Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Collected lists

Trolltinden (Nesset/Sunndal)

Date:
26.12.2015
Characteristic:
Randonnée/Telemark

Andre juledags-tur til den flotte skitinden Trolltinden, på grensen mellom Nesset og Sunndal kommune. Det var ungdommene som skulle på tur, men en ivrig mor og en ivrig far fikk også være med :-) Turen ble ekstra lang da vi startet helt nede der Trolltindveien starter. 30 cm nysnø og ubrøytet veg, gjorde at vi fikk 5 km ekstra trasking opp til den vanlige parkeringen. Snøvær og liten sikt det meste av turen, men en flott nedkjøring i perfekt pudder. Med på turen: Britt, Eirik, Vidar, Hans Kristian og Arne

Map    

Hausen

Date:
24.12.2015

Tur i grålysningen sammen med Arne

Map    

Småknauser i Kristiansund (pf50 fullført)

Date:
22.12.2015

Jobbtur til Kristiansund, og da benyttet jeg anledningen til å få fullført pf50-listen i kommunen :-) Først høyeste punkt på Husøya fra bolighus øst for toppen, deretter ble knaus på Nordneset besteget fra fylkesvegen i nord. Begge turene tok bare 12-13 minutter - gummistøvelføre.

Map    

Hausen

Date:
12.12.2015

Map    

Hausen

Date:
29.11.2015

Map    

Øygardsfjellet

Date:
08.11.2015

Tur fra rett nord for Tusten-tunnelen sammen med Synnøve og Arne. Veldig bløtt etter pøsregnet natten før. Hadde tenkt oss til Julskartinden, men siden Synnøve har vært litt småsjuk (og fortsatt var veldig slimete i halsen) ga vi oss på Øygardsfjellet. Her er det imidlertid uklanderlig utsikt :-)

Map    

Tusten

Date:
07.11.2015

Tur sammen med Arne, ca to timer.

Map    

Smårusk i Ytre Fræna

Date:
31.10.2015

Først tre kjappe turer på Hoem/Vågøya: Forhaugen: 20 min t/r fra veg ut mot Indre Hoem. Fant sti like før toppen som jeg fulgte ned. Ytre Hoem: Meget kort tur (7 minutter t/r) fra vest. Vågøya: 25 min t/r fra parkering ved Vågøy kirke i litt ruskete terreng (vått). Deretter gikk turen bomvegen inn til Åndalsetra (20 kroner). Her var det de tre siste toppene jeg mangler i området som var målet. Først til Heian, deretter til de to Storskarhaugene. På de to siste toppene var det faktisk meget bra utsikt, og brukbart store varder. Drøye to timer i rolig turtempo på denne turen.

Map     2 comments

Rent bord på Sulafjellet

Date:
30.10.2015

Solid treningstur på Sula. Parkerte på turparkering på toppen av Molværsbrauta. Her starter godt brukte stier til Sulafjellet på begge sider av Molværselva. Jeg tok raskeste veg rett opp til Vonhytta. Her dreide jeg mot vest, og fulgte fortsatt god sti til Grøthornet. Så overkommelig ut å ta med småtoppene lengst vest, så derfor bar det avgårde til Langerabben, Kalvestadhornet og Flesjehornet. Utrolig god utsikt mot Ålesund og øyene i Giske kommune. Etter dette ble Sulafjellets høyeste topp Vardane peilet inn, men før det måtte jeg en avstikker bort til Sulabakkhornet. Her var dagens fineste utsikt mot Sulafjorden/Storfjorden og Sunnmørsalpene. På Vardane var det selvsagt også vid utsikt. Returen ble lagt om Rundehornet, Humlehaugen, Veddehjellane og Svanshornet. Ned fra Svanshornet >>>

Map     2 comments

Barnosa og høyeste topp på Julneset

Date:
23.10.2015

Lørdagstrim på Julsundet. Først to topper på vegen ut mot Julneset. Parkering på høyeste punkt på vegen, mellom de to toppene. Korte avstikkere til begge. Fin sti til høyeste toppen, der det er tysk bunkers fra andre verdenskrig. Til slutt ble Barnosa besøkt. Parkerte ved skogsvegbom litt nord for avkjørsel ned til Mordalsvågen. Fulgte skogsvegen et stykke, tok av og fulgte noe som kunne ligne på en sti til innunder toppen. Kom greit opp den bratte lia fra vest. Samme retur, 45 minutter t/r.

Map