Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Collected lists

Hausen

Date:
27.09.2015

Map    

Blåfjellet/Stabben

Date:
24.09.2015

Meget fin kveldstur i Halsa. Parkerte i sving litt øst for Rognskog. Her er det merket rundtur til Blåfjellet og Stabben, start og slutt på gode skogsveger. Jeg gikk opp om Klumptjønnhaugen/Øvre Klumptjønnan, ned om Grønbrona/Bekkervatnet. Litt merkelig kommunegrense oppe på Blåfjellet. Høyeste punkt ligger bare i Surnadal kommune, mens nordøsttoppen (der varden er) ligger også i Halsa kommune. 2 timer 15 minutter på den fine rundturen.

Map    

Småtopper på Aspøya

Date:
23.09.2015

Et lite ettermiddagsraid på Aspøya :-)

Map    

Meraftafjellet

Date:
22.09.2015

Fin kveldstur til Meraftafjellet. Besøkte først et par mindre topper: Ospahaugen: Ruskete tur fra vegen opp til Storfjord Hotel. 45 minutter t/r i kronglete terreng, bedre ned da jeg slapp meg rett ned mot skogsveg i dalen. Nesnakken: 10 minutter på råk t/r fra hytte rett øst for toppen. Meraftafjellet/Styggestigen: Parkerte ved bom på Gudmundset. Først på skogsveg, deretter på god sti helt til topps på Meraftafjellet. Ville også ha med meg Styggestigen, og tok en 45 minutters t/r på sti fra Meraftafjellet. 2 timer 15 minutter på hele turen.

Map    

Melen/Oterfjellet/Frostadtinden/Høgsalen

Date:
21.09.2015

Stortur fra Reset denne ettermiddagen. Fra her er det godt brukt sti både til Melen og rundtur til Frostadtinden. Først opp på Melen, her lå det ganske tjukk tåke. Turen ut til Melen nord ble derfor en ganske trolsk opplevelse. Videre rett ned til Brekka, og opp til Oterfjellet. Fra her gikk turen opp til Frostadtinden/Frostadvarden. Over Vardtua, ned til Svartevatnet og opp på Svartvassegga. Det så overkommelig ut med en tur ut til Høgsalen også, dermed ble denne tatt med i samme slengen. Snaue fem timer på turen i bra tempo (en god del jogging).

Map    

Brattlihaugen

Date:
15.09.2015

J16-kamp for Synnøve mot Træff i går kveld. Jeg og Anne Marit tok oss en fin spasertur til Brattlihaugen før kampen, 40 min t/r fra Træff-banen. Og kampen? Tap 0-7, men like blide Rival-jenter..

Map    

Urfjellet

Date:
13.09.2015

Tur sammen med Ingrid, Synnøve og Anne Marit fra Skittensetra (Malmesetra). Greit turvær, en del vind i høyden. Tre timer 10 minutter på tur.

Map    

Litlkalkinn-Kalknebba-Hårstadnebba-Langrabbpiken

Date:
12.09.2015

Ny tung/bratt tur fra dalbotnen i Sunndal (tredje på 10 dager). Fin sti fra Hoven opp til Litlkalkinn. Først opp Hareimdalen, før travers bort til Litlhareimdalen og bratt opp til det som på kartet heter Litlkalkinn. Der blåste det så kraftig at det var vanskelig å holde seg på beina, ble litt bekymret for turplanene videre til Kalknebba, Hårstadnebba og Langrabbpiken. Det blåste resten av dagen, men rundturen gikk greit :-) Fra Litlkalkinn gikk turen videre til den artige formasjonen Kalknebba nord, før dagens høyeste topp Kalknebba (toppen som jeg mener er Litlkalkinn) ble besteget. Her var det merkelig nok nesten vindstille. Luftig ut mot Litldalen. Både Kalknebba, Hårstadnebba og Langrabbpiken har uthoppsteder for basehopping. Måtte litt tilbake og ned en bratt ur/rygg, før >>>

Map    

Hjelmen - høyest i Halsa kommune

Date:
11.09.2015

Kjørte bil til parkeringen på Peakbook-kartet. Grei sti fra her, men muligens like bra fra Stikk-ut markeringen nede i Settemsdalen (Mjølkplasshauan). Denne kommer innpå litt opp i lia. Fulgte sti til kryss der Kyststien tar av mot Almbekkvatnet. Fulgte den et stykke, og tok etter hvert av rett opp til Tindan. Fine varder og god utsikt der. Tok deretter en variant over Almbekkvatnhaugen, Hjelmen sør og opp på Hjelmen fra sør. Strålende utsikt fra Halsas høyeste punkt i det fantastiske været denne ettermiddagen. Nedturen langs normalvegen over Litlfjellet.

Map    

Store Trolla - Nordmøres kremtopp nr. 1!!

Date:
10.09.2015

Feriedag og fantastisk tur på Nordmøres flotteste tind, Store Trolla. Fin sti fra Hoåsbrekka, med godtluktende gras og blomsterenger opp lia til Fossbotnin. Store mengder blåbær langs stien. Fortsatt på god sti inn i Fossbotnin. Inne i Fossbotnin er det å peile seg rute oppover mot Søre Trolla. Traverserte ganske høyt oppe bort til en rygg som var utmerket å følge, måtte ut i en renne med litt klyving, før den fine rennen som fører opp til eggen dukket opp. Akkurat der denne rennen starter kommer det varding inn fra en rute som går lenger oppe enn der jeg gikk opp (fulgte denne ruten ned, men ryggen jeg gikk opp var grei nok). Rennen ender i skaret rett nord for den lille S3-toppen. Liten svipp ut til S3 før den spennende klyvingen opp til Store Trolla begynner. Fulgte eggen >>>

Map     13 comments