Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Ljosandalen og Ljosanberget

Date:
31.08.1997
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
5:00h
Distance:
12.0km

Tur med Helge S. Titland som viste oss kulturminner i Ljosandalen og rundt Borgarbuvatnet. Ruinene etter den eldste stølen ligger inne på kulturminnesok.no som Borgarbuvatn - tufter etter steinbuer I september 2020 ble det påvist skålgroper på en stein like ved setervollen - Helle med skålgrop i selstuften . Astrid og jeg returnerte over Ljosandberget og Ljosandberget trigpunkt til hytten.

Map    

Slondal - Gummen (løftestein) - Gommahaug

Date:
30.08.1997
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
6:00h
Distance:
16.0km

Tur med Helge S. Titland fra hytten på Mjølfjell. Vi kjørte til utløpsosen av Slondalsvatnet der vi parkerte. Fulgte sti på vestsiden av vannet mot Bruåni, men tok snarveien opp Øvste Kvannskorane og fortsatte på nordsiden av dalen opp mot Gommaskardet med Gummen (løftestein) . Grått og tåkete vær i fjellet. Opp på Gommahaugen til en flott varde på grensen mot Statsalmenningen. Fulgte varderekken mot Såtaskavlen til en gluggevarde. Her snudde vi og gikk ned til Gommahaugene fangstanlegg - et flott fangstanlegg for rein - se Dyrenut (Gommahaugen R67 . Retur vestover mot Vassmælarvatnet og Vassmælaren Gommahaug der vi fant en del multer. Ned igjen dalen til Slondalsvatnet og retur på vestsiden. Tilbake ved bilen i mørke kl 22!

Map    

Bergstaden Røros (Unesco-listen)

Date:
22.08.1997
Map    

Magnhildesteinane og Dalen

Date:
09.08.1997
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
5:00h
Distance:
12.0km

Vi kjørte til utløpsosen for Slondalsvatnet og gikk den gamle stien og buføringsveien fra Slondalen mot Gamle-stølen for Dalen på nordsiden av Langavatnet. Underveis besøkte vi Magnhildesteinane i uren under Magnhildenuten . Mer info om Gamlestølen på kulturminnesok.no: Langavatnet bygningsruiner . Videre til Dalsete, opp Dalaslukje til Fagerdalsvatnet på jakt etter Gjetlebu , som vi ikke fant denne dagen. Ned igjen til Slondal etter en kald og våt tur i fjellet.

Map