Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Magnhildenuten og Hervardseggi

Date:
15.07.2000
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
7:00h
Distance:
15.0km

Astrid og jeg parkerte ved Mjølfjell Ungdomsherberge . Herfra gikk vi over hengebroen og fulgte en sti som tidligere ble benyttet mellom gården Kleivane og Slondalsosen. Det var tidligere en bro over Storelva ved Kleivane, men den er borte for lenge siden. Så fulgte vi sti mot stølen Dalen på nordsiden av Magnhildenuten 1167. Passerte Magnhildesteinene og fant en passasje opp til toppen av Magnhildenuten . Her var vi innom alle topp-punktene og vardene før vi gikk til landmerket Storevarden . Flere opplysninger om Storevarden på kulturminnesok: Storevarden ved Magnhildenuten . Fra Storevarden gikk vi opp på ryggen av Hervardseggi, passerte Hervardseggi Vest og rundet ned igjen mot Gjetlebu og Fagerdalsvatnet. Mye snø i terrenget. Isen lå fortsatt på Fagerdalsvatnet i midten av juli! La inn et nytt besøk på Frustøl Nordre på returen. Retur langs sti ned til Slondalsetrane og tilbake til bilen. Flott tur i nydelig sommervær!

Map    

Glittertinden

Date:
06.07.2000
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
9:00h
Distance:
20.0km

Astrid og jeg startet fra Spiterstulen ca. kl 09 i brukbart sommervær. Vi fulgte vanlig T-merket rute først ca. 1 km på vei nordover før vi tok inn på stien mot Skautfly. Ved stidelet tok vi mot venstre i retning Steindalen. Bratt opp her. Lenger oppe ble det slakere men det steinete terrenget innover mot toppen tok tid. Etterhvert som vi vant høyde ble været dårligere. Det kom inn nedbør, først som regn, senere sludd og snødrev da vi nærmet oss toppen. Vi var ikke egentlig kledd for slikt vær, men opp ville vi! Brukte ca. 5.5 timer opp og 3.5 ned igjen. Det gjorde godt å komme ínn igjen i varmen på Spiterstulen der vi bevilget oss en god middag og overnatting.

Map    

Torghatten (grotta)

Date:
04.07.2000

På vei sørover fra Lofoten var vi innom "hullet" eller grotten i Torghatten. Ikke det beste været, men noen bilder fra grotten ble det nå.

Map    

Grønligrotta

Date:
03.07.2000
Map    

Stokmarknes

Date:
02.07.2000
Map    

Leknes i Lofoten

Date:
01.07.2000
Map