Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Collected lists

Båsenibba/Sætrenibba

Date:
27.08.2015

Fagtur for jobben til vegprosjekt på Hellesylt. På programmet sto også en fjelltur over gamle postvegen fra Herdalen til Ljøen. Her tok jeg meg den frihet, og tok en avstikker til Båsenibba (Ljønibba) og Sætrenibba :-) På Herdalsbrekka, som er høyeste punkt på turen, tok jeg en merket sti ganske bratt opp til Båsenibba. Samme retur, gikk deretter rett opp til Sætrenibba fra østsiden av Nykkjevatnet. Skrådde fra her bort til postvegen igjen (mye molte), og ned til Ljøsetra der de andre hadde rastepause. To og en halv time tok hele turen.

Map    

Bløkallen/Litlekulten

Date:
23.08.2015

Fin tur i ytre strøk sammen med Ingrid, Synnøve, Anne Marit og Lars Henrik. Vi parkerte der stien starter på Blø. Her er det godt brukt sti helt til topps. Vi gikk turen som en runde, opp det bratte klyvepartiet på nordryggen. Eventyrlig utsikt på toppen mot øyene i havgapet og Romsdals/Sunnmørs-alpene. Nedturen gikk ned til Bløvatnet, der skilte vi lag. Ingrid, Anne Marit og Lars Henrik fulgte stien tilbake, mens jeg og Synnøve tok turen bort til Litlekulten. Ingen sti til denne 100pf-toppen. Med en veldig lang pause på Bløkallen i finværet, brukte vi tre og en halv time på turen.

Map    

Store Vengetind

Date:
22.08.2015

Så ble det tur på Store Vengetind i år også, for tredje år på rad. Turfølge Johan og Mindor. Litt snø på ryggen skapte litt bekymring, men viste seg å være grei å forsere (men isøksen burde vært i sekken). I motsetning til de to foregående år gikk siste klyvepartiet opp det som normalt regnes som normalruta. Dette er nok litt mer utsatt klyving enn varianten rundt hjørnet til venstre, men det løser seg bra opp med riktig vegvalg. Dermed ble det repetisjon på klyveruta fra 27 år tidligere :-) Hadde som på tidligere Vengetindturer en liten taustump med i sekken, men den ble heller ikke denne gang tatt i bruk. Med lange gode pauser i godværet brukte vi seks timer på turen.

Map    

Høglinebba - Gjemnes pf100 og Romsdalshalvøya pf100 komplett

Date:
21.08.2015

Flott kveldstur fra Kinna. Fin sti mot Langvatnet, før jeg skrådde til venstre opp til Mana. Etter ryggen på nordsiden av Langvatnet til Steindalshaugen, og fra denne rett opp til Høglinebba nø. Videre over Høglinebba midt, før Høglinebba ble besteget. Dermed var to gjeve lister fullført, Gjemnes pf100 og Romsdalshalvøya pf100 :-) Fin retur over Seternipatoppene, og ned til stien tilbake til Kinna. Mye molte!!! Sol fra skyfri himmel, som resten av uken. To timer og førti minutter på turen.

Map    

Hoemsmannen ++

Date:
19.08.2015

Sanking lengst øst på Romsdalshalvøya. Sletthaugen/Høglia: 50 minutter t/r fra Talset. Fine nyklipte grasveger på høgda mellom Talset og Bersås. Ingen sti til toppunktene. Randa/Skoglihammaren: Fra enden av skogsvegen øst for Sollilia. Fin sti, som tidligere har blitt brukt som Stikk-ut til Randa. Også sti bort til utsiktspunkt på Skoglihammaren. Liten avstikker til høyeste punkt her. 50 minutter t/r. Hesthamna/Hoemsmannen: Kjørte til bom før Flemsetra. Fin sti om Svanalia til Hesthamna. Gikk rett ned fra her og over på Hoemsmannen, som er lite besøkt. Fulgte ryggen mot sør før jeg skrådde ned i Samendalen, og fant stien til den fine rundturen til Hesthamna. Neda ved setervegen tok jeg en 30 minutters svipptur bort til Hoemseterhaugen. Totalt 2 timer 20 minutter på turen.

Map    

Storfjellet/Fosnahøgdin

Date:
17.08.2015

Ettermiddagstur i finværet. Gikk fra parkering på enden av veg opp fra Angvik. Her gikk først turen på godt merket sti til Stikk-ut post ved Turtlihøgda. Videre langs god sti til stien som går opp til Storfjellet (starter på samme parkering). Liten avstikker for å komme opp til høyeste punkt på Turtlihøgda. Fin rundtur disse to toppene for seg selv. Jeg tok den lange turen bort til Fosnahøgdin via Hammardalshøgda. Fra her rett mot Storfjellet igjen, ikke oppom denne på ny men rett ned i dalen mellom Turtlihøgda og Storfjellet. I det flotte været denne ettermiddagen ble dette faktisk en meget fin tur. Ellers er å nevne at jeg aldri i mitt liv har spist så mye molte før, enorme mengder spesielt nord for Fosnahøgdin. Tre timer og 45 minutter på turen.

Map    

Romdalseggen via Holstind

Date:
15.08.2015

Fin tur over Romsdalseggen i går sammen med Synnøve. Vi valgte å ta Romsdalseggen ekstrem varianten, som går fra Vengedalsvatnet til skaret mellom Holstind og Blånebba, og videre opp til Blånebba fra der. Fra Blånebba er det samme rute som normalen. Obligatorisk avstikker til Holstind, før den spennende delen opp til Blånebba starter. Litt før toppen er den mest utfordrende klyvingen, med et ganske luftig klyveopptak rett før toppen. Videre er Romsdalseggen en meget fin tur, med storslagen utsikt hele vegen. Vi brukte sju timer på turen fra Vengedalsvatnet til bilen i Åndalsnes sentrum.

Map    

Harøyburet og andre turer i havgapet

Date:
13.08.2015

Arbeidsdag i Sandøy kommene, og dette ga mulighet til planlegging av mange nye toppbekjentskaper i dette området :-) Først tidlig opp for å rekke noen topper på Gossen før ferja til øyene gikk fra Småge 0935: Hukkelberget: Liten svipptur (100 meter fra vegen) Grønhaugen/Brenslen/Røssøya: Liten runde fra rett før Røssøyvågen. Mye brukt sti ut til Brenslen, videre uten sti til Røssøya og tilbake. 50 min t/r På Ona ble fire topppunkter kjapt besøkt, alle korte spaserturer. Ved ferjestart kl 1530 fra Ona, ble en slagplan lagt for å nå toppene på øyene som ferja går innom utover kvelden. Først til Sandøya, der jeg gikk i land og besteg høyeste topp mens ferja hadde en svipp t/r Finnøya. Fra Sandøya gikk turen videre til Orta, der jeg ble igjen mens ferja gikk t/r Småge. >>>

Map    

Lønsetfjellet

Date:
09.08.2015

Søndagstur sammen med Ingrid, Synnøve og Anne Marit. T/r fra skistadion på Skaret.

Map    

Småplukk - Eide pf30 fulltegnet

Date:
06.08.2015

Storvasshaugen: Fra parkering der veg tar opp til Kjølasetra (Herskedalen). Fin sti inn til Kjølavatnet, uten sti fra der. 1 time t/r Bjergje/Lindsetseterhaugen: Fin konsentrert stigning på god sti fra Lindset til Bjergje (Stikk-ut post). Ble også fristet til å gå bort til Lindsetseterhaugen (sti videre), 1 time t/r Haukåsen: Parkerte på veg rett sør for Haukåsen, der dyrka mark starter. Trasig underlag på bløt og humpete myr. 45 minutter t/r på turen til de to toppene. Sleppskarhaugen: Kjørte til bom i gammelt steinbrudd nord for toppene. Fulgte delvis vegen så langt som mulig, og videre rett opp til de to toppene. 1 t 10 min t/r

Map