Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Collected lists

Ekeberg

Date:
29.07.2014

Norway Cup (Synnøve), og da benyttet jeg sjansen til å besøke to toppunkter rett opp for fotballbanene på Ekebergsletta :-) I tillegg tok Ingrid, Arne, Anne Marit og jeg en tur ned til Ekebergrestauranten i finværet. Flott turområde forbi mange fine skulpturer + kulturminne for mitt fagområde kart/geodesi :-) Legger også med et bilde fra den flotte badeplassen i Akerselva ved hotellet vi bodde på i Nydalen.

Map    

Hausen

Date:
24.07.2014
Map    

Storklauva ++

Date:
22.07.2014

Kveldstur sammen med Anne Marit. Start kl 2115 fra Hola, og fin rundtur på gode stier. Flott solnedgang mot havet ned langs Svartnakken :-)

Map    

Nordre Semelholstinden

Date:
21.07.2014

Dag to av Jotunheimen-tur sammen med Synnøve, Arne, Hans Thorvald og Johannes. I dag skulle den litt sære samletoppen Nordre Semelholstinden bestiges. Lang anmarsj fra Spiterstulen til Semelholstjønnet, men fra her var det en overraskende artig topp å bestige. Morsom klyving oppover, og til slutt en luftig og artig egg bort til toppen. Vi storkoste oss opp og ned fra Semelholstjønnet, som forøvrig var en meget fin plass. Noen av ungdommene tok til og med et bad :-) Vi skrådde over fine gressbakker ned til Visdalen, tilbaketuren langs denne ble selvsagt også drøy. Kjapp dusj, før vi skilte lag (Hans Thorvald og Johannes skulle gå en dag til). Synnøve, Arne og jeg kjørte ned til Lom, der det som året før ble en dugelig Taco-buffet før retur til Molde.

Map    

Memurutinder

Date:
20.07.2014

Finvær, og da måtte det bli en liten Jotunheimentur igjen. Synnøve og Arne ble med, og turen gikk som sist sommer til Spiterstulen for å sanke noen nye topper. Fra Gausdal kom Hans Thorvald og Johannes, så da var vi fem stk som dro avgårde mot Memurutindene etter frokost. Tunge bakker opp til Veoskaret, før Store Memurutinden vesttoppen ble besteget. Videre gikk ferden over Vestre Memurutinder til V2, der vi fant ut at turen nå hadde blitt lang nok. Returnerte fra her og ned til Hellstugubreen, uten at omgåelsen til V3 ble undersøkt. Ganske bratt snøbakke ned her. Bra vær på turen, men en del skyer midt på dagen.

Map    

Sinnsettuva/Storhaugen

Date:
16.07.2014

Med denne turen er alle pf100-topper i gamle Tustna kommune besteget :-) Først ettermiddagens fineste bestigning til Sinnsettuva, fra snuplass på skogsvegen fra skytebanen på Tømmervåg. Veldig fin sti opp dit (40 min t/r). Deretter kort tur opp fra skogsvegen til Jørgenvågvatnet til Seljelia. Turen til Ramberget er også på fin sti (4-fjell i Aure), før skogsveg ble fulgt nesten til topps på Storhaugen (ingen sti helt opp). 40 min på disse to toppene fra Lystad. Til slutt Sørhalsneshaugen og Halsnestjønnhaugen fra Sørhalsnes, som ikke går inn blant de mest spennende bestigninger.

Map    

Kongen

Date:
13.07.2014

Tur sammen med Anne Marit og Synnøve fra Trollstigen. Gikk denne gangen for første gang det som kalles normalruta fra skaret mellom Kongen og Bispen. Fin rute, men veldig mye løsgods i rennene opp mot toppen. Vanskeligere klyving (men ikke utsatt) mot slutten enn på ruta om Kongskneet. Kikket også bort på den morsomme pinakkelen Askeladden, som så ut til å være en artig klatreutfordring. Sju timer på tur, med lange gode pauser i det deilige sommerværet.

Map    

Store Vengetind

Date:
11.07.2014

Tur i strålende vær sammen med ArneBNyg (Arne Bjørnevik Nygaard) Opp/ned normalruta. Gikk i år som sist sommer til venstre i det siste bratte partiet. Gikk denne gangen inn på ryggen igjen etter hjørnet, og fin klyving opp denne. Forbi ett rappellfeste, før det flater ut mot toppen. Som vanlig fantastisk opplevelse å være på ett av Norges mektigste fjell! Viste Arne nedturen mot galleriet som jeg gikk sist sommer, noe han syntes så greit ut. Smøg oss lett ned der, og traverserte bort til hjørnet vi kom opp. Samme retur. Så på nedturen noen som kløv opp til høyre for brattpartiet (min rute fra 26 år tilbake), så må nok ta mimretur der neste gang :-) Ruten om venstre hjørne er imidlertid veldig grei. 7 t 40 min på tur.

Map     5 comments

Korsbekkfjellet +++

Date:
09.07.2014

Lang runde fra Lindås etter jobb. Først opp på grei sti til Flatfjellet og Korsbekkfjellet (øytoppen på Ertvågsøya). Der bestemte jeg meg for å ta hele runden om Durmålsfjellet, Vågosfjellet, Geistaddamhaugen, Grytfjellet og Einnesaksla. Veldig mye moden molte innimellom, som ble gode matstasjoner :-)

Map    

Ormbostadfjellet/Vinsternesfjellet/Olvikåsen

Date:
08.07.2014

Map