Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Via Slondalen til Mjølfjellet 1470

Date:
26.07.1985
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
10:00h
Distance:
15.0km

Nydelig sommervær på Mjølfjell. Flott langtur over Mjølfjell-toppene med Astrid, Liv Synnøve og Lise Sofie . Vi parkerte ved Mjølfjell Ungdomsherberge og gikk inn Slondalen til Bruåni og vider opp Skyggedalen mellom Gommahaugane og Mjølfjellet. Nær skaret mot Tryglabotnen dreide vi nordover og fortsatte for det meste på merkete stier opp på selve Mjølfjellet og høyeste topp Mjølfjellet . Etter en pause ved de idylliske småvannene mellom de to Mjølfjell-toppene gikk vi mot 1272-toppen og fant en ny og spennende nedgang som brakte oss ned igjen mot Mjølfjell Ungdomsherberge .

Map    

Over Svehaugane til Telegrafhytten, retur via Rjoanddalen

Date:
23.07.1985
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
35.0km

Heldagstur fra hytten på Mjølfjell med Astrid og datter Liv Synnøve . Vi gikk den vanlige, T-merkete stien inn Ljosandalen til Skikjelken i Ljosandalen der vi hadde en pause. Gikk opp en rypemor med unger ved Borgarbuvatnet. Fortsatte nordover Svehaugane til Vassetelvi som vi krysset på Elvamotet sommerbro . Snudde ved Hegganuten 1092 og gikk tilbake samme vei da vi var usikker på om det var bro over elven i Stordalen lenger vest. Besøkte Telegrafhytta der vi fikk tørket litt klær før vi fortsatte nedover langs Vassettelvi til Fossen og videre nedover på sørsiden av Rjoåni i vanskelig terreng uten sti. Oppdaget gamle steingarden i området - innhegninger for okser langt tilbake? Vi fikk omsider krysset Rjoåni på ny militærbro og tok fatt på den lange veien ut Rjoanddalen tilbake til hytten.

Map    

Første Syvfjellstur

Date:
02.06.1985
Map    

Flott skitur til Vassfjøra

Date:
11.05.1985
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
11:00h
Distance:
31.0km

11.mai 1985 med Astrid. Vår første tur på dette flotte fjellet! Nydelig mai-vær! Fra Mjølfjell inn Slondalen til Bruåni. Opp til Kvannjolavatn, over dette på isen og opp til Skipanutvatn. Opp skråningen til toppen. Bløt snø med gjennomslag på tilbaketuren. 11 timers tur.

Map    

Fossdalsskavlen påsken 1985

Date:
31.03.1985
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
7:00h
Distance:
26.0km

Nydelig påskevær. Flott tur til Fossdalsskavlen fra hytten på Mjølfjell via Ljosandalen og Hestabotn med mine to døtre Liv Synnøve og Lise Sofie .

Map