Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Collected lists

Penon de Ifac - Calpes byfjell - tur to

Date:
28.06.2015

Denne morgenen ble det tur sammen med Synnøve og Arne. Forserte som dagen før sperringene ved tunnelen, og turen videre opp og ned gikk veldig greit. Enorme mengder fugler langs ruten opp til toppen forresten.

Map    

Penon de Ifac - Calpes byfjell

Date:
27.06.2015

Tidlig oppe for rekognoseringstur til Calpes byfjell - Penon de Ifac. Klippefjellet ser spektakulært ut fra alle kanter, men en tunnel laget i 1918 har gjort toppen tilgjengelig for turistmassen. Den 50 meter lange tunnelen ligger rundt halvveis opp, der fjellet går over i loddrett klippe. Det viste seg imidlertid at det var lagt ut sperringer ved tunnelåpningen, med advarsler om at det var uforsvarlig å gå videre. Heldigvis dukket det opp en spansk familie fra andre enden av tunnelen som hadde vært til topps. Jeg krøp derfor under sperringene og fortsatte mot toppen, noe det viste seg at mange andre også gjorde. For folk med litt fjellerfaring og bra fottøy er turen videre til topps helt kurant. En veldig glatt kalkstein gjør at en må bevege seg med forsiktighet. Meget bra utsyn i >>>

Map    

Serra Grossa

Date:
26.06.2015

Tur med Synnøve og Arne siste morgenen i Alicante.

Map    

Serra Grossa

Date:
25.06.2015
Map    

Castillo de Santa Barbara (Monte Benacantil)

Date:
25.06.2015

Kveldstur i varmen. Vi var bedagelige og tok heisen opp, som går fra rett ovenfor stranda. Meget fin utsiktsplass som er vel verdt et besøk. I tillegg er det flere fine museumslokaler på borgområdet. Nedturen gikk på en fin gangveg vestover på en mur.

Map     2 comments

Serra Grossa

Date:
24.06.2015

Morgentur fra Hotel Melia, Alicante. Gikk først til stengt port foran Castillo de Barbara (Monte Benacantil), den åpnet først kl 1000. Bestemte meg derfor for å finne en veg opp til nabotoppene Serra Grossa. Dette viste seg å være helt kurant, med gode stier til begge toppene.

Map    

Hausen

Date:
22.06.2015

Trimtur før frokost :-)

Map    

Duå

Date:
16.06.2015

Tur fra Larsseter i Skeidsdalen. Grei sti opp til Duåskaret, fra der svipptur til flere topppunkter på Duålia. Traff på en huggorm på en av Duåliatoppene. Tilbake til Duåskaret, og videre opp til Duå. Noe tåke på toppen. Tok turen videre til Kvitskreheiin-toppunktene, før turen gikk tilbake samme veg til Duå, Duåskaret og Skeidsdalen.

Map    

Skarsbøåsen

Date:
13.06.2015

Liten tur i pause mellom Ingrids kamper på Romsdals-cupen. Parkerte på Skarsbø, og fulgte en våt sti opp/ned. 30 minutter på tur.

Map    

Kammen-Grønfjellet-Nebba-Holtafjellet

Date:
09.06.2015

Tur fra Dønnem. Tok fort bort fra vegen opp til Bakkvatnet, og gikk ryggen rett opp til nordre Kammen. Videre i en hestesko rundt til Holtafjellet. Rett ned til Bakkvatnet , og vegen ned igjen til Dønnem. Et lite Bakkvatnet7topper dette :-) Ikke den mest spektakulære turen, men god uttelling på pf100-topper!

Map