Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Rjoandeggi Sør - Bogastelle

Date:
23.06.1997
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
4:00h
Distance:
10.0km

Tur på Rjoandeggi med Helge S. Titland for å se etter en gammel nedbørsmåler (vassmælar) som ble brukt under planleggingen av trasé for Bergensbanen. Start fra Borgarbu Vokterbolig der vi traff på 2 elger. Senere gikk vi opp 4 ryper. Fant og registerte nedbørsmåleren (Vassmælaren) og Bogasteller 56A-C. Fra rapporten: Det har stått to nedbørsmålere på en forblåst flate ca. 1080 moh på den sørlige del av Rjoandeggi. Disse var satt opp i forbindelse med planlegging av Bergensbanen på slutten av 1800-tallet. Slike har også stått i Åmidlenutane og ved Gommahaugen sørvest for Slondal. De to nedbørsmålerne har vært bygget av tre med trakter av blikk. Begge er knust og ligger strødd utover flaten. En treramme ca. 78x76 cm inv. ligger i et steinfundament. Rester av tresokkel tyder >>>

Map    

Gamle Raundalsvegen fra Kyte til Fjosestølen

Date:
22.06.1997
Characteristic:
Hike
Duration:
5:00h
Distance:
12.0km

Kulturhistorisk vandring langs Gamle Raundalsvegen med Helge og Lill Tove. Vi hadde to biler. Parkerte den ene på Ospelia Parkering på Helgasetvegen og den andre ved turstart på Kyte. Vi fulgte traséen for den gamle Raundalsvegen til Svartaberget, Morset og Raudkjelda. Videre nordover mot Singesetvatnet på sti på vestsiden av vannet til den gamle, flotte stølen Helgaset . Retur på vei til parkeringen nær Fjosstølen. Flott og interessant tur med besøk av mange severdigheter - se bilder.

Map    

Sverrestigen i Rastalii

Date:
22.06.1997
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
0:30h
Distance:
1.0km

Astrid, Helge Titland og jeg gikk Sverrestigen i Rastalii og prøvde å finne igjen stedene som er avbildet i artikkelen Sverrestigen av Lars Helleve i Gamalt frå Voss 1972. I 1972 skriver Helleve: Her har vore lagt lange furustammer, med torv på, over det hengebratte sleine-skarvet. Ved nærmaste fururota ser ein enno restane.Så lenge leken var halden i orden var det ingen vanske å kome seg over - berre litt "luftig". No er det ikke forsvarleg å gå lenger. Skulle ein glida, eller det vesle torvlaget Losna, er all von om berging ute. Siden Helleve skrev dette, må det ha blitt gjort utbedringer på stedet som nå er sikret med et enkelt gjerde boltet i fjell. Vi opplevde ikke denne passasjen som utsatt, men det er meget bratt ned igjen mot vest.

Map    

Syvfjellsturen

Date:
01.06.1997
Map