Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Collected lists

Sjennarheia (Moldemarka)

Date:
27.10.2013

Hyggelig besøk i helga, og da været klarnet opp ble det en liten tur opp til Varden.

Map    

Lesten

Date:
23.10.2013

Ettermiddagstur etter jobb på Vigra. Først ble ett par småtopper på Vigra med bilveg nesten helt til topps besøkt, deretter gikk turen til Godøya og parkering ved Gjuv. Her er det en godt brukt sti opp til Alnesvatnet og Storhornet/Lesten. Det ble regnvær etter hvert, så det ble ikke akkurat av de mest minneverdige turene, men artig likevel :-) Gikk ryggen bort til Lesten og videre til vestpunktet på Lesten. Her var det spektakulære juv ned mot klippene på Godøya i vest. Med dette var alle fire pf100 toppene i Giske kommune besøkt, med god spredning i tid på de fire besøkene (1989-1998-2004-2013).

Map    

Moldemarka

Date:
20.10.2013

Fin tur i Moldemarka sammen med Arne og Anne Marit - utgangspunkt Jensgurilia.

Map    

Stortussen/Snøtind + sanking

Date:
13.10.2013

Stortur på Nordmøre i dag! Parkerte bilen på parkeringen ved Ullaland langs bomvegen opp til Åndalsetra. Har ikke gått til Snøtind/Stortussen fra her før, men det var utmerket sti, og minst like bra som å gå fra Ugelstadsetra. Gikk bortom Litltussen før Snøtind ble besteget. Gikk så de 300 høydemetren ned for å gå opp på Klokkhuset, en spennende liten topp på nordeggen. Proklamerte i en tidligere turrapport at jeg hadde vært på alle topper fra Snøtind til Gjemnesaksla, men så hadde plutselig GeirI (Geir Ingebretsen) registrert denne toppen :-) Retur opp til Snøtind igjen, og videre bort til Stortussen. Storslagen utsikt på disse høyeste toppene på Romsdalshalvøya! Deretter gikk turen bratt ned fra Stortussen og over Lågåsen og Seterfjellet. Gikk bratt og kronglete rett ned mot Åshaugen, >>>

Map     2 comments

Snøfjellet

Date:
12.10.2013

Tur fra Horsgård. Først opp veg mot Buviksetra. Etter hvert skogsveg til Brenslefjellet. Fra litt før Buviksetra opp langs kraftlinjetrase, før jeg tok peiling på ryggen mot Buviknakken og Snøfjellet. Gikk også bortom Blåhammeren, før returen til Horsgård. Brukte 4 t 20 min på turen. Dermed er nedtellingen på Moldelista (pf100) begynt :-)

Map    

Varden, Kristiansund

Date:
05.10.2013

Sjåfør til Arnes bortekamp mot Kristiansund. Etter alt finværet i høst var det godt å kjenne litt skikkelig sør-vest rundt ørene igjen ;-)

Map    

Skardsettinden

Date:
02.10.2013

Avspaseringsdag del 1: Turen gikk ut til Hustadvika og en topp jeg har hatt i tankene en stund, Skardsettinden, en bratt topp nordvest for Skalten. Bilen ble parkert ved en driftsavkjørsel rett under toppen litt sør for Skardset. Konsentrert stigning i skogen uten noen markert sti opp til det bratner skikkelig til. Herifra er det tydelig tråkk helt til topps. Tre artige klyveopptak. 1 time 10 min opp. Nydelig utsikt på toppen! Etter en god pause på toppen gikk turen samme rute ned, og nede ved bilen etter 2 t 20 min. Skardsettinden ble min topp nr 1000 av Peakbook-topper (uansett pf), en topp som ikke gjorde skam på det jubileet!!

Map     5 comments

Luten/Bjørnen ++

Date:
02.10.2013

Avspaseringsdag del 2: Kjørte så langt inn mot Rødalsetra som mulig. Herifra gikk turen innover mot Trondalen, før jeg etter hvert skrådde oppover til Nonsfjellet. Her la jeg merke til et fjell nordøst for Kvannfjellet med litt primærfaktor, og bestemte meg for å ta turen dit. Gikk også helt ut til Nonshaugen, før det ble samme retur til Nonsfjellet. Ca en time tok denne avstikkeren. Fra Nonsfjellet gikk turen til Heklatindan, og videre en fin tinderanglingsrute over Luten, Bjørnen og Butippene. Fikk skikkelig fin solnedgang etter hvert. Retur om Gjengkleiva, og nede ved bilen etter ca fem timer.

Map