Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Collected lists

Helsetnakken/Vikenakken

Date:
30.06.2014

Tur etter arbeidsdag i Tresfjorden. Gikk skogsveg opp fra øverste gården på Indre Vike. Veldig fin rundtur om Helsetnakken, Nonshaugen, Ellingholnakken og Vikenakken. 2 t 15 min, og rakk akkurat ned til bilen før regnet kom.

Map    

Sognefjellet

Date:
27.06.2014

Tredelt tur fra Sognefjellshytta (kretslagssamling for juniorene i Møre og Romsdal). Første topp, Rundhaugan (1512 moh), ble besteget på skøytetreningsøkten på morgenen. Etter lunsj tok jeg meg en fottur på nordsiden av riksvegen, og rensket med meg alle toppene der som er registrert på Peakbook (9 stk). Det ble både sol, regn, snø og til slutt sol igjen på denne turen, som tok ca to og en halv time. Etter middag ble jeg fristet av ny tur, kjørte bilen en snau kilometer mot vest, og hadde Rundhaugan (1581 moh) i sikte. Hadde sett meg ut en rute før på dagen, med nesten sammenhengende snø. Tok zero-ski, som fungerte utmerket. På tilbaketuren gikk jeg oppom ett par andre Rundhauger som så litt fristende ut. 1 time 40 minutter på denne turen, og rakk akkurat kveldsmaten på Sognefjellshytta.

Map    

Storgrovtinden ++

Date:
26.06.2014

Sjåfør til langrennsamling på Sognefjellet (Arne). Jeg fikk satt av en dag til stortur til toppene mellom Heimre Illåbreen og Storjuvbreen. Parkerte ved Ytterdalssætra, og fra der er det fin anmarsj til Heimre Illåbreen. Ikke så krattete som jeg mente å ha lest i andre turrapporter. Videre veldig fint å gå i kanten av breen på lettgått blåis hele vegen til jeg forlot breen, og gikk opp til skaret mellom Heimre Illåbreatindene. Et lite sprekkeområde omtrent halvveis var lett å forsere litt inn på breen. Fra skaret var det litt småekkel klyving på litt sleipt underlag opp til søre Heimre Illåbreatinden. Oppe på toppen tre og en halv time etter jeg forlot bilen ved Ytterdalssætra. Sol hele turen opp hit, men nå skyet det mere til fra øst, og det ble stort sett skyer foran >>>

Map     2 comments

Hausen/Vestre Lønsetfjellet

Date:
22.06.2014
Map    

Arasvikfjellet/Bergefjellet

Date:
17.06.2014

Trimtur etter jobb på Ertvågsøya, som tok noe lengre tid enn jeg hadde forestilt meg. Parkerte på Ålmo før bom på skogsvegen som går på vestsiden av Skogsetvatnet. Fulgte denne et godt stykke, før jeg tok en annen veg/sti opp til Krokvatnet. Fra her ble mye av turen på myr og uten sti, først over Steinheia og Skiftingsåsen, før Arasvikfjellet ble besteget. Fra der bratt ned til skaret mellom Arasvikfjellet og Bergefjellet, og opp på denne. Ned nordryggen og bort på Lomliknubben, til denne kom det godt merket sti fra Fuglvågen, som var blant "4 fjell" i Aure kommune denne sommeren. Over flere "knubber", før siste fjell for dagen, Dalamannen, ble unnagjort. Bra sti ned til utgangspunktet fra her. Brukte akkurat tre timer på turen, i overskyet vær med noen >>>

Map    

Høvikfjellet

Date:
16.06.2014

Tur etter arbeid på Ertvågsøya i Aure. Fin og godt brukt sti fra vegen mot Sandshamna, 45 min t/r.

Map    

Tusten

Date:
14.06.2014

Ettermiddagstur sammen med Anne Marit. Opp slalåmbakken, ned stort sett langs vegen.

Map    

Monte Titano

Date:
05.06.2014

Bryllupsfeiring (Elfrid og Luca) i Italia :-) En av ettermiddagene ble benyttet til tur til San Marino og Monte Titano. Parkerte på en av de høyeste parkeringsplassene, og gikk over alle tre borgene. Den midterste (Rocca Cesta) er høyest. Fin plass!

Map    

Horja -testløp

Date:
01.06.2014
Map