlig hell som multeplukkere i området rundt Joatkajávri fjellstue . Vi ble overrasket av et voldsomt uvær med kraftig regnvær, lyn og torden. Vi var ikke særlig høy i hatten da vi befant oss ute på åpen Finnmarksvidde men lynet slo ned flere ganger like i nærheten av oss mens tordenskrallene kom så å si samtidig med lynene! Klissvåte nådde vi etterhvert fjellstuen der vi >>>

Map    

Cieknalisgohppi på Reinøya i Porsangerfjorden

Date:
04.08.2004
Characteristic:
Other trip
Duration:
2:00h
Distance:
1.0km

Vi hadde sett et flott bilde av de imponerende dolomittkalkstein fjellformasjonene på Reinøya (Vassa) inne i Porsangerfjorden, og hadde lyst til å besøke disse mens vi var på besøk hos Peer i Alta. Peer hadde kontakter som ordnet med transport til Reinøya. Vi ble transportert i hurtiggående RIB i fullt utstyr fra Hamnbukt nær Lakselv sentrum til Djupvika som ligger på nordøstsiden av øyen nær fjellformasjonene. Vi gikk opp til og gjennom kløften mellom steinstøttene og videre opp på toppen. Dessverre var det en del tåke ute på øyen slik at utsikten ikke ble helt optimal. Dette var før vår interesse for å bestige øytopper, slik at vi ikke en gang tenkte tanken da vi var der i 2004! Senere har Otto og Inger Lise vært på øyen i 2011 - fra samme sted som vi kom i land! Deres turrapport her: >>>

Map     2 comments

Fra Myrdal via Ugjerdsdalen til Upsete

Date:
03.07.2004
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
5:00h
Distance:
10.0km

Astrid , Helge S. Titland og jeg tok toget fra Ørneberget haldeplass til Myrdal stasjon . Herfra gikk vi den gamle stien/ferdselsveien rundt Urdshovd til Ugjerdsdalen og videre til Upsete stasjon . Underveis besøkte vi Ugjerdsdalen seter der vi registrerte murene etter seteren og skålgropene som er hugget inn på steiner på stølsvollen. Stølen i Ugjerdssalen tilhører gården Kårdal i Flåmsdalen. De hadde kyr og geiter på stølen til ut i 1930-årene. Et av stølshusene var satt i fin stand igjen de siste årene, men bygningen ble tatt av et svært snøskred vinteren 1993. Stølen hadde vært på samme sted gjennom mange generasjoner, og aldri før vært rammet av skred. Mer info på kulturminnesok.no: Ugjerdsdalen seter R173 tufter og skålgroper . Lenger oppe i Ugjerdsdalen fant vi fint murte fundamenter for telegrafstolper etter linjen som gikk gjennom dalen under byggingen av Bergensbanen. Vi besøkte >>>

Map    

Rossvikheia

Date:
20.06.2004
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
2:00h
Distance:
3.0km

På besøk hos datter Liv i Hyllestad. Denne dagen gikk Astrid og jeg, datter Liv og hennes tre barn Eirin, Synnøve og Ole Einar samt praktikant Swantje til Rossvikheia. Flott vær og vidstrakt utsikt fra toppen mot Gygrekjeften og Instenova på Alden.

Map    

Syvfjellsturen

Date:
06.06.2004
Map    

Langvasstølen. Søk etter Lensmann-stølen

Date:
30.05.2004
Characteristic:
Hike
Duration:
4:00h
Distance:
8.0km

Familietur til Langvass-stølen ved Langavatnet 783 i Upsetedalen. I følge opplysninger fra kjentfolk i området skal det ha vært en støl i området nord for jernbanen opp mot Sygnaskaret. Vi lette lenge rundt i dette terrenget uten å finne tufter eller andre tegn på at det skal ha vært støl i området. Muligens har det bare vært et sted hvor de melket kyrne i gamle dager (mjølkestøl) uten at det nødvendigvis har vært noen bygning på stedet.

Map    

Rjoandeggi Sør - Bogastelle

Date:
29.05.2004
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
4:00h
Distance:
10.0km

Tur på Rjoandeggen i nydelig vær med Jon Helge. Vi gikk opp til den gamle vokterboligen Borgarbu og fortsatte oppover mot nord langs sørryggen på Rjoanddeggi. Besøkte Rjoandeggi nedbørsmåler og fortsatte til Rjoandeggi Sør - Bogastelle . Nydelig vær med flott utsikt mot bl. a. Raundalsryggen.

Map    

Stockholm

Date:
21.05.2004
Map    

Langs sørsiden av Kleivelvi til Slondalen

Date:
11.04.2004
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
4:00h
Distance:
10.0km

Gråvær i starten av turen, stadig bedre utover dagen. Vi gikk på ski på sørsiden av Kleivelvi (nord for Mjølfjellet) - i et område det ikke går mye folk verken sommer (steinur) eller vinter (skredfare). Etter å ha passert bekkeløpene fra Skredteigselvi kom vi etterhvert for høyt opp i terrenget og inn mot rasfarlig område. Vi rente ned igjen mot gården Kleivane. Herfra gikk vi til Slondalen og Slondalsetrane der det ikke var folk. Retur langs vanlig rute tilbake til hytten.

Map